Ford Bronco 1.5 Ecoboost Problemer

2023 Ford Bronco Sport

Ford Bronco er vendt triumferende tilbage på markedet, og lige siden er folk strømmet til Ford-forhandlerne for at købe en. Den nye Bronco introducerede også den helt nye Bronco Sport, en mere dagligdags version af Bronco med mindre motorer, en mindre størrelse og et mindre prisskilt.

Et af motorvalgene til Ford Bronco 2021 er den 1,5 liters EcoBoost-motor, som er kendt for sin brændstofeffektivitet og imponerende effekt. Men som alle andre biler har Ford Bronco 1.5L EcoBoost-motoren sin del af problemer, som ejerne bør være opmærksomme på.

Det kan være alt fra mindre problemer, der nemt kan løses, til mere alvorlige problemer, der kan påvirke bilens ydeevne og sikkerhed. I denne artikel vil vi dykke ned i nogle af de mest almindelige Ford Bronco 1.5L EcoBoost-problemer, som ejere har rapporteret.

De mest almindelige Ford Bronco 1.5 EcoBoost-problemer omfatter kølevæskelækager, problemer med turboladeren, problemer med brændstofindsprøjtningen, problemer med brændte tændrør og spoler samt kulaflejringer. Nogle af disse kan være virkelig alvorlige og kan resultere i enormt dyre reparationsomkostninger, og derfor er vi nødt til at tale mere detaljeret om dem nedenfor!

Kølevæskelækager

Det ser ud til, at der har været flere rapporterede tilfælde af kølevæskelækager i Ford Bronco Sport udstyret med den populære 1,5L EcoBoost-motor. Kølevæskelækagerne kan resultere i motorskader, hvor kølevæske, der lækker ind i cylindrene, forårsager en fejltænding eller alvorlig overophedning, som kan beskadige motoren, så den ikke kan repareres.

Ifølge et søgsmål, der blev indgivet i 2020, påvirker de påståede kølevæskelækager mere end én Ford EcoBoost-motor, herunder 1,5L EcoBoost-motoren, som bruges i Ford Bronco Sport. Andre rapporter antyder, at 1.5L EcoBoost-motoren er blevet udfaset på grund af tilbagevendende problemer med kølevæskelækage, men dette er ikke blevet bekræftet af Ford.

  BMW elektriske problemer 3-serie

Problemer med turboladeren

Turboladeren på 1.5L Ford Bronco Sport er kendt for potentielle problemer, der kan forårsage forskellige problemer, såsom aktivering af bilens limp mode eller strømtab/stop. Vi har allerede talt om kølevæskelækager, men du vil blive overrasket over at finde ud af, at disse to problemer faktisk er forbundet.

Kølevæsken, der lækker, kan finde vej ind i turboladeren, og det er her, du vil se en masse hvid røg komme ud af udstødningen. Hvis du reparerer lækagen hurtigt nok, vil du løse problemet fuldstændigt. Men hvis du ikke gør det, kan du ende med alvorlige turbo-problemer, som vil kræve udskiftning af turboladere.

Problemer med brændstofinjektoren

Tilstoppede brændstofinjektorer kan også være et problem med 1.5L EcoBoost Bronco Sport-motoren og vil sandsynligvis forårsage dårlig acceleration, øget brændstofforbrug og potentielt endda fejltændinger i motoren. For at afhjælpe dette problem skal du foretage en inspektion af hele dit brændstofsystem med primært fokus på injektorerne.

Nogle gange kan man rense dem, og så er alt i orden, men mange mekanikere og specialister anbefaler, at man udskifter injektorerne, hvis de er blevet for beskidte eller ikke er blevet renset i et stykke tid. Det er en god idé at starte med førstnævnte for at se, hvad der sker, og hvis det ikke hjælper, kan du fortsætte med at udskifte alle dine injektorer.

Problemer med brændte tændrør og spoler

Disse problemer kan variere fra tændrør, der slides for tidligt til ikke at fungere korrekt, hvilket får motoren til at misfire eller køre ujævnt. Beskidte eller tilsmudsede tændrør kan også føre til problemer med motorens ydeevne, herunder dårlig brændstoføkonomi og acceleration blandt mange andre ulemper.

  Ford Fiesta Ecoboost - Almindelige problemer & fejl

Hvis dine tændrør brænder ud for tidligt, skal du udskifte dem, og det samme gælder for dine tændspoler. Nogle betragter det som en del af den almindelige vedligeholdelse, men der har været mange rapporter om udbrændte gnister og tændspoler langt før de anbefalede vedligeholdelsesintervaller.

Ophobning af kulstof

1,5-liters EcoBoost-motoren er, som mange andre motorer med direkte indsprøjtning, mere tilbøjelig til at opbygge kulstof end ældre systemer med portindsprøjtning. Det skyldes, at motorer med direkte indsprøjtning sprøjter brændstoffet direkte ind i forbrændingskammeret uden om indsugningsventilerne.

I traditionelle systemer med portindsprøjtning passerer brændstoffet gennem indsugningsventilerne, hvilket til en vis grad hjælper med at rense dem. Uanset hvad er den bedste måde at ordne det på at bruge den såkaldte Walnut Blasting-renseteknik, som fjerner alle aflejringer og holder din motor ren i mange år fremover.

FAQ-sektion

Er Ford Bronco Sport bedre end Ford Bronco?

I bund og grund er Ford Bronco det sande flagskib i serien, hvilket betyder, at Bronco Sport ikke er bedre. Det afspejles i prisen på begge modeller, ud over at Bronco har flere muligheder at vælge imellem, kraftigere motorer og endda ægte højtydende varianter, som Bronco Sport ikke har.

Men hvis du vil have en komfortabel SUV til daglig brug med effektive motorer og en relativt overkommelig pris, har Bronco Sport dette frem for den normale Bronco Sport.

Er Ford Bronco Sport en offroad-SUV?

Bronco Sport har et robust og kapabelt design, herunder en høj frihøjde, en tilgængelig 4×4-drivlinje og offroad-orienterede funktioner såsom et Terrain Management System og tilgængelige offroad-pakker. Den er bygget på en robust unibody-platform og har forskellige offroad-egenskaber som et dedikeret offroad-affjedringssystem, udskridningsplader og terrængående dæk.

  Audi SQ7 - Almindelige problemer & fejl

Den er ikke så utilitaristisk eller kapabel som den normale Bronco, men den kan stadig klare sig uden for alfarvej, især hvis du vælger en mere avanceret og bedre udstyret model. Endelig blomstrer eftermarkedet med alle mulige fede modifikationer til Bronco Sport, som kan gøre den endnu mere offroad-klar.

Skal jeg købe en Ford Bronco Sport?

Ford Bronco-navneskiltet har stor betydning på NA-markedet, da Bronco altid har været en enormt populær bil. Selv om Bronco Sport ikke er lige så god som den normale Bronco i terrænet, er den bedre end den normale Bronco på vejen.

Så hvis du er på udkig efter en vejorienteret SUV, der gør alt, hvad du beder den om, bør du helt sikkert overveje at købe Ford Bronco Sport.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z