Hvor lang tid tager det at producere en Mercedes?

De fleste almindelige bilmærker som Toyota, Nissan og Honda bruger ca. 30 timer på at producere deres biler. Men hvor lang tid tager det Mercedes at producere sine biler?

Det afhænger af Mercedes-mærket og -modellen. Nogle Mercedes-modeller som C-Klassen tager 2 dage, mens SLK 4 dage og SL ca. 8 dage. Men hvis det er en specialbestilling, skal du forvente, at din Mercedes tager mellem 1 og 3 måneder at blive færdiggjort.

Andre faktorer, der afgør, hvor lang tid det tager at bygge din bil, er bl.a. årstiden. Når du bestiller din bil i den travleste tid af året, f.eks. i marts og begyndelsen af september, skal du regne med, at det tager længere tid. En anden faktor, der bestemmer, hvor lang tid det tager at bygge din Mercedes-Benz, er fabrikkens beliggenhed.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at produktionen af din bil kan blive forsinket, hvis den ikke opfylder kvalitetsstandarderne, eller hvis nogle dele udvikler problemer. For eksempel kan problemer med forruder, førerassistance eller drivlinje gøre, at din Mercedes-produktion kan blive forsinket med uger eller endda måneder afhængigt af problemet.

Kan jeg følge, hvordan min Mercedes bliver bygget?

Ja, det kan du. Denne service er dog kun tilgængelig for Mercedes-Benz-kunder fra Tyskland. De kan bruge den nye “Joyful Anticipation Service”. Denne service leveres via Mercedes Me og tilbydes kun kunderne, når de bestiller en ny bil.

Kunden skal blot logge ind på sin Mercedes Me-konto, hvorefter de får adgang til et eksklusivt websted, der giver dem besked om, hvor deres bil befinder sig i produktionsprocessen i øjeblikket. Desuden får kunderne vist flere multimedieaktiver af deres bil, mens den bevæger sig ned ad produktionslinjen.

  Hvilke Mercedes er V8?

Desuden giver denne service kunderne mulighed for at ændre deres bil, mens den produceres. De kan ændre nogle multimediedele eller endda ændre farven fra deres smartphone. Ikke desto mindre er denne tjeneste kun tilgængelig for en håndfuld Mercedes-modeller, som omfatter CLS, E-klasse, S-klasse, B-klasse, CLA, CLS Shooting brake og CLA shooting brake.

Hvad er proceduren for fremstilling af en Mercedes-Benz?

Som de fleste biler kommer de fleste dele af Mercedes til samlefabrikken klar til at blive sat op. F.eks. kommer ting som sæder, ledningsnet, radio og motorer til at drive alt tilbehør klar til montering til samlefabrikken. Benzens karrosseri fremstilles dog typisk på det endelige samleværk og.

I modsætning til andre dele af bilen er karrosseriet normalt styret gennem en stor del af samleproceduren. Derfor er den meget kompleks. For eksempel bliver stål af forskellige bildele stemplet og støbt i form. Dernæst placeres de forskellige materialer korrekt i henhold til ingeniørens design og sørger for ting som beskyttelse mod indtrængning, krøllezoner og kabinetintegritet.

Herefter svejses de forskellige materialer med robotter til en enhed, der på en måde ligner et køretøj, hvilket normalt betegnes som “hvidt karrosseri”. Karrosseriet undersøges derefter med hånd- og laserguidede systemer. Derefter rengøres det, belægges med en underlak, tørres og undersøges igen.

Hvis karrosseriet består inspektionen, bliver det derefter farvelagt med maling, tørret og får en klar lak. Det sidste trin er at køre den i ovnen for at bage overfladen og styrke lakken. Når det ydre er færdigt, går bilen gennem produktionslinjen for at blive udstyret med drivlinje, interiør og alle de andre dele.

  Skal jeg købe en 10 år gammel Mercedes?

Bemærk, at det går meget hurtigere at samle karosseriet og det ydre end at montere interiøret og de andre vigtige dele. Det kan tage mindre end en dag at samle det ydre, men flere dage at samle de indre dele.

