Hvor lang tid tager det at oplade Mercedes EQS AMG?

Den nye 2022 Mercedes EQS 53 AMG+ er den allerførste fuldgyldige AMG-elbil i historien, hvilket betyder, at den bør skabe en betydelig effekt i betragtning af, hvor populære og spændende AMG-modeller generelt er. Selv om EQS AMG ikke er den hurtigste elbil med ydeevne, er den stadig potent nok, samtidig med at den er den mest komfortable elbil på markedet.

Grunden til, at den nye AMG-version ikke er lynhurtig, er, at Mercedes har besluttet at prioritere luksus og komfort frem for direkte ydeevne, hvilket i teorien er en god idé, fordi der allerede findes alt for mange præstationselbiler derude, og mange af dem har mere end 1000 hk, hvilket er ret meningsløst.

Det betyder, at alle EQS-modeller kommer med et 108 kWh litium-ion-batteri uanset modelbetegnelse, og den eneste forskel er ydelsen og rækkevidden. Hvis du oplader EQS AMG via en hurtig DC-stikdåse, kan EQS oplade fra 10 til 80 % på ca. 30-35 minutter afhængigt af situationen.

Men hvis du oplader den ved hjælp af en Level 2 240V AC-oplader via en normal stikkontakt i huset, kan du oplade EQS fuldt ud på ca. 11-12 timer. Disse tal kan variere en smule afhængigt af udetemperaturen og batteriets tilstand.

Opladning af Mercedes EQS via en hurtig DC-oplader

Da Mercedes introducerede EQS, sagde de, at den ville tilbyde nogle af de mest imponerende hurtigopladningsmuligheder blandt de nuværende elbiler på markedet, og det ser ud til, at det er tilfældet. Mercedes oplyser, at EQS’ maksimale opladningseffekt skulle ligge på omkring 200 kW, men et par tests har vist, at EQS endda kan nå op på 207 kW.

  Hvilke Mercedes har en off-road-pakke

Hvis du tilslutter EQS’en til en hurtiglader fra tomt batteri, skulle spidsbelastningseffekten begynde fra omkring 25 %. Efterhånden som opladningen fortsætter, begynder spidsopladningseffekten langsomt at falde, indtil den når 115 kW ved ca. 80 % opladning.

Det bør tage ca. 30-35 minutter for EQS at nå 80 % af opladningen, hvis disse specifikke forhold spiller ind. Det er dog ikke ofte tilfældet, fordi den oplader, du er stødt på, måske ikke engang er i stand til at forsyne dig med så meget juice af et utal af forskellige årsager.

Måske er selve opladeren simpelthen ikke kraftig nok, eller der er mange elbiler rundt omkring, som også oplader på samme tid, hvilket sænker den samlede effekt pr. enkelt oplader.

Opladning af EQS via en langsom oplader

Mercedes Benz EQS leveres med et ret stort 108 kWh-batteri, som det tager lang tid at oplade fra tomt batteri, især hvis du kun oplader det fra en stikkontakt i hjemmet. Nogle mennesker foretrækker at oplade deres elbiler på denne måde, fordi de bare lader dem stå tilsluttet natten over i en garage.

Du skal dog bruge mindst 11 timer til at oplade batteriet fuldt ud, men det kan endda vare længere end 15 timer ved visse lejligheder. Derfor vil de fleste mennesker sandsynligvis investere i en 22 kW vægoplader af Mercedes-mærket med 22 kW, som burde kunne genoplade EQS’en meget hurtigere.

Uanset hvad, afhænger det hele af dine daglige brugsscenarier og er har du overhovedet adgang til en garage. Nogle mennesker kan lide at oplade deres elbiler på farten, mens andre har flere biler, så de oplader deres elbiler, når de kan.

  Hvilke Mercedes er V8?

Mercedes Benz EQS rækkevidde – Hvor langt kan EQS køre?

Der findes i øjeblikket tre forskellige Mercedes Benz EQS-modeller: EQS 450+, EQS 580 og EQS 53 AMG+. De har alle tre det samme 108 kWh-batteri, men ydelsen og rækkevidden er forskellige, fordi Mercedes ønskede at adskille dem efter, hvad de ønskede at opnå med hver enkelt variant.

EQS 450+ er modellen med lang rækkevidde med en EPA-beregnet rækkevidde på 350 miles, men EQS 450+ formåede faktisk at køre rekordhøje 422 miles på en enkelt opladning. EQS 580 har en EPA-beregnet rækkevidde på ca. 340 miles, men 580’eren ser også ud til at kunne overgå dette tal, men ikke så meget som 450+’eren.

Endelig er EQS AMG EQS AMG præstationsmodellen, hvilket betyder, at den har den mindste rækkevidde af alle tre modeller. Der er ikke foretaget nogen test af rækkevidden i den virkelige verden i øjeblikket med 53 AMG, men det ser ud til, at denne AMG-model skulle kunne klare omkring 120 miles mindre end 450+.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe Mercedes Benz EQS AMG?

Du bør købe Mercedes Benz EQS AMG, hvis du er interesseret i at købe en komfortabel, luksuriøs og statelig elbil uden overlegen præstationsegenskaber. Selv om EQS AMG er et ægte AMG-produkt, er den ikke nær så hurtig som nogle billigere elbils-sedaner derude.

Mercedes har gjort dette med vilje, fordi de ønskede at opnå komfort, rækkevidde og luksus frem for hastighed. Det er dog endnu ikke klart, om Mercedes rent faktisk vil tilbyde en topmodel 63-version af EQS, som i teorien skulle være lige så hurtig som de fleste nuværende performance-elbiler er.

  Hvilke Mercedes har paddle shifters

Hvorfor jeg ikke skal købe Mercedes Benz EQS AMG?

Du bør springe over at købe EQS AMG, hvis du ikke er klar til en elbil i det hele taget. Du bør også springe over at købe EQS AMG, hvis du forventer, at den vil være noget, der ligner det, som en almindelig AMG-model er. EQS vejer lige så meget som en Ford F-150, og der er ingen måde, hvorpå en sådan masse nogensinde kan føles dynamisk, uanset hvor avanceret softwaren måtte være.

Som sådan er det bedst at teste EQS på forhånd, bare for at være sikker på, at du træffer den rigtige beslutning.

Hvad er den hurtigste elbil på planeten?

Den hurtigste elbil på planeten er den flere millioner dollars dyre Rimac Nevera hyperbil, fordi den klarer en kvart mil på 8,6 sekunder. Tesla Model S Plaid er den hurtigste elbil sedan på markedet, men den kan ikke matche Nevera.

Den kommende Pininfarina Batista har samme drivlinje som Rimac Nevera, hvilket betyder, at den også burde være i top 3 over de hurtigste elbiler på planeten.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z