Har Mercedes brug for en særlig olie?

Har Mercedes brug for en særlig olie?

Har din Mercedes-Benz brug for et olieskift? Er du forvirret over, om du skal bruge specialolie eller almindelig motorolie?
Mercedes-Benz kræver specialolie for at fungere. Det trestjernede mærke har brug for syntetisk motorolie i stedet for almindelig olie. Mercedes og de fleste tyske køretøjer bruger holdbar fuldsyntetisk motorolie, der opfylder de europæiske ACEA-standarder. Derudover anbefaler Mercedes sine brugere at bruge MB-godkendte 229.51-motorolier af flere kvaliteter.
Den MB-godkendte 229.51-olie er dyrere end almindelig olie. Den har dog også mange fordele i forhold til almindelig motorolie. Derfor anbefaler Mercedes den til sine kunder. Olien i din Mercedes bør skiftes hver 10.000 miles eller en gang om året.

Syntetisk olie vs. almindelig olie

Syntetisk motorolie adskiller sig på mange måder fra almindelig motorolie. Syntetisk olie består af basisolie, pulveradditiver og en bæreolie, som gør det muligt at fordele additiverne jævnt.
Begge typer olie er fremstillet af råolie. Den største forskel mellem almindelig og syntetisk olie er dog det raffineringstrin, der er involveret. Bemærk, at syntetisk olie er raffineret, destilleret, renset og derefter nedbrudt på molekylært niveau. Det er derfor, at den har mange fordele i forhold til almindelig olie.

Hvad er syntetisk blandingolie?

Syntetisk-blandingsolie er forskelligt fra syntetisk olie. Det skyldes, at den kombinerer de bedste egenskaber fra både fuldsyntetisk og traditionel motorolie. Nogle kalder den for delsyntetisk eller halvsyntetisk. På trods af at den har samme egenskaber som syntetisk olie, er den lidt billigere end fuldsyntetisk olie. Den er dog stadig dyrere end almindelig olie.

Fordele ved syntetisk olie

Brug af syntetisk olie har mange fordele, bl.a:

  • Enestående ydeevne i ekstreme klimaer
  • Den har mindre friktion på grund af lignende molekylestørrelser
  • Det endelige produkt har færre urenheder
  • Det har færre aflejringer
  • Den giver renere motordrift på grund af additiver
  Hvilken Mercedes har to batterier

Syntetiske motorolier til Mercedes-køretøjer

Ark 229.1:
Mobil 1 Tri-Synthetic Formula 0w-40
Mobil 1 Tri-Synthetic Formula 15w-50
Castrol Syntec 5w-50
Castrol Syntec 10W-50
Valvoline Synpower Full Synthetic Motor Oil 5w-40
76 Pure Synthetic Motor Oil 5w-40
Quaker State Full Synthetic European Formula 5w-40
Pennzoil Synthetic European 5w-40
Ark 229.3:
Castrol TXT Softec Plus 5w-30
Shell Helix Ultra 5w-30
Shell Helix Ultra 5w-40

Hvad omfatter Mercedes’ olieservice?

Ud over at foretage et olieskift udfører en Mercedes-forhandler disse serviceydelser som en del af en almindelig olieskiftsserviceaftale:
Udfør en udskiftning af syntetisk motorolie for modelår 2009 og senere som en del af Mercedes Service A eller Service B.
Udføre et Mercedes-olieskift for modelår 2008 og ældre.
Udfør udskiftning af oliefilter ved hjælp af originale dele
Genbrug det gamle filter

Ofte stillede spørgsmål om Mercedes-olieskift

Kan jeg putte almindelig olie i min Mercedes?

Nej, det kan du ikke. Mercedes-Benz kræver en særlig type olie. Mercedes-Benz biler bruger langtidsholdbar, fuldsyntetisk motorolie, der opfylder de europæiske ACEA-standarder. Derudover skal den anvendte olietype opfylde en ACEA-klassificering på A3/B3 eller A3/B4. Mercedes anbefaler kraftigt brugen af 229.51 multi-grade motorolier.

