Hvad er den bedste gamle BMW at købe?

Når det drejer sig om at købe en gammel BMW, bør BMW E9X være et af de første valg.

E9X er en del af 3-serie BMW’erne, og det var den 5. generation af denne serie. 3-serie bilerne omfatter kompakte executive biler med en stationcar. Den 5. generation viste sig at være de mest pålidelige, og de er endda gode at købe i 2021. Men på grund af at den er gammel, ville du helt sikkert stå over for nogle problemer.

BMW E9X

BMW 9X omfatter 5 forskellige karrosseristilarter og flere forskellige modeller. Karrosseristilerne omfatter sedan, coupé, cabriolet og stationcar. Bilen var ekstremt succesfuld i hele verden, primært på grund af dens pålidelighed og gode udseende. E90’erne kan nemt ses på vejen, fordi de er nemme at købe og flot bygget.

Hvis du nu ønsker at købe denne gamle bil, så skal du vide, at enhver brugt bil kommer med sin del af problemer. Det betyder bestemt ikke, at bilen ikke er god at købe. De hurtigere modeller er mere tilbøjelige til at have nogle problemer i forhold til andre.

Specifikationer

Bilen med et helt nyt infotainmentsystem og havde en frontskærm. Bilen kom i to drivlinjer, en forhjulstrækningsmulighed og en firehjulstrækningsmulighed. E90 havde alle motorvarianter fra en 1,6 liters 4-cylindret motor til den massive 4,0 liters BMW S65 V8-motor på 4,0 liter. bilen er stadig hurtig med dagens standarder.

Ydelse

E90 er stadig berømt for sine højhastighedsbiler. E90’erne havde flere modeller med forskellige motorer. De motorer, der blev brugt i denne generation, var BMW N45, N46, N43, N52, N53, N54 twin-turbo, N55 turbo og S65. Alle producerede hestekræfter fra 120 til 414 hestekræfter med S65 V8-motoren.

  Bedste BMW som første bil

Disse tal er helt sikkert imponerende, men kørslen i denne bil bliver stadig rost af entusiaster. Bilens smidighed på vejen og håndtering er bare noget af det bedste. Hvis du ønsker at købe en brugt kraftfuld bil, så bør E90’eren være i din overvejelse.

Prisbillighed

Dette er en af de vigtigste faktorer ved køb af E90’eren. Bilen er ret gammel, hvilket betyder, at du nemt kan købe denne bil fra 5.000 til 15.000 dollars. M3-modellen vil være dyrere og sværere at få, men du kan nemt købe de almindelige modeller med benzin- og dieselmotor. Bilen er heller ikke så gammel og er stadig relevant på markedet.

Pålidelighed

E90-modellerne anses for at være en af de mest pålidelige BMW’er, der nogensinde er lavet. Fra byggekvalitet til køreoplevelsen er alt i denne bil solidt og pålideligt. De motorer, der blev brugt i disse biler, var også en af de mest langtidsholdbare, og du kan nemt købe en bil, der stadig har 50.000 til 100.000 miles tilbage uden at vise større reparationer.

Det forlyder dog, at de mindre kraftige motorer, der blev brugt i E90’erne, som f.eks. N52-motoren, var mere pålidelige end andre turbo-motorer med højere effekt. Disse motorer er også mere brændstofbesparende. En anden god ting ved denne bil er, at du også kan sælge den til en god pris.

Vedligeholdelse

Dette er den del, hvor BMW-biler ikke klarer sig lige så godt som andre luksusbiler. BMW’erne er kendt for deres flere nedbrud, men det er ikke tilfældet med E90’erne. 325i og 328i er nogle af de mest pålidelige BMW’er, der nogensinde er produceret. Den gennemsnitlige årlige vedligeholdelse af disse modeller kan dog svinge fra 700 til 1.000 dollars.

  Er Audi eller BMW mere prestigefyldt?

Sikkerhed

Sikkerhedsfunktionerne i disse modeller er ret gode, selv efter nutidens standarder. Bilen har et antiblokeringssystem, et elektronisk stabilitetskontrolsystem samt front-, hoved- og sideairbags. Bilen har alle “gode” vurderinger fra IIHS, og de gav også “Top Safety Pick”-prisen. Med bilens pris er det godt for en bil.

Ting at kigge efter før du køber

E90’erne kommer ikke uden fejl og problemer. De har deres problemer, og dem bør du holde øje med, inden du køber bilen. Det mest grundlæggende råd før køb af en brugt bil er, at man har et godt kendskab til bilen, og at man prøver at kigge på hvert eneste hjørne af bilen. Listen er som følger:

 • Prøv at købe 325i og 328i – de modeller med kraftigere motor som 335i har tendens til at have flere problemer.
 • Mindre kilometertal – prøv at købe en E90 med så lidt kilometertal som muligt.
 • Utætheder – disse modeller er tilbøjelige til at have nogle olie- og vandlækager, så hold øje med dem. Lækagerne kan være fra oliefilterhuspakningen, brændstofpumpen, ventildækslet og den elektriske vandpumpe.

Andre gode gamle BMW’er

Der findes også nogle andre pålidelige BMW’er, som du kan købe, hvis tilstanden er god. Nogle af disse kan koste dig flere penge, så det kan være et problem. Disse biler er:

 • BMW 3-serie E46
 • BMW 1M Coupé
 • BMW 7-serie E38
 • BMW 5-serie F10

Konklusion

E90 ville ikke være fejlfri, men den ville være meget bedre end mange andre bruge BMW’er. Disse er bevist til at holde så mange år. Motorerne er gode, og vedligeholdelsen af denne bil er forholdsvis let end andre BMW’er. Delene er også let tilgængelige på grund af deres tilstedeværelse på markedet. Derfor er E90 den mest pålidelige gamle BMW at købe.

  Hvad er den bedste lille BMW SUV?

FAQ

Er det det værd at købe en brugt bil?

Ved at købe en brugt bil kan du helt sikkert spare mange penge, og du kan endda opleve luksusbiler til langt lavere priser. Luksusbiler som BMW’er, Audi’er eller Volvo’er afskriver lidt hurtigere end andre biler, så du kan opleve den førsteklasses kvalitet. Hvis du køber disse brugte biler, kan det dog medføre, at du skal betale mere for vedligeholdelse.

Hvad er de bedste brugte biler at købe i 2021?

Der er mange muligheder for at købe en brugt bil. Du bør kigge efter en pålidelig bil, hvis du ønsker at købe en brugt bil. Dette er nogle af de mest pålidelige brugte biler, du kan købe:

 • Honda Accord
 • Toyota Camry
 • Subaru Forester
 • Mazda MX-5
 • Toyota Land Cruiser
 • Volvo S40

Er BMW en pålidelig bilproducent?

BMW er en tysk bilproducent, og tyske producenter har normalt et ry for at producere pålidelige og langtidsholdbare biler. BMW er dog faldet, hvad angår pålidelighed. Folk har rapporteret om mange problemer, og nogle af dem er store problemer, selv inden for blot de første 50.000 miles af bilen.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z