Er Volvo XC90 pengene værd?

Volvo XC90 er en luksuriøs SUV, der har været i produktion siden 2002, og der er udgivet en opgraderet version næsten hvert år. Hver ny lover at være bedre end den foregående. Denne luksus-SUV er bestemt sin pris værd.

Volvo XC90 er et perfekt eksempel på et dyrt køretøj, som er hver en krone værd. Den lover luksus, komfort, kvalitet og stil. Det ydre er et blikfang, og interiøret er orkestreret med kvalitetsmaterialer og teknologi.

Med nye versioner, der produceres hvert år, er det blevet sjovere og mere praktisk at køre i XC90. Dermed ikke sagt, at bilen er uden pletter. Så hvad er det, der gør Volvo XC90 værd at købe?

Flot ydre

Fra den første version, der blev udgivet i 2003 og frem til den seneste version fra 2021, har XC90 været en flot bil, der har fået mange bilister til at forelske sig ved første øjekast. Med tiden har den udviklet sig til en SUV med en sporty kant, hvilket giver den det perfekte billook til eventyr.

XC90 ser ikke bare godt ud; alle versioner er bygget med kvalitetsmaterialer. Det, der også adskiller den fra lignende SUV’er, er, at den måde, den ser ud på udvendigt, ikke afspejler dens indvendige kapacitet. Den bevarer ansigtet af en bil med fire passagerer, men kan rumme op til syv passagerer komfortabelt.

Flot, rummeligt og komfortabelt interiør

Sæderne er betrukket med kvalitets Nappa-polstring, der gør dem mere behagelige at sidde på. 2020- og 2021-modellen tilbyder endda et køleskab og en flaske-/glasholder håndlavet af krystaller for at holde bagsædepassagererne glade på hver eneste rejse.

Ud over komfort, kvalitet og stil har XC90 en stor kabine, hvilket gør den perfekt egnet til en familietur. Den leveres med tre rækker, der kan rumme op til syv personer. Den sidste række er dog bedst for børn på grund af den lille hoved- og benplads.

  Laver Volvo en cabriolet?

Når alle sæderne er i brug, er der stadig nok lastrum til dagligvarer og andre ting. Du kan også klappe de bageste rækker ned for at få mere opbevaringsplads, når der ikke er nogen passagerer.

Tekniske funktioner gør hver rejse sjov

Infotainmentsystemet er mødt for at gøre hver eneste rejse spændende. Den nyeste version indeholder en letbetjent fane foran føreren, der fungerer ligesom din mobiltelefon. Du kan lytte til lyd, styre klimaforholdene og meget mere.

Du kan også betjene det ved hjælp af din mobiltelefon, uanset om det er Android eller Apple, selv om der har været nogle klager over, at sensorerne nogle gange ikke reagerer til tiden.

Alle XC90’er leveres med LED-lys, elektrisk bagklap, bakkamera, satellitnavigationssystem og er nøglefri (du skal blot finde midterkonsollen og dreje knappen for at starte XC90).

Du kan også oplade din mobiltelefon via bilens USB-porte. Og der er også hovedtelefonudtag bagpå, hvilket kan være en himmelsk gave for forældre, der ikke ønsker at bruge bilturen på at lytte til “Baby Shark”.

Forskellige trims for hver version

XC90 har løbende udviklet sig, siden produktionen startede, og hver version har unikke funktioner. Nogle XC90’er har fem sæder, mens andre fås med en mulighed for syv sæder.

Motortyper og -størrelser varierer. Ældre modeller havde gasmotorer, dieselmotorer eller begge motorvarianter. Den seneste 2021-udgave har en T8-motor med en elmotor, der giver moderniseret og miljøvenlig ydeevne.

Hver XC90-version giver dig mulighed for at vælge mellem firehjulstræk eller AWD, så den passer bedst til dit kørselsterræn. Ved at have en række forskellige trims at vælge imellem sikrer du, at du kun betaler for de funktioner, du har brug for.

