Holder Mercedes sin værdi?

Holder Mercedes sin værdi?

Mercedes-Benz producerer nogle af de dyreste luksusbiler på markedet. De fleste Mercedes-biler er dyrere end luksusbiler fra Audi og BMW i samme klasse.

Overraskende nok holder Mercedes-biler ikke deres værdi. I det øjeblik du kører af pladsen i din nye Mercedes-Benz bil, begynder den at falde i værdi. Bemærk, at niveauet af værdiforringelse varierer fra Mercedes bilmærke og model til Mercedes bilmærke og model til model. Andre faktorer, der bestemmer din bils værdi, er farven, de oprindelige omkostninger og omkostningerne til vedligeholdelse.

Ifølge Edmunds.com sælges der hvert år omkring 40 millioner brugte biler. Mens Kelley Blue Book siger, at den gennemsnitlige bil taber 49,6 % af sin oprindelige værdi efter 5 år. Det betyder, at du vil sælge din Benz videre til halvdelen af prisen eller mindre om fem år.

Så før du køber din foretrukne Mercedes-bil, skal du finde ud af, hvor meget du kan sælge den videre for på markedet efter 5 år. Nogle Mercedes-Benz-modeller klarer sig bedre end andre. Men hvis du ikke har til hensigt at sælge bilen videre efter et par års brug, skal du ikke være bekymret for bilens gensalgsværdi.

Hvorfor holder Mercedes ikke deres værdi?

En bil med klasse

De fleste mennesker, der køber Mercedes-Benz-biler, er mennesker med klasse. Derfor er det svært at sælge en brugt Mercedes, da de fleste Benz-købere foretrækker nye modeller. Derudover sælger de fleste Mercedes-brugere deres biler efter 5 år og køber nye, mere avancerede versioner.

Høje vedligeholdelsesomkostninger

En anden grund til, at Mercedes hurtigt falder i værdi, er de høje vedligeholdelses- og reparationsomkostninger. Mercedes er højteknologiske og luksuriøse køretøjer, men deres vedligeholdelsesomkostninger er en anden sag. Et simpelt olieskift koster dig dollars sammenlignet med nogle luksusbiler som Lexus.

  Bedste Mercedes V8-motor

Dyre reparationsdele

Ud over de dyre vedligeholdelsesomkostninger er reparationsomkostningerne også meget høje, især når garantien udløber. De fleste Mercedes-forhandlere sælger OEM-dele, som er meget dyre. Desuden kan du ikke reparere din Mercedes-bil hvor som helst, da de har specialiserede teknikere, der er certificeret til at arbejde på Mercedes-køretøjer.

Upålidelighed

Mercedes-biler er nogle af de mest upålidelige luksusbiler på markedet. De fleste modeller begynder at udvikle problemer efter at have tilbagelagt omkring 100.000 miles. Så de fleste brugtbilskøbere ser brugte Mercedes-Benz biler som en udgift, der kan koste dem mange penge på lang sigt.

Mercedes-modeller med den højeste gensalgsværdi

Mercedes-Benz har måske ikke en god gensalgsværdi, men nogle af modellerne klarer sig bedre end andre, når det kommer til videresalg.

1. Mercedes-Benz A45 AMG

Mercedes A45 AMG er en af de luksusbiler med den bedste gensalgsværdi på markedet. Den indhenter omkring 62 procent af sin oprindelige pris efter 3 års brug. Denne bil kombinerer stil, ydeevne og ren og skær kraft i én enhed. Dens sporty look er et andet salgsargument.

Læs mere: Vi har sammenlignet Mercedes AMG med M Power fra BMW.

2. Mercedes-Benz CLS-Klasse

Den næste er Mercedes-Benz CLS-Klassen. Dette er en stor luksussedan med enestående ydeevne, komfort og pålidelighed. Mercedes CLS-Klassen har en gensalgsværdi på ca. 43 % efter 3 års brug, hvilket er godt sammenlignet med andre luksusbiler i samme klasse.

