Hvor god er Mercedes EQS?

Den nye Mercedes EQS er Mercedes’ EV-flagskib, fordi den indeholder alt, hvad Mercedes kan tilbyde, i en elektrisk platform. Det betyder, at EQS er 100 % baseret på et separat chassis, der er designet og udviklet med EQS i tankerne.

Det gør EQS meget anderledes sammenlignet med EQA, EQB og EQC, fordi disse tre er baseret på en GLA-, GLB- og GLC-platform. Som sådan kommer EQS med alle de praktiske og aerodynamiske fordele, som du forventer af en EV, mens alle de andre nuværende Mercedes EQ-modeller ikke gør det.

EQS er positioneret som den elektriske S-klasse, hvilket betyder, at den skulle være ubesværet at køre, samtidig med at den er relativt indtagende og rigeligt luksuriøs. Det er faktisk tilfældet, for EQS er den mest teknologisk avancerede luksusmodel fra Mercedes, som man kan købe for penge i disse dage.

EQS er den bedste EV, du kan købe lige nu, hvis du er en person, der har tendens til at bruge meget tid på at køre på motorvejen, fordi EQS tilbyder en rekordhøj EV-rækkevidde, den mest komfortable køreoplevelse og den mest aerodynamiske profil ud af alle EV’er på markedet.

Mercedes EQS – Det generelle overblik

Fra starten ligner EQS ikke en EV-version af S-klassen, for det ydre design er bestemt ikke så statelig eller attraktivt som det, der findes på S-klassen. Dette skyldes, at Mercedes ønskede at maksimere EQS’s aerodynamiske egenskaber i stedet for blot at få den til at ligne en luksuriøs full-size sedan.

Dette gjorde en forskel, fordi EQS formåede at nå 441 miles på en enkelt opladning, hvilket stadig er rekorden for den længstvarende EV-opladning på en bil i dag. I det øjeblik du træder ind i EQS, bliver du mødt af det, som Mercedes kalder en “hyperskærm”.

  Skal jeg købe en Tesla eller en Mercedes?

EQS har en anderledes tilgang sammenlignet med 99 % af de dyre elbiler, der er til salg, fordi den ikke fokuserer på ydeevne. Det gør EQS til et forfriskende perspektiv, fordi EV’er alligevel ikke er så spændende som præstationsbiler.

Selv om de når 60 mph fra stilstand på et øjeblik, er det kun spændende i den første del af ejerskabsoplevelsen. Herefter begynder alle de langsigtede fordele ved EQS at skinne, og det er derfor, at modtagelsen af EQS som en luksus-EV-konge har sejret.

Design og teknologi

Man kan simpelthen ikke forestille sig en luksus-EV i disse dage uden at det er den mest teknologifyldte firehjulede bil på planeten. Det er også tilfældet med EQS, for den byder både på hyperskærm og masser af topmoderne teknologier som f.eks. mere end 350 forskellige sensorer, der er designet til at overvåge alle aspekter af kørslen.

De to mest omtalte egenskaber ved EQS er det udvendige design og den 56 tommer store hyperskærm. Det udvendige design blev i første omgang mødt med mange spørgsmål, fordi EQS ikke nødvendigvis ligner en Mercedes, som de fleste Mercedes-entusiaster mener, at den skal.

Man besluttede dog, at EQS skal være så aerodynamisk som muligt for at gøre den så støjsvag og så aerodynamisk som muligt, hvilket betød, at den skulle se lidt underlig ud. På den anden side er den 56 tommer store hyperskærm ikke en 56 tommer skærm, men snarere et 56 tommer stort panel, der indeholder tre store skærme.

  Hvad er den bedste Mercedes Benz til en kvinde?

Resten af kabinen er 100 % Mercedes, fordi den er beklædt med fine materialer som læder, træ, aluminium eller sort pianoplast.

Mercedes EQS drivlinje

Mercedes er et mærke, der er bredt kendt for at lave nogle af de mest teknologisk avancerede motorer, og den elektriske motor, der findes i EQS, passer bestemt til den filosofi. Den avancerede EQS-model hedder EQS 580, og den har et 107,8 kWh-batteri, der giver en brugbar rækkevidde på 441 miles.

Det gør EQS til den nuværende mester i rækkevidde for elbiler alene. EQS kan oplades med op til 200 kW elektricitet, hvilket betyder, at en opladning på 30 minutter er mere end rigeligt til din daglige pendling. EQS 580 leveres med to elmotorer med en effekt på 518 hk.

Det er nok til at drive EQS fra 0-100 km/t på under 4 sekunder, hvilket ikke er nær så hurtigt som Tesla Model S Plaid eller Taycan Turbo S. Mercedes har dog til formål at tilbyde en luksusbil og ikke en performance-elbil, og det er tydeligt i det øjeblik, man ser EQS.

FAQ-afsnit

Hvorfor skal jeg købe Mercedes EQS?

Du bør købe Mercedes EQS, hvis du vil have den bedste EV-cruiser på det aktuelle marked. EQS er spækket med branchens førende EV-teknologi, hvilket gør den til en rekordholder i mange henseender. Den er ikke lavet til at være en performance-EV som Tesla Model S, Taycan eller e-Tron GT, og det er ret tydeligt.

Ingen EV derude tilbyder det samme niveau af luksus og komfort, og ingen EV derude kan konkurrere med den maksimale rækkevidde, du får fra EQS 580. Mercedes siger, at der uundgåeligt vil følge en performance-version senere hen, som burde tilfredsstille de accelerationsafhængige.

  Vil elbiler blive billigere?

Hvorfor skal jeg springe over at købe Mercedes EQS?

Hvis du vil have den bedste luksuscruiser, der kan købes for penge, er der mange overlegne ICE-biler derude. Den brugervenlighed, du får ved kun at skulle stoppe for at fylde benzin op i 5 minutter, før du fortsætter dine ture et par hundrede kilometer længere, er bedre end at eje en elbil.

Hvis du vil have en EV med ydeevne, er du bedre stillet med Porsche Taycan eller Audi e-Tron GT, fordi disse to er betydeligt mere spændende end EQS.

Hvordan er EQS sammenlignet med S-klassen?

Mercedes EQS er Mercedes’ benchmark for luksusbiler i årtier og i træk, men alligevel ser det ud til, at Mercedes positionerer EQS på et lignende marked, som det er tilfældet med S-klassen. Dette rejser spørgsmålet om, hvilken af disse to luksuslimousiner der er det bedre valg.

Som sådan er S-klassen stadig den mest statelige og royale Mercedes luksusbil derude, fordi EQS simpelthen ikke leverer alt. S-klassen ser bedre ud, er mere komfortabel, tilbyder langt mere plads til de bageste passagerer og er uden tvivl sjovere at køre.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z