Er Mercedes stadig fremstillet i Tyskland?

Er Mercedes stadig fremstillet i Tyskland?

Mercedes-Benz er et af de mest populære luksusbilmærker i verden. Virksomheden har sit hovedkvarter i Stuttgart, Tyskland, men har flere produktionsanlæg rundt om i verden.

Mercedes-Benz fremstiller stadig biler i Tyskland. Virksomheden har dog åbnet andre produktionsanlæg i 22 lande rundt om i verden. Nogle af disse lande omfatter USA, Østrig, Argentina, Frankrig, Brasilien, Frankrig, Østrig, Argentina, Brasilien og Ungarn. Alle Mercedes’ produktionsanlæg uden for Tyskland opfylder Mercedes’ strenge kvalitetskontrolprocesser.

Mercedes’ oprindelse

Den tretårige stjerne på Mercedes’ køretøjer symboliserer virksomhedens målsætning om global motorisering med dens motor, der dominerer til lands, til vands og i luften. Dette tre-stjernede emblem er forbundet med klasse, komfort, ydeevne, pålidelighed, pålidelighed og luksus. Det er det, der adskiller Mercedes fra andre luksusbiler.
Carl Benz’ Benz-patentmotorvogn fra 1886 var en af de mest usædvanlige opfindelser inden for bilområdet. I 1901 fremstillede Gottlieb Daimler et køretøj, som han kaldte Mercedes. Daimler, der er medstifter af Mercedes-Benz, får også ros for at have skabt den første gasdrevne motor, der var ideel til brug i biler.
Fusionen af Benz & Cie. og Daimler-Motoren-Gesellschaft i 1925 resulterede i Daimler-Benz Motor Company, som senere blev ændret til det anerkendte Mercedes-Benz. I løbet af årtierne har virksomheden indført enestående innovationer i sine køretøjer, som mange andre virksomheder også har brugt, herunder mange teknologiske og sikkerhedsmæssige funktioner.

Hvor fremstilles Mercedes-Benz køretøjer?

Mercedes-Benz biler fremstilles stadig i Tyskland, men virksomheden har også udvidet til andre dele af verden. Dette skyldes den store efterspørgsel og de strenge importrestriktioner i andre lande, f.eks. i USA. Nedenfor er nogle af de vigtigste Mercedes-Benz produktionsanlæg i hele verden:

Mercedes-Benz fabrikker i Tyskland

Mercedes-Benz har stadig hovedkvarter i Stuttgart Tyskland, hvor den vigtigste produktionsvirksomhed er placeret. Stuttgart er Mercedes-Benz’ grundlæggerby. Fabrikken i Stuttgart blev etableret i 1904 og beskæftiger i dag mere end 19.000 medarbejdere, hvilket gør den til en af de største Mercedes-fabrikker.
Stuttgart-fabrikken fremstiller også originale Mercedes-Benz-dele som transmissioner, motorer og aksler. Fabrikken er også hjemsted for forsknings- og udviklingsteamet, og den vil i de kommende år fremstille batterier til elbiler.
Ud over fabrikken i Stuttgart findes der flere Mercedes-fabrikker i forskellige dele af Tyskland, bl.a:

 • Affalterbach – denne fabrik har specialiseret sig i fremstilling af AMG-motorer, og den er vært for AMG Performance Studio. Det har omkring 1.700 ansatte.
 • Berlin – fabrikken er specialiseret i fremstilling af motorer, dele og meget mere. Det har omkring 2.500 ansatte.
 • Bremen – fabrikken i Bremen er en af de største og producerer en række forskellige bilmodeller. Fabrikken fremstiller Mercedes-Benz C-klasse (sedan, vogn, coupé og cabriolet), E-klasse (coupé og cabriolet), GLC-klasse, GLC Coupé, SL-klasse og SLC.
 • Hamburg – på dette anlæg fremstilles forskellige Mercedes-Benz-dele, herunder styresøjler, aksler og akseldele, dele til udstødningsteknik og meget mere.
 • Kamenz – produktionsanlægget i Kamenz er populært for fremstilling af litium-ion-drivbatterier. Det har omkring 600 medarbejdere.
 • Kolleda og Arnstadt – de fleste Mercedes-Benz-motorer og AMG-motorer fremstilles på denne fabrik. Det har 1.400 ansatte.
 • Rastatt – produktionsanlægget i Rastatt har ca. 6.500 ansatte og fremstiller Mercedes-Benz A-klasse, B-klasse og GLA.
 • Sindelfingen – sidst men ikke mindst har fabrikken i Sindelfingen det højeste antal ansatte, og det er også den største Mercedes-fabrik i verden. Med 25.000 medarbejdere fremstiller fabrikken i Sindelfingen forskellige køretøjer. Disse omfatter Mercedes-Benz CLS, E-klasse (sedan og vogn), S-klasse (sedan, coupé og cabriolet), Mercedes-AMG GT, AMG GT Coupe og Mercedes-Maybach.
  Hvilken Mercedes har et Moonroof?

