De bedste små biler til høje bilister

Hvis du er over 1,80 meter høj, kræver dit liv, at du dagligt må gå på kompromis. Et eksempel på et sådant kompromis er, når du sætter dig ind i en kompakt bil. Selv om mange kompaktbiler stadig er store nok til større bilister, er de ikke ideelle, især når det drejer sig om længere rejser.

Større mennesker har brug for biler, der tilbyder masser af benplads og plads til hovedet for at kunne være komfortable i længere perioder. Dette kan være vanskeligt for dem, der ønsker en mindre bil, fordi de har en billigere indgangspris, billigere driftsomkostninger og er lettere at køre end de fleste større biler.

Der findes dog nogle få biler, som formår at kombinere et kompakt fodaftryk med masser af indvendig plads. Et perfekt eksempel på en sådan bil er Volkswagen Jetta, fordi den tilbyder hele 41 tommer benplads til føreren, samtidig med at den stadig er solidt placeret i segmentet for kompakte sedaner.

Hvis du foretrækker kompakte SUV’er, skal du sørge for at tjekke Subaru Crosstrek ud. Den bedste kompakte hatchback til større bilister er Mini Cooper eller Honda Fit. Hvis du ønsker en mere luksuriøs, men alligevel beskedent proportioneret kompakt sedan, skal du se nærmere på Audi A3 sedanen.

Volkswagen Jetta – Et mere rummeligt alternativ til Golf

Volkswagen Jetta er ikke nær så populær, som den engang var, fordi VW er holdt op med at fokusere så meget på Jetta’en, som de plejede at gøre. Dermed ikke sagt, at Jetta’en ikke er god, men det er bare det faktum, at crossovers og SUV’er nu er de mest salgbare biler på planeten.

  Hvad er den bedste Mercedes til høje personer?

Hvorom alting er, så tilbyder Jetta stadig alle de kvaliteter, man kan forvente af en sådan bil. Med 41,1 tommer benplads for føreren og 38,5 tommer hovedplads ligger Jetta solidt i toppen af segmentet for kompakte sedaner. Hvis du parrer det med en ret konkurrencedygtig pris, ser det ud til, at du ikke kan gå galt i byen med Jetta’en.

Subaru Crosstrek – Bedste SUV-mulighed for høje bilister

Den kompakte crossover-SUV Crosstrek er en af, hvis ikke den bedste bil at få for store bilister, der ønsker praktisk anvendelighed, plads og nytteværdi uden at bruge mange penge. Med 43,1 tommer benplads og næsten 40 tommer hovedplads ligger Crosstrek helt i toppen af sit segment, hvad angår førerplads.
Hvis du kombinerer det med en startpris på under 24 dollars, er det svært at finde noget, der kan konkurrere med Crosstrek. Det fantastiske ved Crosstrek er, at den også leveres med AWD som standard, hvilket gør den til en dejlig daglig chauffør i al slags vejr.

Mini Cooper – Utrolig rummelig i forhold til størrelsen

Mini Cooper er en af de mest let genkendelige biler på denne liste, fordi den har en langvarig arv af store kompakte hatchbacks. Den nyeste Mini starter ved omkring 27k $ for den fire-dørs version, hvilket gør Mini til en ret konkurrencedygtig mulighed i dette segment.

Med mere end 41,4 tommer benplads for føreren og 40 tommer hovedplads for føreren er Mini rummelig, selv hvis du er langt over 1,80 meter. Mini kan også i høj grad tilpasses, tilbyder en ret underholdende kørsel og et dejligt udvendigt design.

  Kan hybridbiler køre udelukkende på elektricitet?

Honda Fit – Bedste værdi for pengene blandt alle kompakte biler

2021 var året, hvor Honda officielt indstillede produktionen af Honda Fit til det amerikanske marked. Det er ret skuffende, men du kan stadig få en knap brugt eller endda helt ny 2020-version til under 17.000 dollars, hvilket gør Fit til den bedste værdi for pengene ud af alle biler derude, når det gælder førerplads.

Fit kommer med 41,4 tommer benplads for føreren og 39,5 tommer hovedplads for føreren, hvilket betyder, at Fit tilbyder mere plads end de fleste mellemstore biler gør. Den er også utrolig brændstoføkonomisk og pålidelig, hvilket betyder, at driftsomkostningerne er så lave som muligt.

Audi A3 sedan – Bedste subcompact executive sedan til høje bilister

Den nye Audi A3 sedan er Audis mindste sedan på markedet, men du skal ikke tro, at A3 ikke er så raffineret, som en Audi bør være. Den nye A3 har fået et fuldstændig revideret ydre og indre design, som gør den lige så tiltalende som nogle større Audi-sedaner.

Pladsen i kabinen er også god med næsten 42 tommer benplads til føreren og næsten 37 tommer hovedplads til føreren. Jeg ejer 2018 A3 sedanen, som tilbyder mindre plads, og jeg er komfortabel nok selv på 6 fod og 5 tommer.

FAQ-afsnit

Hvad gør en god bil til en høj bilist?

Store bilister sætter pris på god ben- og hovedplads, og de sætter også pris på masser af plads i kabinen generelt. En god bil til en høj person har en tilstrækkelig høj indstigning til bilen uden at være en høj kørestilling.

  De bedste biler med hatchback til høje bilister

Større førere sætter også pris på masser af justeringsmuligheder i rattet og i sædeafdelingen. Det vigtigste aspekt er, at den pågældende bil er komfortabel nok både til kortere førere og til længere rejser uden at ofre plads på bagsædet i processen.

Hvilke biler er dårlige for høje bilister?

Det værste bilsegment for en højere fører er sportsvognssegmentet, fordi biler som disse går på kompromis med pladsen til fordel for et mere spændende udvendigt design og en bedre aerodynamisk profil. De er også lavere sammenlignet med andre biler på markedet, fordi ydeevne kræver et lavere tyngdepunkt.

Desuden tilbyder biler som disse generelt mindre justeringsmuligheder, når det gælder sæder og ratposition. Hvis du er interesseret i en sportsvogn, skal du sørge for at teste den grundigt, før du køber den.

Hvilke biler er dårlige for små bilister?

Mindre bilister har også gavn af masser af justeringsmuligheder ved rattet og sædet, men de sætter mest pris på et godt udsyn hele vejen rundt. Desuden tilbyder en god bil til kortere førere også en lavere kørehøjde, så det er lettere at stige ind i bilen.

Gribehåndtag, trinbrædder og justerbar affjedring er alle velkomne, når det gælder korte chauffører. Uanset hvad, er en grundig prøvetur altid vigtig, uanset om du er lille eller høj.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z