Hvad er den bedste bil til en lang biltur?

Det sidste år eller to har været utroligt stressende på grund af utallige lockdowns og rejserestriktioner, hvilket betyder, at det stadig ikke er så nemt at tage et fly eller et tog, som det var engang. Priserne er en smule oppustede, og der er altid en risiko for, at du kan blive smittet, uanset hvor forsigtig du er.

Men hvis du ønsker den sikreste rejsemetode, er du nødt til at stole på din betroede bil. Som sådan omfatter langdistancerejser masser af motorvejskørsel, masser af bagage og masser af kedsomhed. Det betyder, at den perfekte bil til formålet skal være komfortabel, støjsvag, praktisk, rummelig, underholdende og effektiv.

En stor sedan er et perfekt valg, når det drejer sig om langdistancerejser, og den, du skal have, er Toyota Avalon. Hvis du imidlertid ønsker en mere luksuriøs og endnu mere rummelig full-size sedan, skal du sørge for at tjekke BMW 7-serien. Hvis du primært er interesseret i SUV’er, skal du sørge for at tjekke Honda CR-V ud.

Selv om CR-V er en ret dejlig SUV, er Lincoln Navigator endnu bedre, men den koster langt flere penge. Men hvis du også kan lide landeveje, og hvis du har tendens til at tilbagelægge store afstande alene eller med en enkelt passager, er Bentley Continental GT designet til netop dette.

Toyota Avalon – Den fordelagtige løsning

Hvis du vil have en fantastisk all-around stor sedan uden at betale premiumpriser, bør være Toyota Avalon opfylde alle dine behov, og lidt til. Avalon leveres med en punchy V6, som giver imponerende MPG-resultater, især på motorvejen.

  Er hybridbiler billigere at forsikre?

Interiøret er rummeligt og ser førsteklasses ud, og infotainmentsystemet er intuitivt, og det tilbyder også brugbare underholdningsfunktioner. Hvad angår pålidelighed, ligger den i toppen af segmentet for store sedaner. Den kommer også med et stort bagagerum, en støjsvag kabine og masser af standardfunktioner, der kan underholde dig under en langtur.

BMW 7-serie – Eksekutive niveauer af plads, komfort og ydeevne

BMW 7-serien er BMW’s benchmark-sedan, der går op imod Audi A8, Mercedes Benz S-klasse og Jaguar XJ. 7-serien er dog overlegen, fordi den er lige så komfortabel på både motorvejene og landevejene, samtidig med at den stadig er spændende i processen.

Selv om 7-serien gør et godt stykke arbejde med at isolere dig fra dine omgivelser, tilbyder den stadig en sporty kørsel. Interiøret er fyldt med masser af gadgetry, som bør holde dig underholdt, og pladsen, der tilbydes, er bedre end i A8 eller S-klassen.

Honda CR-V – benchmark for familie-SUV

Honda CR-V har i årevis været en af de mest populære SUV’er på markedet, og den nyeste model holder den samme kurs. Det er måske ikke den største SUV derude, men den er stadig rigeligt nok til 5 passagerer og et anstændigt sæt bagage.

Den byder også på effektive motorer, et relativt eksklusivt interiør og masser af standardudstyr. Det bedste ved CR-V er dog det faktum, at den giver mest værdi for pengene af alle kompakte SUV’er på markedet, især på grund af dens pålidelighed.

Lincoln Navigator – Et 5-stjernet hotel på farten

Lincoln Navigator har været til salg i et godt stykke tid nu, og det betyder, at den kan fås til en ret nedsat pris. Hvis du vælger topmodellen Black Label, får du alle de underholdningsfunktioner, du kan ønske dig fra en SUV.

  Hvad er problemerne med hybridbiler?

Pladsen på tilbuddet er nok til 7 passagerer, mens der stadig er masser af bagagerum. Kabinen er utroligt velindrettet, og den kommer med masser af materialer af høj kvalitet. Den luftfjedring, der tilbydes, kører utroligt roligt, og kabinen er godt isoleret til længere ophold på motorvejen.

Bentley Continental GT – Den bedste Grand Tourer på markedet

Bentley Continental GT er nok den bedste bil til rejser på tværs af kontinenterne, fordi den tilbyder overlegenhed i næsten alle henseender. Begynd med motorerne, og du kan vælge mellem en range-topping og smørblød W12 eller en mere sportslig V8-variant.
Interiøret er helt foret med udsøgte materialer, og NAME-surroundsystemet har et utroligt slag. Sæderne er elektrisk indstillelige i flere retninger, opvarmede, afkølede og masseret for at holde dig så komfortabel som muligt. Hvis du støder på en snoet vej, vil du dog også nyde Continental’s legesyge chassis og lynhurtige DCT-gearkasse.

FAQ-afsnit

Hvad gør en god langdistancecruiser til en god langdistancecruiser?

Mange faktorer har indflydelse på, hvor godt en bil klarer sig på en lang rejse, men komforten er nok den vigtigste af dem. Det betyder, at den bil, du kigger på, skal have støttende, komfortable sæder, en støjsvag kabine og et ergonomisk interiør.

Den skal også være rummelig både i passagerafdelingen og i lastrummet. Motoren skal være punchy og samtidig være økonomisk på motorvejen, og infotainmentsystemet skal tilbyde masser af nyttige funktioner, så du kan blive underholdt på en lang rejse.

  De mest pålidelige europæiske biler gennem tiderne

Er det bedre at rejse i en SUV eller en sedan?

SUV’er er gode langdistancekøretøjer, men de er ikke lige så gode som nogle sedaner. Når det er sagt, afhænger det hele af den pågældende model, men sedaner er normalt mere aerodynamiske og lettere, hvilket betyder, at en sedan i teorien burde være meget lettere og mere støjsvag indvendigt.

Det betyder også, at en sedan også burde være mere effektiv. SUV’er har dog normalt mere plads, og de tilbyder en mere dominerende kørestilling, hvilket fremmer udsynet hele vejen rundt. Desuden er SUV’er overlegne, når det gælder ringere vejkvalitet, men på vejen er en sedan langt mere sammensat.

Hvilke biler er ikke gode langdistancekørere?

Hvor godt en bil klarer sig på en langtur, afhænger først og fremmest af, hvor godt udstyret den er. Det betyder, at en bil med udstyr på begynderniveau sandsynligvis ikke vil være god, fordi biler som disse normalt har grundlæggende sæder uden mange justeringsmuligheder.

Desuden er små biler med ringere interiør- og bagagerumsplads heller ikke så gode af indlysende årsager. Endelig bør biler med ineffektive motorer også undgås, fordi de vil øge dine rejseomkostninger eksponentielt.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z