Mercedes-Benz fabrikker i USA

I USA findes der kun én Mercedes-Benz fabrik, og den ligger i Tuscaloosa, Alabama. Dette Mercedes-produktionsanlæg beskæftiger ca. 3.700 medarbejdere. Nogle af de Mercedes-køretøjer, der fremstilles her, er Mercedes-Benz SUV’er, såsom Mercedes GLE-klassen, GLE Coupé og GLS-Klassen.
Fabrikken i Tuscaloosa var det første større produktionsanlæg for Mercedes-Benz uden for Tyskland. Det blev grundlagt i 1995, og det første køretøj blev produceret i februar 1997. Fabrikken er også berømt for produktionen af den populære Mercedes C-Klasse sedan.
Andre Mercedes-Benz fabrikker rundt om i verden

 • Beijing Kina – dette er en af de største Mercedes-fabrikker uden for Tyskland og USA. Her fremstilles Mercedes C-Klasse, E-klasse, GLA-klasse, GLC-klasse og motorer. Det har omkring 11.500 ansatte.
 • Hambach, Frankrig – denne fabrik i Hambach i Frankrig er populær for at fremstille Mercedes-bilserien “smart ForTwo”-modellen.
 • Kecskemet, Ungarn – på denne fabrik fremstilles Mercedes B-klasse, CLA-klasse og CLA Shooting Brake. Det beskæftiger omkring 4.000 mennesker.
 • East London, Sydafrika – her produceres Mercedes C-klasse og har 3.300 ansatte.
 • Magna Steyr, Graz, Østrig – Magna Steyr Graz beskæftiger ca. 9.500 personer. Virksomheden producerer Mercedes-Benz G-klasse.

Spørgsmål om Mercedes produktion rundt om i verden

Er Mercedes produceret i Tyskland bedre?

Nej, det er de ikke. Det skyldes, at Mercedes har strenge kvalitetsstandarder, som de overholder på alle deres fabrikker rundt om i verden. Så det er ligegyldigt, om Mercedes-bilen er fremstillet i Tyskland, USA, Østrig, Brasilien, Kina eller endda Sydafrika. Alle bilerne er lavet af kvalitetsdele og teknik af høj kvalitet.

  Bedste Mercedes til at modificere?

Hvilke Mercedes-biler er fremstillet i Tyskland?

Mercedes-Benz har sit hovedkvarter og sine vigtigste faciliteter i Stuttgart i Tyskland. Der er dog forskellige fabrikker placeret i forskellige områder i hele landet. Alle disse fabrikker fremstiller forskellige bilmodeller, som bl.a. omfatter: Mercedes A-klasse, B-klasse, C-klasse, E-klasse, GLC-klasse, GLA-klasse, SL-klasse, S-klasse, AMG GT, AMG GT Coupe og Mercedes-Maybach.

Hvor ligger Mercedes’ fabrikker?

Mercedes har måske stadig hovedkvarter i Stuttgart i Tyskland, men har fabrikker rundt om i verden. Mercedes-Benz har spredt sig vidt omkring og kan prale af produktionsfaciliteter i 22 lande. Ud over Tyskland har Mercedes-Benz fabrikker i lande som USA, Canada, Brasilien, Kina, Argentina, Østrig, Mexico, Sydafrika, Argentina, Østrig, Mexico og mange flere.

Er der nogen Mercedes, der er fremstillet i USA?

Forskellige Mercedes-Benz-modeller produceres på Mercedes-Benz US International-industrien i nærheden af Vance, Alabama. Denne fabrik fremstillede sin første bil i februar 1997. Nogle af de modeller, der produceres på dette sted, er de populære Mercedes-Benz C-klasse, GLE-klasse og GLS-klasse.

Tysk kvalitet på verdensplan

Den stigende efterspørgsel efter Mercedes-Benz biler på internationalt plan har gjort det muligt at åbne mange Mercedes-fabrikker rundt om i verden. Hovedfabrikken og hovedkvarteret er dog stadig placeret i Tyskland. Mercedes er altså stadig “made in Germany” med produktionsanlæg i 22 lande.
Alle Mercedes-biler, der fremstilles uden for Tyskland, opfylder stadig tyske kvalitetskontrolprocesser. De har topsikre sikkerhedsfunktioner, yder på et højt niveau og er udstyret med alle de avancerede funktioner og den komfort, som Mercedes-Benz biler fremstillet i Tyskland har. Der er ingen forskel bortset fra det geografiske udgangspunkt.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z