3. Mercedes-Benz GLC

Mercedes-Benz GLC er en anden enestående luksus-SUV, som du kan købe. Bilen rangerer højt blandt luksus kompakte SUV’er på markedet. Den har en gensalgsværdi på 58 % efter 5 års ejerskab, hvilket gør den til en af de mest værdifulde Mercedes-modeller.

  Hvilken Mercedes har en aktiv bagspoiler

Mercedes-modeller med den laveste gensalgsværdi

Før du køber en Mercedes-Benz, bør du vide, om du har til hensigt at sælge den igen den efter et par år eller ej. Dette vil hjælpe dig med at undgå at lide et tab, når du køber din bil. Her er de Mercedes-biler, der opnår den laveste gensalgsværdi:

1. Mercedes-Benz E-Klasse

Selv om Mercedes-Benz E-klassen sjovt nok producerer nogle af de mest pålidelige Mercedes-Benz-biler på markedet, kan denne luksus-sedan i mellemklassen miste op til 67,2 % af sin oprindelige pris i løbet af 5 år. Du kan ende med at miste mindst ca. 35.000 dollars, hvis du beslutter dig for at sælge bilen efter 5 års brug.

2. Mercedes-Benz S-Klasse

Mercedes S-klasse er en af de bedste luksusbiler på markedet. Den leveres med en række sofistikerede og sikkerhedsfunktioner. Bilen afskriver dog i gennemsnit 69,9 % i løbet af de 5 år, den er ejet. Det svarer til et tab på omkring 62.000 dollars, hvilket er ret meget.

Ofte stillede spørgsmål om videresalg af din Mercedes

Hvad bestemmer værdien af en bil?

Selv om din bils værdi begynder at falde i værdi i det øjeblik, du kører væk fra forhandleren, spiller andre faktorer en rolle for din bils værdiforringelse. Disse omfatter bilens kilometertal, lethed og omkostninger ved vedligeholdelse, bilens farve, bilens tilstand, bilens alder og din placering.

Hvilket tysk luksusmærke har den laveste gensalgsværdi?

Blandt de tre populære tyske luksusbilmærker – Mercedes, BMW og Audi – har BMW den laveste gensalgsværdi. Audi har derimod den højeste gensalgsværdi, efterfulgt af Mercedes. Audi A7 er en af de bedste brugte luksusbiler på markedet.

  Hvad er den bedste Mercedes S-klasse, der nogensinde er lavet?

Hvorfor har Mercedes en lavere gensalgsværdi end Lexus?

Da Lexus er et Toyota-mærke, er det ikke kun mere overkommeligt, men vedligeholdelsesomkostningerne er også ret lave sammenlignet med Mercedes. Derfor vælger mange mennesker brugte Lexus-biler i stedet for Mercedes. Desuden kan Lexus-biler repareres overalt, og deres reservedele er lettere at finde end Mercedes-dele.

Hvorfor falder Mercedes hurtigt i værdi efter 80.000 km?

Mercedes taber hurtigt i værdi, når deres garanti udløber. Mercedes tilbyder New Vehicle Limited Warranty for 4 år eller 50.000 miles garanti. Garantien dækker defekter i materiale eller udførelse. Hvis garantien udløber, bliver reservedelene derfor dyre, hvilket gør, at disse biler har en lav efterspørgsel på videresalgsmarkedet.

Nedskrivning af Mercedes’ værdi

Mercedes holder ikke deres værdi, da de bliver dyre, efterhånden som de bliver ældre. Umiddelbart efter garantien er udløbet, stiger reparations- og vedligeholdelsesomkostningerne, da producenten ikke længere betaler en del af udgifterne. Derfor foretrækker de fleste brugtbilskøbere andre brugte luksusbiler som Audi og Lexus.
Mercedes har dog en bedre gensalgsværdi end BMW’er. Desuden har nogle Mercedes-Benz-modeller en ekstraordinær gensalgsværdi, selv sammenlignet med Audi, som f.eks. Mercedes-Benz A45 AMG-bilen. Inden du køber din Mercedes-drømmebil, skal du finde ud af, hvor meget den vil indbringe, hvis du beslutter dig for at sælge den efter et par år.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z