Audi Q5 vs. Audi Q3 – Hvilken er bedst?

Audi Q3 er Audi’s subkompakte SUV/Crossover på indgangsniveau, der har til formål at tilfredsstille dem, der ønsker at nyde en hævet kørestilling uden at skulle håndtere en ægte SUV-tyngde. Q5 er derimod meget større og føles som en ægte SUV.

Både Q3 og Q5 tilbydes enten som almindelige SUV’er eller som Sportback SUV-coupéer. Man kan roligt sige, at de begge er nogle af de mest populære Audi-modeller, du kan købe lige nu, og mange vil gerne sammenligne dem, da de er relativt ens.

Q3 er billigere, mere håndterbar og mere byvenlig, mens Q5 er bedre isoleret, bruger materialer af højere kvalitet og er meget mere rummelig, både med hensyn til siddepladser og last. Q3 er en Audi familie-SUV på entry-level niveau, mens Q5 vel nok er den bedste Audi familie-SUV derude.

Alt i alt er begge mere end nok til 99 % af alle mennesker, fordi de er luksuriøse, komfortable, ønskværdige og sofistikerede. Men hvis vi sætter dem over for hinanden, kommer Q5 på toppen som en mere komplet pakke.

Audi Q3 – Audi SUV’en på begynderniveau

Audi Q3 starter ved 34.900 dollars, og den fås med to forskellige drivlinier. Indgangsversionen 40 TFSI får en 2,0 l turboladet 4-cylinder med 184 hk, mens hybridversionen 45 TFSI e har 228 hk fra en tilsvarende motor og en elmotor. Alle Q3-modeller leveres med Audis Quattro AWD-system, hvilket betyder, at Q3 tilbyder et AWD-system, der er førende i sin klasse.

Pakkeligt kan Q3 fås i tre forskellige pakker kaldet Premium-pakken, Premium Plus-pakken og Prestige-pakken, der koster mere end 40.000 kroner. Designmæssigt ser den nye Q3 meget bedre ud end den gamle, især i Sportback-form. Hvis du vil have den flotteste Q3, skal du vælge S-Line-pakken.

  2022 Mercedes GLE vs Audi Q7

Interiørmæssigt ser Q3 ud og føles relativt høj kvalitet, fordi den benytter et minimalistisk design med vægt på teknologi, ergonomi og brugervenlighed. Pladsmæssigt er Q3’eren anstændig, men større voksne kan have svært ved at finde hoved- og benplads på anden sæderække.

Alt i alt er Q3 en fin Audi SUV, der mest er skræddersyet til yngre personer. Audi RS Q3 i topmodellen tilbyder en fantastisk 5-cylindret motor, som er den bedste motor, du kan få. Selv SQ5’s V6 kan ikke matche den 5-cylindrede motor, der findes i RS Q3.

Audi Q5 – Audi SUV’en på mellemniveau

Basismodellen 45 TFSI Audi Q5 starter ved 43.300 kroner, mens den kraftigere 55 TFSI e Hybrid starter ved 54.600 kroner. Basismodellen får 248 hk, mens 55 TFSI e hybrid får 362 hk. Alle Q5-modeller leveres desuden med Audi Quattro AWD-systemet og en sofistikeret Audi S-Tronic dobbeltkoblingsgearkasse med dobbeltkobling.

Q5 kan også fås med Premium-, Premium Plus- eller Prestige-pakken, og hvis du vil have den flotteste udgave af Q5, skal du også have S-Line-pakken. Q5 ser ud, føles og er større og mere fyldig, hvilket også får den til at føles som et produkt i den højere ende sammenlignet med Q3.

Interiørmæssigt byder Q5 på materialer af højere kvalitet, mere funktionalitet, mere plads og mere opmærksomhed på detaljerne. Q5 er bedre isoleret, tilbyder en mere komfortabel kørsel og er generelt en mere kompetent bil uanset terrænet.

  Passer Mercedes-fælge til Audi?

Du kommer næppe til at kæmpe om pladsen i Q5, da den er meget mere rummelig end Q3. SQ5’s topmodel er ikke lige så spændende eller kompetent som den raske RS Q3, men Q5 var aldrig tiltænkt at være andet end en komfortabel familie-SUV.

Konklusion – Q5 er en bedre bil

Q5 koster en del flere penge, men prisforskellen er tydelig i det øjeblik, du træder ind i Q5. Alt, hvad du ser og rører ved, er af meget højere kvalitet, og Q5 føles faktisk som en ægte Audi, mens Q3 føles mærkeligt VW-agtigt.

Q5 er mere eftertragtet, mere rummelig, mere komfortabel, mere luksuriøs og mere kompetent i terrænet. Q3 klarer sig bedst i forhold til Audi’en, når det gælder brændstofforbrug, over brugervenlighed og naturligvis prisen. Hvis du er yngre og ønsker en bil, der både kan køre performancekørsel og cruising, er RSQ3 den rigtige bil at få.

Det er dog stort set den eneste Q3-model, der kan sammenlignes med Q5, og det er kun fordi den bruger en ikonisk Audi-motor.

FAQ-afsnit

Er Audi Q3 mere effektiv end Audi Q5?

Q3 er faktisk en mere effektiv bil, men forskellene er i bedste fald marginale. Fordi disse to biler bruger samme motorer, er MPG-resultaterne ens, men den måde, du kører disse biler på, vil påvirke dine MPG-resultater en hel del.

Når det er sagt, er Q3’eren mere effektiv, men forskellene er så marginale, at det næsten ikke gør nogen forskel. Begge disse biler fås som hybridbiler, så lighederne med hensyn til effektivitet gælder også for hybriddrivlinjerne.

  Er Volvo eller Audi bedre?

Er Audi Q5 en bedre familiebil end Audi Q3?

Audi Q5 er faktisk en bedre familiebil, fordi den er større, mere støjsvag, mere komfortabel og meget mere rummelig. Q5 er meget mere kølig at køre, hvilket betyder, at dine børn sandsynligvis vil foretrække Q5, især når det kommer til sovetid.

Både Q5 og Q3 har let tilgængelige IsoFix-punkter, men det er meget nemmere at montere et stort bagudvendt barnesæde i Q5. Q5 er faktisk en bedre familiebil, men i betragtning af prisforskellen burde den helt sikkert være det.

Er Audi Q5 mere sikker end Audi Q3?

Begge disse luksus-suv’er i luksusklassen er sikre, men Q5 er mere sikker, simpelthen fordi den har mere af det hele. Dermed ikke sagt, at Q3 ikke er en sikker bil, da de begge har en stjerne 5-stjernet sikkerhedsvurdering.

Q5 er større og mere substantiel i alle henseender, hvilket betyder, at den burde klare sig bedre i tilfælde af en kollision. Alt i alt er de begge sikre, og du bør ikke bekymre dig om sikkerheden med nogen af dem.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z