Er Volvo eller Audi bedre?

Både Volvo og Audi er lige gode i deres respektive kategorier, men Volvo tilbyder luksus med bedre sikkerhedsfunktioner til en meget lavere pris.

Begge disse bilproducenter er luksusbilmærker. Volvos hovedfokus har altid været luksus med de bedste sikkerhedsfunktioner og mindre sporty udseende og ydeevne. Audi tilbyder derimod futuristisk interiør og høj ydeevne, men til en meget højere prisklasse. Derfor kommer det an på købernes præferencer, hvilket mærke der passer bedst til dem.

Volvo vs. Audi med hensyn til sikkerhed

Bilers sikkerhed kan opdeles i to typer sikkerhedsfunktioner:

 • De funktioner, der forhindrer ulykker i første omgang.
 • De funktioner, der hjælper en bil, hvis en ulykke er sket.
  Sikkerheden i Volvo og Audi er ret anstændig, men Volvo vinder altid i forhold til sikkerhed på grund af deres store fokus på bilernes sikkerhed. Bilernes sikkerhed bliver målt af nogle non-profit organisationer, der har til formål at give de bedste sikkerhedsvurderinger af biler.

Volvo udmærker sig på sikkerhed

Den svenske virksomhed Volvo lægger stor vægt på sikkerhedsfunktioner og -målinger. De har skabt sig et navn på baggrund af deres top-klassificerede sikkerhedsfunktioner. Volvo har endda sit eget bilcrashanlæg i Göteborg, som er et af de mest avancerede anlæg med hensyn til crash-test. Anlægget afholder i gennemsnit 400 biltests om året.

Da Volvo er det mest avancerede mærke med hensyn til sikkerhed, anvendes Volvo’s bilcrashanlæg også af andre bilfirmaer som Aston Martin, Jaguar og Land Rover. Sikkerhedsfunktionerne i Volvo-biler har altid været de bedste. De lægger så meget vægt på sikkerhed, at de endda har opfundet nogle universelt anvendte funktioner som trepunktsseler, oppustelige gardiner, blindvinkelafdækningssystem og meget mere.

Volvos biler er altid blevet vurderet som de bedste inden for sikkerhed og har vundet mange priser af sikkerhedstestorganisationer. De har en gennemsnitlig USN-sikkerhedsscore på 9,90 ud af 10. Det gør dem virkelig til et af de bedste og sikreste bilmærker nogensinde.

  Er der en sporty Volvo?

Audi har ordentlige sikkerhedsfunktioner

Tyske bilmærker har altid været gode luksusbiler med gode sikkerhedsfunktioner. Audi er heller ikke en undtagelse. De har vundet sikkerhedspriser og er vurderet med fulde stjerner med hensyn til sikkerhed. De har endda forbedret deres sikkerhedsfunktioner i de sidste par år. Audi har en gennemsnitlig USN sikkerhedsscore på 9,56 ud af 10.

De har haft et problem med deres bremsesystem i de seneste år. De har dog løst disse problemer og forbedret kvaliteten af bremserne på det seneste. De har indført nogle funktioner som pre-sense førerassistance sammen med de allerede eksisterende andre sikkerhedsfunktioner som adaptiv fartpilot og et top view-kamerasystem. Alt dette gør Audi-biler ret sikre.

Volvo vs. Audi med hensyn til pålidelighed

Bilers pålidelighed betyder en bils konsistens med hensyn til ydeevne. En god pålidelighed betyder et mindre antal bilpærer og en god brændstoføkonomi. Pålidelighed er en stor faktor at overveje, når man køber en bil. Den generelle kundeservice og prisen på reparationer bidrager også til det.

Volvo: Pålidelig med undtagelser

Volvo er en ret pålidelig løsning, når det kommer til at købe en bil. Volvo, som er et luksusmærke, er ikke rangeret som det bedste med hensyn til pålidelighed. Det har en score på 127 over gennemsnittet hos ReliabilityIndex, som rangerer Volvo som nummer 23 ud af 40 bilmærker. Consumers Reports har dog blandede anmeldelser af Volvo og giver S60, V60 og XC40 karakterer over gennemsnittet, men XC90 karakterer under gennemsnittet, hvilket gør den til en af de mindst pålidelige biler.