Hvor produceres de forskellige Mercedes-modeller?

Selv om de fleste Mercedes-Benz-modeller fremstilles i Tyskland, fremstilles andre modeller fra forskellige fabrikker i ca. 22 lande. Mercedes-Benz’ hovedkvarter ligger i Stuttgart, men virksomheden har flere fabrikker rundt om i landet.
Mercedes Tyskland fabrikker

 • Affalterbach – laver AMG-motorer, AMG performance Studio
 • Berlin – fremstiller motordele og meget mere
 • Bremen – producerer C-Klasse, E-klasse, GLC-klasse, GLC Coupé, SL og SLC
 • Hamburg – fremstiller aksler og akseldele, udstødningsemissionsdele, ratstammer og meget mere
 • Kamenz – fremstiller lithium-ion-drivbatterier
 • Kolleda og Arnstadt – fremstiller Mercedes-motorer og AMG-motorer
 • Rastatt – producerer Mercedes-Benz A-Klasse, B-Klasse og GLA-klasse
 • Sindelfingen – producerer Mercedes-Benz E-klasse, CLS-klasse, S-klasse, Mercedes-AMG GT-familien og Mercedes-Maybach.
  Mercedes USA fabrik
  Der findes kun én Mercedes-fabrik i USA, og den ligger i Tuscaloosa, Alabama. På denne fabrik produceres Mercedes-Benz SUV’er som Mercedes-Benz GLE-Klasse, GLE-Coupe og GLS-Klasse. Det producerer også den bemærkelsesværdige Mercedes C-Klasse sedan.
  Andre Mercedes-anlæg rundt om i verden
 • Beijing, Kina – producerer Mercedes-Benz C-Klasse, E-klasse, GLA-klasse, GLC-klasse og motorer
 • Hambach, Frankrig – på denne fabrik fremstilles modelserien “smart ForTwo” af Mercedes smart-biler.
 • Kecskemet, Ungarn – producerer Mercedes-Benz B-klasse, CLA-klasse og CLA shooting brake
 • East London, Sydafrika – producerer Mercedes-Benz C-Klasse
 • Sebes og Cugir, Rumænien – fremstiller motor, transmission og transmissionsdele.

FAQ

Hvor mange Mercedes produceres der om året?

Det er ret udfordrende at komme med et specifikt tal, da Mercedes har haft et øget salg gennem årene, hvilket har fået dem til at øge produktionen. Ikke desto mindre har virksomheden opretholdt et salg på over 2 millioner dollars i de sidste 3 år, hvilket er usædvanligt. Det betyder altså, at Mercedes producerer over 2 millioner biler hvert år.

  Mercedes vs BMW pålidelighed, hvilken er mest pålidelig?

Hvad er den første Mercedes-Benz-fabrik uden for Tyskland?

Det første Mercedes-Benz produktionsanlæg uden for Tyskland blev etableret i Argentina. Fabrikken blev bygget i 1951 og er stadig i drift og fremstiller flere Mercedes-modeller. Nogle af de biler, der fremstilles på denne fabrik, er Mercedes-lastbiler, Vito og Sprinter-lastbilen.

Kan du forhandle om prisen på en Mercedes?

Ja, det kan du. Hvis du køber din Mercedes hos en forhandler, kan du forhandle din pris. Du skal dog kende forhandlerens pris på den nye Mercedes-Benz, så du kan have indflydelse, når du skal forhandle. Hvis du vil spare nogle penge, bør du forhandle fra den vejledende udsalgspris nedad og ikke fra prisen opad.

Konklusion

I gennemsnit tager det ca. 2 til 6 dage at lave en Mercedes-Benz. Dette varierer dog fra Mercedes-model til Mercedes-model. Mercedes-Benz A-Klasse, B-Klasse og C-Klasse tager mindre tid at konstruere end E- og S-Klasse. Andre faktorer, der bestemmer produktionshastigheden, omfatter de nødvendige reparationer og det sted, hvor bilen produceres.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z