Er der en sporty Volvo?

Volvo har været kendt for at producere sikre og unikke biler siden 1927. Men findes der en sporty Volvo?

Der findes mange sporty Volvo’er, men det var ikke oprindeligt tilfældet. De udviklede sig kun som tiden gik. Blandt de mange sportslige Volvo-biler er den gamle Volvo 142, den udgående Volvo S60 og den nyeste XC60.

Volvo S60 er den mest sportslige Volvo-model

Volvos sportsligste og mest dynamiske sedanbil er Volvo S60. S60-versionen er hurtig, hurtig i ydeevne og fås i forskellige modeller (T5, T6 og T8 Polestar). Den har været i produktion siden 2018. Ulemperne ved førstnævnte førte til produktionen af sidstnævnte.

Volvo S60 2018 er en smidig bil med optimal motorydelse og hyggelige forsæder, men den kan ikke konkurrere med sine rivaler med hensyn til køreglæde. Alligevel er den kendt for at være en luksusbil med fantastisk design og ydeevne.

S60-serien har et flot ydre, et sofistikeret interiør, komfortable sæder og gode teknologiske sensorer for optimal drift. Disse sensorer kan være frustrerende at betjene, fordi de ikke altid reagerer til tiden; men det er dog designet og udseendet, der adskiller Volvo S60 fra de fleste konkurrerende biler i sin kategori.

Udviklingen af Volvo sportsvogne

De første Volvo-sportsvogne blev oprindeligt ikke skabt som sportsvogne. De blev kun bygget til at ligne sportsvogne. Den første sportsvogn, der lignede en sportsvogn, var P1900, som blev produceret i 1957. Den blev kort efter afløst af P1800 i 1960, en fremragende grand touringbil.

Selv om Volvo P1800 ikke klarede sig godt som en egentlig sportsvogn, havde den en mere temperamentsfuld præstation end noget andet Volvo nogensinde har produceret. Ud over at den ikke opførte sig som en rigtig sportsvogn havde P1800 også nogle andre ulemper. Den var overvægtig, kunne kun tage to passagerer med og opfyldte ikke mange andre krav, som en bil bør opfylde.

  Er Volvo mere pålidelig end Audi?

Disse ulemper førte til produktionen af 1800S og 1800E, som var rigtige sportsvogne. Men ikke længe efter stoppede produktionen i 1973, da den ikke kunne leve op til kravene i den nye amerikanske emissionslovgivning. Dette afholdt dog ikke Volvo fra at bygge flere biler. De har siden da produceret tonsvis af sportsvogne, der har holdt folk i live.

Disse biler har været smukt designet med storslået interiør og eksteriør. Og hver ny bil har håndteret den tidligere models ineffektivitet. Lad os tage et kig på nogle af Volvos sportsvogne siden 1956.

Volvo’s sportsvogne gennem årene

Volvo 1900

Volvo P1900 blev bygget i 1956 og 1957 med Volvo PV444-motoren på 70 hestekræfter. Den havde dog et klædeligt udseende. Kort efter dens introduktion blev den taget af markedet.

Volvo P1800

I 1960 erstattede P1800 P1900. Selv om den ikke var en egentlig sportsvogn, klarede den sig usædvanligt godt ved høje hastigheder. Den havde dog også mange ulemper, bl.a. var den overvægtig.

1800ES

1800S og 1800E erstattede P1800. Den havde et flot udseende og var brændstoføkonomisk. Men produktionen blev indstillet i 1973 på grund af den nye amerikanske emissionslovgivning.

Volvo 142

Endnu en højtydende bil med sedan B18- og B20-motorer med op til 190 hk.

Volvo 242 GT

242GT er hurtig og næsten lydløs på vejen og kan klare mange forskellige typer terræn.
Andre Volvo sportsvogne omfatter bl.a:
● Volvo 242 Turbo
● Volvo 242 Turbo Gruppe A
● Volvo 262C
● Volvo 740 Turbo Wagon
● Volvo 480
● Volvo 780
● Volvo 850 T5-R / 850 R
● Volvo C70
● Volvo S60R/ V60R
● Volvo S80/XC90 V-8
● Volvo C30
● Volvo S60 Polestar/V60 Polestar
● Polestar 1

  Hvilken Volvo har 3 rækker?

FAQ

Hvilken er den mest luksuriøse Volvo sportsvogn?

Når det kommer til luksus, sikkerhed og skønhed, er Volvo-biler et topmatch. Men den mest luksuriøse Volvo sportsvogn er XC90 Excellence, som sælges for næsten 106.000 dollars. Den leveres med fire matchende passagersæder.

XC90 Excellence er ikke kun et sikkert og pålideligt valg til den daglige pendler, den er også lavet med kvalitetsmaterialer. Det er en stilfuld bil med en fantastisk ydelse på grund af dens højtydende 400-hestemotor med dobbelte effekt.

På bagsædet finder du et køleskab og en glas-/flaskeholder lavet med håndlavede krystalglas for at holde de bageste passagerer tilfredse. Bilen er udstyret med opvarmede, ventilerede og masserende sæder betrukket med Nappa-læderfrynser. XC90 Excellence tilbyder en grad af luksus, som selv mange biler til højere priser ikke tilbyder.

Har Volvo nogensinde produceret en eldreven sportsvogn?

Volvo har el-drevne sportsvogne, den første var Volvo Polestar 1. Den blev først produceret i 2019 og udgjorde Volvos første selvstændige performancebil. 2020- og 2021-serien udgav nyligt forbedrede specifikationer.

Som nævnt bruger den en elektrisk kørsel og er ekstremt smuk i alle henseender, men den har stadig sine mangler. Den har et lille bagagerum og et lille bagsæde samt hvad nogle vil beskrive som et substandard interiør. Polestars interiør er hyggeligt, elegant og rent. Den har en touchscreen-infotainment, som giver dig mulighed for at inkorporere brugen af din smartphone.

  Hvilken Volvo har massagesæder?

Polestar kommer med en kompressoropladet firecylindret motor (2 liter hver), en turbo og en elmotor. Disse summerer til en 375 hk, der bruges til at drive forhjulene. De bageste elmotorer producerer 114 hk, der bruges til at drive baghjulene. Den er brændstofbesparende og har en anslået 58MPGe og en elektrisk rækkevidde på 52 miles på motorveje/byer.

Hvad er den mest solgte Volvo-bil?

Fra 2020 er de mest solgte Volvo-biler i Sverige SV60 og XC60. SV60 har registreret omkring atten tusinde solgte enheder, mens XC60 står på mere end tolv tusinde enheder. Selv om de ikke er højtydende biler, tager de stadig føringen.

Den nyeste Volvo SV60 er en utrolig bil med et super rummeligt interiør og stilfulde faciliteter. Men en af dens største ulemper er infotainmentsystemet og styretøjet. Infotainmentsystemet er svært at betjene under kørslen, og bilen har en dårlig reaktionsevne i styretøjet. Bortset fra det er det en fantastisk bil at have.

XC60 er en fremragende crossover-bil og et perfekt valg for dem, der er på udkig efter en bærbar luksusbil. Den kommer med komfortable sæder, lækkert interiør og interessant teknologi. Det er dog ikke en spændende bil at køre. Så hvis du er sjov personificeret, bør du måske gå efter noget andet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z