  Er Volvo XC90 pengene værd?

Audi: Anstændige, men blandede pålidelighedskarakterer

Audis sporty udseende og ydeevne gør dem ret berømte, men de har haft mange problemer med pålideligheden. Nogle Audi-modeller har klaret sig ret godt i pålidelighedsscoren, og ReliabilityIndex placerer dem på 34 ud af 40 mærker. Consumer Reports rangerer dem dog også anstændigt. Samlet set har Audi blandede anmeldelser om pålidelighed.

Bedømmelse

Begge disse bilproducenter tilbyder gode sikkerhedsfunktioner, men Volvo overgår klart Volvo med hensyn til antal og kvalitet af sikkerhedsfunktioner. Begge har exceptionelle USN-sikkerhedsscorer, men Volvo er en smule foran Audi. Hvis vi ser på IIHS- og NHTSA-vurderinger, så vinder Volvo også her. Derfor vinder Volvo med hensyn til sikkerhed.

Begge har tilfredsstillende resultater med hensyn til pålidelighed. De har gjort fremskridt i luksussegmentet, men skal arbejde på pålideligheden. Men hvis vi ser på alle faktorer, der gør en bil pålidelig, som f.eks. reparationsomkostningerne, der er 987 USD for Audi og 769 USD for Volvo, er Volvo klart den billigere bil at drive.

Hvis vi taler om interiør og udvendigt design, så vinder Audi i dette segment. De har stor fokus på futuristisk interiørdesign og nogle af de bedste udvendige designs. Når det er sagt, er Volvo dog ikke så langt efter Audi på dette område.
De producerer også nogle af de bedste luksusbiler med gode komfortfunktioner med hensyn til sikkerhed og gensalgsværdi vinder Volvo klart. Volvo er også meget billigere og mere overkommelig end Audi. Audi vinder dog i nogle Consumer Reports og på andre websteder. Derfor afhænger det af køberne, hvad de foretrækker. Bedre sikkerhed og reparationsomkostninger? Vælg Volvo. Sporty udseende og høj ydeevne? Vælg Audi.

  Passer Audi-fælge til Mercedes?

FAQ

Er Volvo bedre end tyske biler?

Volvo har altid været bedre med hensyn til pålidelighed og holdbarhed sammenlignet med de tyske biler. Volvo er også meget billigere og mere overkommelig i drift end sine tyske rivaler. Der er mange problemer med Audi, BMW og Mercedes sammenlignet med Volvo. Volvo klarer sig endda godt, efter at garantien er udløbet, hvorimod tyske biler har en historie med problemer efter et vist tidsrum.

Hvad er bilens sikkerhedsfunktioner?

Bilens sikkerhedsfunktioner er der for at sikre, at føreren og passagererne forbliver sikre. Der er normalt to typer af dem: Aktive sikkerhedsfunktioner og passive sikkerhedsfunktioner. Aktive funktioner forhindrer ulykker i første omgang, og passive funktioner forhindrer eventuelle skader i forbindelse med en bilulykke. Disse sikkerhedsfunktioner omfatter bl.a:

 • Airbags
 • Oppustelige gardiner
 • hjælp til vognbaneføring
 • Sikkerhedsfunktioner for fodgængere
 • Lamineret glas
 • Bedre affjedringssystem

Hvad gør en bil bedre?

Der er mange funktioner, der er nyttige, når man skal bedømme en bil. Alle køber en bil ud fra deres egne behov og præferencer. Der er dog nogle funktioner, der gør en bil “bedre” end andre, som bl.a. omfatter:

 • Top sikkerhedsfunktioner
 • Folks tillid
 • Prisbillighed
 • lave reparationsomkostninger
 • Bedre brændstofeffektivitet

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z