Kørsel er fredfyldt

XC90 giver en jævn og rolig kørsel. Selv hvis du har børn på sidste række, kan de sove uden at blive forstyrret af støj fra dækkene på vejen. Det lover R-designet dog ikke dette; dets kæmpehjul giver en mere stabil kørsel, men meget vejstøj.

  Skal jeg købe en 10 år gammel Volvo?

XC90 kommer med et let styretøj, og det er let at dreje uden at bruge meget energi, selv med en fyldt bil. Sammenlignet med andre Volvo-modeller har XC90 et mere responsivt styretøj og kan rulle gennem sving uden megen forstyrrelse.

Motoren bliver hele tiden bedre

Der er sket en forbedring af B5, 2,0-liters, firecylindret dieselmotor med fire cylindre. 48-voltssystemet og en lille elmotor, der er tilføjet til at dreje turboen, gjorde den endnu bedre. Det forbedrede gashåndtagets reaktionsevne og eliminerede også momentfald under gearskift. Dens drejningsmoment på 354 lb giver nok kraft til at flytte bilen, uanset vægten af den last, den bærer.

Den nyeste T8-motor er måske hurtigere end B5-dieselmotoren, og sammen med de ekstra volt og elmotoren kan den yde enestående. Den eneste forskel mellem B5- og T8-motoren er få sekunder. Hvor T8-motoren registrerer 5,5 sekunder til 62 mph, klarer dieselmotoren det på 7,1 sekunder.

Med den opgraderede T8-motor kan XC90 køres på el alene og spare dig penge på benzin. Men selv hvis du ikke har råd til den nye XC90 T8, der kører på el, kan andre versioner stadig give dig en enestående ydeevne.

FAQ

Hvor mange kilometer kan XC90 køre?

De fleste XC90’er har en god potentiel kilometervækst. Motorens type spiller en afgørende rolle, men med korrekt vedligeholdelse kan du normalt nå op på 200.000 miles, før din bil falder død om. De fleste Volvo-biler anslås at kunne holde i op til 19,5 år, hvis de bliver passet godt på.

Er det dyrt at vedligeholde en Volvo XC90?

Volvo-dele er ret dyre. Så sørg for at afsætte 700 til 1.000 dollars årligt til reparationer og vedligeholdelse. Men medmindre du er en hård kørende bilist, bør du ikke skulle være nødt til at købe reservedele ofte. Hvor ofte du kører, og hvilket terræn du kører i, spiller også en stor rolle.

  Kan du sove i en Volvo XC90?

Hvad får XC90 til at gå i stykker?

Ligesom alle andre biler spiller kørselsvaner og klimatiske forhold en stor rolle for XC90’s levetid. Fornuftig kørsel og korrekt vedligeholdelse vil holde komponenterne intakte i lang tid. Der er dog tilfælde, hvor fejl stammer fra producenterne. Som f.eks. 2003- og 2016-versionerne, der havde problemer med transmission og motor samt for tidlig dækslidning.

Der har været nogle tilfælde, hvor Volvo har foretaget en tilbagekaldelse af de berørte XC90’ere, som skulle returneres til forhandlerne for at få løst problemerne. Nogle manglede koder, som blot skal opgraderes på XC90-computeren. Andre havde komponenter, der ikke var korrekt placeret, og som udgjorde en potentiel fare for passagererne.

Er der sket væsentlige ændringer i XC90 siden den blev produceret første gang?

Den første generation var i produktion fra 2002 til 2019. I 2019 fik XC90 så et facelift, og anden generation blev født. Der blev foretaget en masse ændringer i dens udseende, og motoren blev også forbedret for at forbedre bilens ydeevne.

Den anden generation startede med B5-motoren, derefter gik den videre til B6-motoren og nu til T8-motoren. B5-motoren kører både på diesel og benzin og giver en effekt på op til 246 hk, så du kan selv bestemme, hvilket brændstof du vil køre på.

B6-motoren kører kun på benzin og yder op til 296 hk. Mens den nyeste T8 kombinerer el og motor, hvilket bringer kraften op på hele 385 hk og registrerer 0-62 miles i timen på kun 5,5 sekunder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z