Bedste lille Mercedes SUV

SUV’er er blevet de mest populære biler, der kan købes for penge i dag, hvilket betyder, at et så prominent mærke som Mercedes er nødt til at tilbyde SUV’er i den øverste ende af det nuværende marked for at retfærdiggøre de høje indgangspriser.

Mercedes tilbyder i øjeblikket 3 kompakte SUV’er begyndende med den mindste, GLA, GLB og den største kompakte SUV, GLC. Mellem disse tre synes GLA at være den bedste at købe, hvis man ikke er ude efter en familie-SUV, og hvis man er det, er man bedre tjent med GLB.

GLC skulle være et betydeligt skridt over både GLA og GLB, men den nuværende GLC er ved at være en smule gammel og skal udskiftes fuldstændigt i løbet af det kommende år. Indtil det sker, bør du fokusere din opmærksomhed mest på GLA og GLB, hvis du vil have den bedste kompakte Mercedes SUV.

Selv om de alle tre langt fra er Mercedes SUV-benchmarks, er de alle tre en Mercedes, fordi de tilbyder mere eller mindre de samme funktioner, som du får på de største Mercedes SUV’er.

Mercedes GLA – Den mindste, men alligevel den mest lovende

Den nye Mercedes GLA er positioneret som SUV-versionen af Mercedes A-klasse, hvilket betyder, at den skal balancere mellem luksus, praktisk anvendelighed og relativ overkommelig pris. 2022 Mercedes Benz GLA koster 37.450 dollars uden ekstraudstyr for indgangsversionen GLA 250, der leveres med en 2,0L turboladet 4-cylindret motor med turbolader, der yder 221 hk.

Det gør GLA på begynderniveau til en rigtig sjov bil at køre, især hvis du vælger den førsteklasses AMG-udstyr. GLA ser moderne og luksuriøs ud både indvendigt og udvendigt, takket være et utal af futuristisk udseende designelementer.

  Holder Mercedes sin værdi?

GLA kommer til kort på grund af den relative mangel på plads til de bageste passagerer, hvilket betyder, at det ikke er den bedste kompakte Mercedes SUV til familier, som du kan købe. Den mangler også lastrum sammenlignet med GLB, selv om den tilbyder en mere spændende køreoplevelse.

Mercedes GLB – Den bedste kompakte Mercedes familie-SUV til familier

Som tidligere nævnt er GLB positioneret som den ægte familie-Mercedes SUV på indgangsniveau. Takket være sin ret kasseform tilbyder GLB masser af plads til både din bagage og dine passagerer. GLB er pakket så godt ind, at den endda tilbyder plads til op til syv passagerer, hvilket er uhørt i segmentet for kompakte SUV’er.

Den tredje sæderække er dog ret trang og er ikke egnet til en stor voksen. Ud over plads er GLB’en mere eller mindre den samme, hvad angår luksus og udstyr. Indgangsversionen GLB250 koster 38.600 dollars, og den har også en 2,0 l 4-cylindret 4-cylindret motor med 221 hk.

Der er masser af ekstraudstyr, du kan vælge mellem, hvis du vil gøre din GLB mere luksuriøs og indbydende. Hvorom alting er, kan en veludstyret version af GLB’en nemt komme over 50.000 dollars, og det er lidt dyrt i betragtning af markedspositionen.

Mercedes GLC – Skal snart udskiftes

Mercedes GLC blev ofte betragtet som den bedste samlede Mercedes SUV, fordi den balancerer plads, størrelse og værdi bedre end alle andre Mercedes SUV’er. Den nuværende generation af GLC har dog eksisteret i et par år nu, hvilket betyder, at den ikke kan konkurrere med den nyere generation af GLA- og GLB-varianter.

  Hvorfor er Mercedes så tunge?

Indgangsversionen af GLC250 koster 43.850 kroner, hvilket er et betydeligt skridt opad i forhold til GLA, især når man tænker på, at GLA tilbyder overlegen teknologi i næsten alle henseender. Uanset hvad, er GLC stadig en konkurrencedygtig kompakt SUV, men den kommer til kort på grund af sin alder.

Pladsmæssigt er GLC bedre end både GLA og GLB, fordi den tilbyder en mere dominerende kørestilling og en langt mere eftertragtet markedsposition. Mercedes vil snart afsløre den nye generation af GLC, som skulle se bekendt ud som den nye Mercedes C-klasse både indvendigt og udvendigt.

Som sådan er det ikke nogen dårlig idé at vente på lanceringen af den nye GLC, fordi den næsten helt sikkert vil tilbyde langt mere end GLA og GLB, selv med et betydeligt prishop.

FAQ-afsnit

Hvorfor elsker folk SUV’er så meget?

SUV’er er nu nok de mest eftertragtede biler på markedet, fordi de tilbyder en mere dominerende kørestilling, mere plads og en generelt mere kompetent bil. Som sådan får de nuværende tendenser til SUV’er også bilproducenterne til at være mere opmærksomme på deres nye SUV- og crossover-modeller.

Mercedes tilbyder i øjeblikket 8 forskellige SUV’er, der starter fra den mindste GLA og bevæger sig hele vejen op til den gigantiske GLS-familie-SUV i fuld størrelse med syv sæder. Mercedes Benz G-klassen er stadig den mest eftertragtede SUV, som Mercedes laver, og det kommer nok ikke til at ændre sig foreløbigt.

Laver BMW og Audi bedre SUV’er end Mercedes?

Den ældgamle kamp mellem disse tre tyske executive premium-bilproducenter er lige så voldsom som nogensinde, især når man kigger på SUV-segmentet. Da BMW først var pioner inden for “Coupe”-SUV’en med X6, fulgte Mercedes snart efter med GLE Coupé, og Audi fulgte kort efter med Q8.

  Hvad er mest prestigefyldt, Mercedes eller BMW?

I næsten alle mulige SUV-segmenter konkurrerer disse tre om mere eller mindre den samme type køber. Mercedes har G-klassen, som man kan sige er uden konkurrence, fordi den tilbyder noget, som de to andre ikke kan matche. Alt i alt laver alle tre bilproducenter fantastiske SUV’er, der kan give lige så mange slag.

Hvad er den bedste Mercedes elektriske SUV?

Mercedes har kun lanceret EQA, EQB EQC SUV’erne, som begge er baseret på deres eksisterende ICE-modeller, GLA, GLB og GLC. Disse tre følger mere eller mindre den samme bane som deres ICE-modstykker, hvilket betyder, at EQA og EQB faktisk er bedre end EQC.

Mercedes planlægger imidlertid at lancere en elektrisk SUV på et selvstændigt EV-chassis, som nemt skulle kunne overgå disse tre eksisterende EQ SUV’er i næsten alle henseender. Du behøver blot at tage et kig på Mercedes Benz EQS, hvis du vil se, hvor overlegen en ægte elektrisk Mercedes er sammenlignet med sine konkurrenter.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z