Hvorfor er et Mercedes-olieskift så dyrt?

Det skyldes, at Mercedes-Benz anvender syntetisk motorolie med euro-specifikation. Derudover er Mercedes-Benz fremstillet med større brændstoftanke, hvilket betyder, at de har brug for mere olie for at fylde tanken op. Processen med at skifte olie i en Mercedes-Benz er også ret besværlig, og det er derfor, at du skal betale mere.
En anden grund til, at et Mercedes-olieskift er så dyrt, er, at det indebærer mere end blot at skifte motorolien. Andre tjenester, som mekanikeren vil yde, omfatter inspektion af oliefilteret, brændstoffilteret og kabineluftfilteret. Desuden er Mercedes-forhandlere, der er autoriseret til at udføre vedligeholdelse og reparationer på Mercedes-køretøjer, ret dyre.

  Er en Mercedes SUV dyr at vedligeholde?

Hvornår skal jeg skifte olie i min Mercedes?

I modsætning til andre bilmærker, der kræver olieskift efter hver 3.000 til 5.000 miles, kræver Mercedes ikke olieskift før efter 10.000 miles. Dette skyldes dens store brændstoftank, der rummer mere olie end andre bilmærker.
Det betyder desuden færre ture til forhandleren eller mekanikeren for at få skiftet olie. Hvis du f.eks. ejer en Toyota, skal du måske foretage et olieskift mindst 3-4 gange om året. Men for Mercedes behøver du kun at foretage et olieskift én gang.
Selv om olieskift i Mercedes-Benz er dyrt, behøver du kun at gøre det én gang om året. Hvis du har et andet mærke, der skal skiftes 3 gange om året, vil du bruge flere penge og mere tid, end du ville gøre med en Mercedes.

Vil min Mercedes fortælle mig, hvornår jeg har brug for et olieskift?

Ja, det gør den. En af de ting, der gør Mercedes til noget særligt, er dens højteknologiske funktioner. Mercedes-Benz er udstyret med ekstremt præcise sensorer, der advarer dig, hvis din bil har et problem, eller hvis der er noget, der skal skiftes. Så hvis din Mercedes har brug for et olieskift, vil sensoren advare dig på bilens instrumentbræt.

Kan jeg selv skifte olie i min Mercedes?

Ja, det kan du godt. Du skal dog bruge specialværktøj og følge en streng procedure, som er noget udfordrende. Derfor anbefales det at få foretaget et olieskift hos en autoriseret Mercedes-forhandler. Selv om Mercedes-forhandlere er dyre, er de som regel hver en krone værd.
I modsætning til i et standardkøretøj, hvor du blot tømmer olien, udskifter oliefilteret og fylder motoren med frisk olie, er Mercedes-olieskift helt anderledes og besværligt. Processen er ret udfordrende og kræver specialværktøj.
Ved olieskift i en Mercedes-Benz skal olien suges eller suges ud. Du skal bruge et dyrt og specialiseret vakuumværktøj, som typisk kan findes hos en Mercedes-forhandler. Hvis du ikke ønsker at besøge en Mercedes-forhandler, skal du sikre dig, at det værksted, du besøger, har dette specialiserede udstyr.

  Er en Mercedes en god første bil?

Skift af din Mercedes-olie

Hvis kontrollampen på din Mercedes fortæller dig, at du skal skifte olie, skal du sørge for at bruge den type olie, der anbefales af Mercedes. Mercedes-biler kræver en fuldsyntetisk motorolie, der opfylder de europæiske ACEA-standarder. For at være mere specifik, anbefaler de brugen af MB-godkendt 229.51 syntetisk olie.
I modsætning til almindelig olie er MB-Approved 229.51 motorolie ret dyr. Denne olie har dog mange fordele i forhold til almindelig olie, f.eks. færre aflejringer, færre urenheder og mindre friktion. Du skal også besøge en Mercedes-forhandler for at få foretaget et korrekt olieskift.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z