Hvilken lille SUV har de fleste hestekræfter?

Små eller kompakte SUV’er er blevet mere og mere populære på det seneste, og der er mange grunde til det. Først og fremmest giver de en hævet SUV-kørselsposition, som er fantastisk for udsynet og manøvredygtigheden. Desuden er de i stand til mild til moderat off-roading uden at ofre kørsel på vejen.

Som sådan kæmper producenterne konstant for at finde frem til den bedste kompakte SUV, og det ser ud til, at markedet er fyldt med potentielle muligheder. Den mest kraftfulde kompakte SUV på markedet er BMW X3M Competition, og den næstmest kraftfulde er Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.

Fortsætter listen over de mest kraftfulde kompakte SUV’er, tæt fulgt af Mercedes AMG GLC 63 S på tredjepladsen. Den næste på listen er den utroligt populære og lige så flotte Porsche Macan Turbo S, og den femte mest kraftfulde kompakte SUV er Audi RSQ4 Sportback Coupé SUV’en.

Alle disse kompakte SUV’er er ekstremt populære og ekstremt gode. Mellem disse er Porsche og Alfa de mest sportslige, tæt fulgt af BMW, derefter Mercedes og derefter Audi.

BMW X3M Competition

BMW X3M Competition og BMW X4M Competition er grundlæggende de samme biler. Den eneste forskel er, at X4’eren byder på et slankere design, mens alt andet er mere eller mindre det samme. Disse to tyske kraftværker tilbyder en 3,0L turbocylindret 6-cylindret motor med turbolader med op til 510 hk.

Sådanne tal er ret vanvittige for en kompakt SUV, men disse to BMW’er er ret atletiske og sjove at køre, og det virker som om, at ydelsen er lige nok. 0-100 km/t klares på mindre end 3,8 sekunder, og topfarten er begrænset til 155 km/t.

  Er det i orden at lade en elbil stå i stikkontakten?

Alfa Romeo Stelvio Quadrifogglio

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio er et sandt pust af frisk luft, fordi den byder på en køreoplevelse, der er karakteristisk for hurtige italienske biler. Et flamboyant, hurtigt udseende udvendigt design kombineret med et fokuseret indvendigt design får Stelvio til at se ud og føles som om, den er født og opdrættet af Ferrari.
Men Ferrari var faktisk involveret i udviklingen af denne kompakte SUV og Giulia Quadrifoglio-sedanen. Begge er udstyret med en angiveligt Ferrari-afledt 2,9L Twin-Turbo 6-cylindret motor med 6 cylindre, der yder 507 hk. Tophastigheden er angivet til 176 mph, og 0-60 mph-tiden er på blot 3,6 sekunder.

Mercedes Benz GLC 63 AMG S

GLC 63 AMG S er en kompakt Mercedes SUV, der er designet til dem, der ønsker en såkaldt ”brute i jakkesæt”. Dette GLC-derivat er i stand til at falde helt ind, mens du cruiser rundt i byen, men når den nationale hastighedsgrænse rammer, sørger den frugtagtige 4,0L BiTurbo V8 for, at AMG-DNA’et kommer til overfladen.

GLC AMG-topmodellen tilbyder hele 505 hk, som skubber GLC 63 AMG S fra 0 til 60 på ca. 3,6 sekunder, og hastigheden er også begrænset til 155 mph. Det vigtigste festtrick i denne kompakte SUV er motoren, som er langt større og mere spændende end dem, der tilbydes i alle andre kompakte SUV’er.

Porsche Macan Turbo S

Porsche Macan Turbo S er nok den mest sofistikerede og bedst konstruerede kompakte SUV på denne liste. Takket være en 2,9L twin-turbo V6-motor tilbyder Macan en sund 434 hk, som gør den i stand til at sprinte 0-60 mph på omkring 4 sekunder, mens topfarten også er begrænset til 155 mph.

  Hvilken Mercedes SUV er en 7-sæders?

Hovedårsagen til, at man vælger at købe Macan frem for resten af disse kompakte sportslige SUV’er, er, at den tilbyder de højeste kvalitetsstandarder, som altid er forbundet med Porsche-teknik. Udover at være overlegen i det høje marked holder Macan også sin værdi meget godt og er den mest pålidelige af alle.

Audi RSQ4 Sportback

Audi RSQ3 og RSQ4 er også grundlæggende den samme bil ligesom med X3M og X4M. Disse to er dog endnu mindre end X3 og X4, fordi Audi af en eller anden grund ikke laver en RS-version af Audi Q5. Ikke desto mindre er RSQ3 og RSQ4 begge så gode, at der ikke er behov for yderligere Audi RS SUV’er.

Designmæssigt ser RSQ4 fantastisk ud, især hvis du vælger en mere vovet farve. Ud over designet byder disse to også på en legendarisk 2,5L 5-cylindret turbomotor med 5 cylindre, som nok er endnu bedre end den V8-motor, der findes i GLC. Hestekræfterne er på 400 hestekræfter, mens 0-60 mph tager 4,3 sekunder.

FAQ-afsnit

Giver det nogen mening at købe en kompakt SUV med ydeevne?

Disse kompakte SUV’er er ikke designet til at være sportslige, og det rejser spørgsmålet om, hvorfor man overhovedet skulle købe en sådan. Men disse SUV’er sælger som en gal, fordi folk elsker kraftfulde biler, der ser godt ud og lyder godt.

Selv om en sportsvogn med mindre motorkraft kan ødelægge dem på racerbanen, er disse SUV’er bedre til alt andet. Så ja, det giver mening at købe en så kraftfuld kompakt SUV, fordi den tilbyder et spændingsniveau, som uden tvivl mangler i dette segment.

  Hvilken Volvo SUV er den største?

Hvorfor skal jeg købe en lille SUV frem for en mellemstor eller en stor SUV?

Kompakte SUV’er og crossovers sælger som sindssyge, fordi de tilbyder næsten alt. Hvis du bor i et bymiljø, og du ikke har brug for ekstra plads, er der ingen grund til at købe en mellemstor SUV udelukkende på grund af størrelsen, og det gælder især for en full-size SUV.

Desuden er kompakte SUV’er billigere, mens de er lige så velbyggede. Ikke desto mindre giver det mening at købe en større SUV, hvis du har brug for mere plads, eller hvis du er mere seriøs omkring offroading, men sørg for at teste dem først.

Hvad er den hurtigste elektriske kompakte SUV?

Den hurtigste elektriske kompakte SUV er den ret nyere Tesla Model Y Performance. Denne slanke, elegante EV er i stand til at køre fra 0-100 km/t på kun 3,5 sekunder. Jaguar I-PACE klarer 0-60 mph på lidt over 4,7 sekunder, mens Audi e-Tron Sportback klarer det på lidt mindre end 4,7 sekunder.

Mercedes Benz EQC klarer 0-60 mph på 5,1 sekunder ligesom den helt nye Ford Mustang Mach-E. Men som tiden går, vil vi helt sikkert komme til at opleve mere sportslige elektriske kompakte SUV’er med endnu mere kraft og endnu mere fart.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z