Er der nogen små biler med firehjulstræk?

Firehjulstræk blev indført i 1980’erne, og siden da er flere og flere biler blevet tilbudt med firehjulstræk enten som standard eller som ekstraudstyr. Dette omfatter kompakte biler, mellemstore biler, store biler, superbiler, SUV’er i alle former og størrelser og endda minibusser.

Derfor tilbyder mange kompaktbiler moderne systemer med firehjulstræk i næsten alle prisklasser. Hvis du er interesseret i at købe en hatchback, skal du sørge for at tjekke Mazda 3, men hvis du vil have noget mere specielt, skal du sørge for at tjekke Audi A3 Quattro.

Kompakte sedaner som Subaru Impreza leveres som standard med firehjulstræk, hvilket gør dem til et godt tilbud. Ikke desto mindre er de bedste hatchbacks med firehjulstræk i øjeblikket Audi A4 Quattro, den helt nye Mercedes C-Klasse 4Matic og BMW 3-serie xDrive.

Den bedste prisbillige kompakte SUV/Crossover med firehjulstræk til en overkommelig pris er Hyundai Tucson, men hvis du vil have en mere luksuriøst føles kompakt SUV med firehjulstræk, skal du se nærmere på Porsche Macan.

Mazda 3

Mazda 3 er en af de mest pålidelige hatchbacks på markedet lige nu, og hvis du kombinerer det med et lækkert udseende ydre og indre design, virker det som om Mazda 3 er et meget fristende tilbud. Det er værd at nævne, at Mazda 3 ikke leveres med firehjulstræk som standard, og hvis du vil have det, skal du betale 1.400 kr. ekstra.

Fra fabrikken får Mazda 3 mange nyttige teknologi- og sikkerhedsfunktioner, men hvis du vil have en mere teknisk avanceret oplevelse, skal du vælge en model med højere trim. Ikke desto mindre er det svært at give den nye Mazda 3 fejl, da den er en af de bedste hatchbacks derude lige nu.

Audi A3 Quattro

Den nye Audi A3 Quattro er det største skridt opad i forhold til den tidligere model, når det gælder design og teknologi, men mange mener, at den nye A3 ikke er nær så velbygget som den gamle. Hvis du er en af dem, er den sidste generation af A3 stadig en dejlig premium hatchback.

  Har min bil en tandrem eller kæde?

Men hvis du vil have det nyeste og mest avancerede, lader den nye A3 ikke meget tilbage at ønske. A3 leveres heller ikke som standard med firehjulstræk, og du skal betale helt op til 3.000 kr. hvis du ønsker et firehjulstræk, men det bør du gøre, da Audi Quattro-systemet er et af de allerbedste firehjulssystemer på markedet.

Subaru Impreza

Når det kommer til værdi for pengene, er Subaru Impreza nok det bedste tilbud på markedet lige nu. Pålidelighedsmæssigt er det en af de mest pålidelige økonomibiler, der nogensinde har prydet jordens overflade, og hvis du tilføjer en startpris på under 20.000 dollars og et firehjulstræk som standard, er Impreza en ægte no brainer.

Især når man tænker på, at Subaru’s symmetriske firehjulstræk er et af de allerbedste derude, når det gælder glatte forhold. Det er måske ikke den mest spændende sedan på markedet, men den slår langt over sin vægt.

Mercedes C-Klasse 4Matic

Den nye Mercedes C-Klasse fra 2021 er endnu ikke nået frem til det amerikanske marked, men det varer ikke længe, før den gør det. Mange mener, at den nye S-klasse langsomt bliver lidt for unødvendig, da andre Mercedes-sedaner som C-Klassen og i sidste ende den nye E-klasse vil tilbyde præcis samme design og teknologi til langt færre penge.

Dette er tydeligt i det øjeblik man tager en masse indenfor i den nye C-klasse, da det virkelig ser ud som om, at den nye S-klasse er blevet omjusteret til at passe på en mindre platform. Det betyder, at den nye C-klasse er den mest teknologisk avancerede kompakte sedan på markedet lige nu.

  Hvordan beslutter jeg, hvilken bil jeg skal købe?

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson følger en lignende bane som Mazda 3, da den er en af de mest pålidelige biler fra sit segment, den ser pæn ud, og den tilbyder et nyt syn på et noget kedeligt mærke. De nyere japanske biler bliver mere og mere pålidelige, samtidig med at de stadig tilbyder meget for pengene.

Firehjulstræk er ikke standard, og den koster omkring 2.000 dollars, men disse priser har en tendens til at ændre sig afhængigt af hvor og hvornår du køber den. Ikke desto mindre er den nye Tucson en dejlig SUV.

Porsche Macan

Porsche Macan er en kompakt SUV med en dobbelt personlighed. På den ene side er det en ekstremt fornem og velbygget SUV, der er i stand til mild til medium terrænkørsel. På den anden side er det også en ekstremt atletisk og komfortabel SUV, der er sjov at køre på kurvede veje og en motorvej.

Selv om Macan koster en del penge, skal man forstå, at det trods alt er en Porsche, og det er også rart at høre, at alle Macan-modeller er udstyret med firehjulstræk. Der er mange udstyrsniveauer at vælge imellem, alt efter om du ønsker at maksimere Macans atletiske egenskaber eller komfort.

FAQ-afsnit

Hvor nødvendigt er firehjulstræk?

Uanset hvad du mener om firehjulstræk, kan du ikke benægte dets nytteværdi, men samtidig er det svært at kalde det en nødvendighed. Alt dette afhænger af, hvad du ønsker af en bil, hvor du bor, og hvad det er for en bil.

  Er amerikanske eller japanske biler mere pålidelige?

Hvis du vil have en hatchback, er der ingen grund til at vælge et firehjulstræk ud fra et værdibevaringsmæssigt synspunkt, men hvis det er en stor SUV, er det bedre at vælge firehjulstræk. Hvis du bor i et område, der jævnligt oplever ugunstige vejrforhold, skal du desuden sørge for at vælge firehjulstræk.

Hvorfor er alle biler ikke udstyret med firehjulstræk som standard?

Fordi det ikke er alle mennesker, der ønsker firehjulstræk. Det kan virke meningsløst, at en stor SUV som f.eks. Volvo XC90 fås som en bil med forhjulstræk. Men der er folk derude, som ikke ønsker at bruge et par tusinde kroner på firehjulstræk, fordi de mener, at de ikke har brug for det.

Hvorom alting er, så er en XC90 med forhjulstræk en svær ting at sælge, så det er bedre at vælge firehjulstræk, hvis du er interesseret i en XC90.

Er biler med firehjulstræk mere sikre?

Hvis de er udstyret med de rigtige dæk, er biler med firehjulstræk betydeligt mere sikre end deres FWD/RWD-modstykker. Du skal dog ikke forvente, at et system med firehjulstræk er tilstrækkeligt sikkert, hvis det ikke er udstyret med ordentligt gummi.
Allwheel drive-biler giver bedre trækkraft, hvilket især er nødvendigt om vinteren. De accelererer hurtigere og er mere tillidsvækkende i sving, hvilket alt sammen bidrager til en generelt mere sikker oplevelse.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z