Hvad er de sporty Mercedes-modeller?

Hvad er de sporty Mercedes-modeller?

Mercedes fremstiller mange forskellige modeller til næsten alle målgrupper derude. Fra den almindelige kundekreds, der køber sedaner og SUV’er, til sportsvogne og snart endda hyperbilentusiaster, er Mercedes opsat på at tilfredsstille alle bilelskere.

Mange Mercedes-modeller har en sporty kant, især de modeller, der er udstyret med AMG-pakker. Nogle Mercedes-modeller, herunder SLS, SLR, AMG GT, CLK GTR, SL, SLC, er sportsvogne af natur, og de fleste AMG-modeller er også sjove sportsvogne.

Specifikke modeller som CLK GTR eller den kommende AMG Project 1 er de mest sportslige af dem alle. Disse to er i en vis udstrækning bogstaveligt talt gadegodkendte (vejgodkendte) racerbiler. Den nyligt udgivne AMG GT Black Series deler også mange af sine dele med AMG GT3-racerbilen.

Mercedes to-sæders sportsvogne

Formlen med den to-sæders sportsvogn er en af de ældste i bøgerne, når det gælder sportsvogne, og det skyldes, at denne opsætning har en afbalanceret vægtfordeling mellem akslerne, hvilket gør det muligt for bilen at svinge ret uroligt i kurver. Hele pointen med sportsvogne er at bøje fysikkens love, og en sporty to-sædet bil udmærker sig i den henseende.

Hvis du ønsker en mere overkommelig to-sædet kompakt sportsvogn med to sæder, er Mercedes SLK/SLC-modellerne det, som Mercedes har at tilbyde. AMG-versionerne af SLK/SLC’erne kan konkurrere med Mazda MX-5 Miata eller Porsche Cayman som en sjov kompakt sportsvogn uden en astronomisk pris.

Hvis du ønsker en større Mercedes to-sædet sportsvogn med to sæder, har SL-klassen nogle få sportsvognslignende egenskaber. Baghjulstræk, AMG V8/12-motorer og en anstændig vægtfordeling er ret fordelagtige for en spændende præstationsbil. Vægten på SL er lidt af en ulempe i forhold til SLC/SLK, men det opvejer kraftudbyttet bestemt.

  Hvilke Mercedes-modeller har en motorhjelm med ornamenter?

Mercedes Benz superbiler

Selv om Mercedes sjældent går ned ad den midtmotorede fuldblods superbilsrute, er modeller som SLS, AMG GT og SLR McLaren ret kompetente superbiler GT’er. Disse tre køretøjer har op til 631-720 hk, automatiske transmissioner, baghjulstræk og specifikke superbilsophæng.

SLR er den ældste af dem alle, og den blev fremstillet i et AMG-McLaren-samarbejde. SLR’en har en 5,4L V8 med 650 hk, og topmodellen SLR Stirling Moss, som er en limited edition til flere millioner dollars, kan nå 217 mph, hvilket i øjeblikket er Mercedes’ rekord i topfart.

SLS startede produktionen et par år efter SLR, og SLS er stadig en virkelig dygtig og eftertragtet supersports- GT. Topmodellen SLS AMG Black Series har en af de mest ikoniske Mercedes AMG-motorer, nemlig den 6,2L N/A V8-motor med 631 hk og et ret imponerende vægt/effekt-forhold på 2,45 kg/hk.

Den nyeste supersportsvogn fra Mercedes er AMG GT. AMG GT tilbydes som en 2-dørs og en 4-dørs coupé, men 2-dørs er den, du skal have, hvis du er på udkig efter en ægte super sportsvognsoplevelse.

Den bedste AMG GT-model er uden tvivl AMG GT Black Series, BS er den nuværende Nurburgring-rekordholder for den hurtigste produktionsbil rundt på den berømte bane.

Mercedes Benz AMG-modeller

Mercedes laver mange forskellige modeller, herunder SUV’er, sedaner, hatchbacks, coupéer, roadsters osv. Og stort set alle ikke-kommercielle modeller, der fremstilles af Mercedes, får i sidste ende en AMG-behandling.
AMG-behandlingen består i at gøre bilen meget mere præstationsorienteret med en AMG-specifik motor, dæk med præstationsvurdering, mere racerene affjedringssæt, mere kraft, mindre vægt og specifik AMG-præstationssoftware og trækreguleringssystemer.

  Bedste olie til Mercedes dieselmotorer

Nogle modeller som E63 AMG S sedanen er lige så hurtige, eller endda hurtigere, end nogle af de ægte Mercedes superbiler. Den nyeste E63 kan klare en 0-60 mph-tid på under 3 sekunder. Sådanne tider er helt vanvittige, for for få år siden var det kun de dyreste og mest eftertragtede superbiler, der kunne præstere en sådan præstation.

Ting at vide om Mercedes sportsvogne

Hvad er Mercedes hyperbiler?

Mercedes har ikke lavet mange hyperbiler gennem historien, og definitionen af en hyperbil er ret ubeslutsom. Nogle modeller som CLK GTR eller den kommende AMG Project 1 er dog helt klart ligaer over alt andet Mercedes nogensinde har lavet, når det gælder performancekørsel.

Disse biler tilbyder racerbilsoplevelser til vejen, hvilket gør dem temmelig ubrugelige som almindelige hverdagsbiler. Project 1 eller CLK GTR er specialbyggede racerbiler, der er lavet til banen, selv om de teknisk set er lovlige på vejen.

Hvad er begrænsningerne ved en superbil/sportsvogn?

Sports- og supersportsvogne giver en spændende præstationsorienteret køreoplevelse. Det betyder, at sportsvogne er ret begrænsede, når det drejer sig om almindelig dagligdags brug. For det første tilbyder den tosædede sportsvogn kun to ekstremt pladskrævende sæder.
Sports-/superbiler er også ofte støjende, har meget lidt lyddæmpning, er ret brændstoføkonomiske og har begrænset synlighed. Selv E63 S AMG er ret begrænset, da den tilbyder stive affjedringsindstillinger, som ikke lever op til de sædvanlige Mercedes sedan-standarder.

  Hvor lang tid tager det at producere en Mercedes?

Skal jeg overveje at købe en AMG-variant af en almindelig Mercedes eller en fuldgyldig Mercedes sports-/superbil?

Svaret på dette spørgsmål afhænger udelukkende af, hvad du vil have ud af en bil. Hvor seriøs er du, når du siger, at du vil have en performancebil? Disse to er ret forskellige i forhold til at tilbyde det samme.
De almindelige AMG-modeller er, som navnet antyder, almindelige opstrammede Mercedes-modeller. Det betyder, at mange af delene stadig er de samme som i de almindelige Mercedes-modeller, og de er ikke så sporty som fuldgyldige Mercedes-sportsvogne som AMG GT. Nogle mennesker foretrækker biler som E63 eller S63 til højhastighedskørsel på motorvej/autobahn.
Men hvis du har planer om at tage din bil med på banen og faktisk opleve grænserne for, hvad en bil kan tilbyde, men stadig ikke ønsker en ikke-vejlegal racerbil, er en fuldgyldig Mercedes sports-/superbil en overvejelse værd.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z