BMW Z4 VS Audi TT – hvilken er bedst?

Roadsters er smukke biler, der giver føreren mulighed for at omdanne bilen til en coupé eller sedan ved at trykke på en knap. Både Audi og BMW tilbyder nogle af de bedste roadsters på markedet. Men hvilken roadster er bedst – Audi TT eller BMW Z4?

BMW Z4 er mere velegnet til personer, der leder efter en luksus cabriolet, der er komfortabel, rummelig og kører stille og roligt. På den anden side er Audi TT bedst egnet til personer, der ønsker en luksusconvertible, der er mere sportslig, lettere at håndtere og slank.

Ikke desto mindre har disse to roadsters meget at byde på, da de begge er fremragende luksussportsvogne. Når taget er nede, er Audi TT den bedre bil at køre, mens BMW Z4 er mere komfortabel, når taget er åbent. Desuden giver Audi TT en mere adræt kørsel end BMW Z4.

Det er ikke let at vælge mellem disse to roadstere, da de begge har fremragende egenskaber. Derfor hjælper denne sammenligning med at fremhæve de bedste egenskaber ved hver bil, så interesserede købere kan få let ved at vælge den ene frem for den anden.

Hvilken bil er bedst – BMW Z4 eller Audi TT?

Udvendigt og indvendigt udseende

BMW og Audi producerer nogle af de mest stilfulde biler på markedet. BMW Z4 og Audi TT roadsters er begge smukt designet og fortryllende. Ikke desto mindre skiller Audi TT sig mere ud i forhold til BMW Z4 roadsteren. Takket være sine ukomplicerede ydre linjer og den karakteristiske singleframe-grill.

  Bedste brugte BMW hatchback

BMW Z4 er måske ikke lige så fremragende som Audi TT, men den er også dejlig. Nogle af de træk, der får den til at se fantastisk ud, er den traditionelle nyregittergrill og det bageste trekvartsbillede med en kort bagkrop og velintegrerede baglygter.

Men når det gælder interiørdesign og udseende, har BMW Z4 en fordel over Audi TT. Takket være dens rummelige kabine og topklasse logisk arrangerede funktioner. BMW Z4 kan prale af funktioner som et soft-touch SensaTec-besat instrumentbræt, Vernasca-lædersæder og eljusterbare sæder.

Ud over at have et stilfuldt interiør har føreren og passageren også mere ben- og hovedplads, hvilket gør denne bil mere praktisk end Audi TT. Hvis du rejser til et fjernt sted, er bagagerummet desuden også større, hvilket betyder, at du kan have mere bagage med.

Audi TT’s interiør er måske ikke på samme niveau som BMW Z4’s interiør, men det er ikke langt fra. Tværtimod er Audi TT’s interiør blevet godt færdiggjort sammenlignet med BMW Z4’s interiør. Bilen kan prale af funktioner som fint nappalæder, standard 12-vejs eljusterbare forsæder med eljustering og standard varme i nakkeniveau.

Ydelser

Roadstere er beregnet til at tilbyde fremragende ydeevne, håndtering og topfart. Det er tilfældet med både BMW Z4 og Audi TT. BMW Z4 yder en mere fremragende præstation end Audi TT. Desuden har den to udstyrsvarianter, mens Audi TT kun har én udstyrsvariant.

BMW Z4 har sDrive30i og M40i roadsteren. På den anden side har Audi TT kun 45 TFSI, Quattro. Begge BMW’s trimmere er kraftigere end Audi TT roadsteren. BMW’s basistrim kommer med en 2,0-liters turbo inline-4-gasmotor med 8-trins automatgear. Den yder maksimalt 255 hk og et drejningsmoment på 295 lb-ft.

  Audi S3 pålidelighed

Den mere avancerede BMW Z4-trim (M40i) yder op til 382 hk og 368 lb-ft drejningsmoment. Desuden kan den accelerere fra 0 til 60 på kun 3,9 sekunder, mens basistrimmen tilbagelægger den samme distance på 5,2 sekunder. Audi TT roadsteren klarer 0 til 60 mph på 5,5 sekunder, hvilket er langsommere end begge BMW Z4-trimmer.

Desuden leveres Audi TT 45 TFSI Quattro med en 2,0-liters turbo inline-4-gasmotor med en 7-trins automatgearkasse, som yder bedre end den 8-trins automatgearkasse på BMW Z4. Desuden yder dens motor maksimalt 228 hk og 258 lb-ft drejningsmoment.

Pris

Audi TT er meget billigere end BMW Z4. Selvfølgelig er BMW Z4 i basisversionen billigere, mens den højere trim er dyrere. Grundprisen på Audi TT er ca. 54.600 kr. mens grundprisen på den lavere BMW-trim er ca. 49.800 kr. og 63.600 kr. for den højere trim.

FAQ

Hvilken bil er hurtigere – BMW Z4 eller Audi TT?

BMW Z4 accelererer hurtigere end Audi TT. Derfor er den hurtigere end Audi. Det tager kun 3,9 sekunder at bevæge sig fra 0 til 60 sekunder. Audi tager derimod 5,5 sekunder. Men når det kommer til topfart, har disse biler en maksimal topfart på 155 mph.

Da disse to biler har samme tophastighed, vil den lettere Audi TT være lidt hurtigere end BMW Z4. I starten vil BMW Z4 dog starte hurtigere end Audi TT, men på grund af dens tyngde vil den langsomt indhente den på racerbanen og overhale BMW Z4.

  Hvilken BMW har en v8-motor

Er BMW Z4 mere pålidelig end Audi TT?

Generelt er Audi’er mere pålidelige end BMW’er. Ifølge mange pålidelighedsvurderingsagenter rangerer Audi TT højere end BMW Z4. Desuden går BMW normalt oftere i stykker sammenlignet med Audi. Derudover er deres reservedele og reparationsomkostninger også meget højere end Audi. Så forvent at skulle bruge penge, når du kører BMW Z4.

Hvilken bil er nemmere at håndtere – Audi TT eller BMW Z4?

BMW Z4 har måske en fordel med hensyn til kraft og hastighed, men Audi TT håndterer langt bedre end Z4. Det skyldes, at den er lettere og kan dreje let rundt om hjørnerne i modsætning til den tungere BMW Z4. Ikke desto mindre er Audi TT mere støjende, når taget er åbent, mens BMW Z4 tilbyder en jævn kørsel.

Konklusion

BMW Z4 er bedst egnet til folk, der søger en rummelig, komfortabel og støjsvag luksusroadster, mens Audi TT er ideel til folk, der søger en mere sportslig, dejligere og lettere håndterbar roadster. Audi TT er også mere pålidelig end BMW Z4, men sidstnævnte er mere luksuriøs.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z