Hvilken Mercedes-Benz SUV har massagesæder?

Hvilken Mercedes-Benz SUV har massagesæder?

I de seneste år er massagesæder blevet en ret almindelig funktion i de fleste tyske luksusbiler. Selv om nogle “massage”-funktioner blot er en justering af lændestøtten, tilbyder nogle af dem faktisk en ægte massage. Du skal bare ikke forvente, at det er noget, der ligner den ægte vare.
Mercedes tilbyder massage i et par af deres biler, mest i de større og dyrere biler. Hvad angår SUV’er, tilbyder Mercedes massagefunktioner i GLE og GLS, og for ikke så længe siden kunne GLC også fås med massagefunktion som ekstraudstyr.

Multi-contour sædepakke

De massagefunktioner, der tilbydes i moderne Mercedes-biler, nogle som en del af tilvalget Multi-contour seat package. Disse forsæder består af multikonturerede kamre, der er oppustet med luft i det nederste ryglænsområde og også i sidebolsterene.

Disse kamre pustes op og tømmes for luft på et givet tidspunkt for at skabe en lidt opkvikkende oplevelse, der kan gøre dig lidt mere komfortabel på en lang rejse. Denne pulserende effekt hjælper dig med at reducere belastningen på din rygsøjle, ifølge den tyske rygsundhedsorganisation.

Hvis du vælger denne pakke, får du også flervejsjusterbare sæder samt opvarmede og ventilerede sæder. Alle disse funktioner kan styres via bilens infotainmentsystem, og det bør ikke være nogen stor udfordring at sætte dig godt til rette med disse sæder.

Massagemuligheder

Mercedes har tilbudt sædemassage i et stykke tid nu. I de tidlige dage var dette system ret skuffende, da det blev markedsført som en fuld massagefunktion, men den var knap nok mærkbar.
Men efterhånden som tiden er gået, er Mercedes blevet ved med at forbedre systemet. I dag tilbyder dette system flere forskellige typer massage. Moderne massagesystemer tilbyder op til 8 forskellige typer massage, herunder ryg- og skulderforyngelse, to typer “hot stone”-massage og et aktivt træningsprogram, der har til formål at styrke dine ryg- og benmuskler.
Disse massagefunktioner har til formål at give dig en køreoplevelse med mange funktioner og at gøre en lang rejse mere behagelig. Pointen med disse funktioner er at få dig til at stoppe mindre under en lang rejse, så du kan nå din destination tidligere og ikke på bekostning af din ryg.

  Hvor lang tid tager det at producere en Mercedes?

Massagesæder i GLS

Dette system er mest tilgængeligt for forsæderne, men Mercedes har også indført massagesæder til bagsædepassagererne i GLS, den største Mercedes SUV.
GLS er den største og mest funktionsrige SUV fra Mercedes. Som sådan kan du vælge sædevarme på alle sæder, selv på sæderne på tredje sæderække. Ventilerende sæder er kun tilgængelige for forsæderne og sæderne på midterste række. Det samme gælder for massagefunktionerne.
Som tidligere nævnt er det at tilbyde massagesæder på forreste række snarere forventeligt for mange premium-SUV’er, men Mercedes har taget det et skridt videre og tilbyder den samme funktionalitet til anden række, hvis du vælger Executive Rear Seat Plus-pakken.
Executive Rear Seat Plus-pakken leveres med en lang række ekstra funktioner, der helt sikkert vil øge komfortniveauet for passagererne bagi. Nogle af de funktioner, der følger med denne pakke, er to underholdningsskærme bagi med hovedtelefoner, flervejsjusterbare sæder og en separat 7-tommers tablet til at styre stort set alle funktioner.
Du kan også læne bagsæderne tilbage og skubbe forsædet helt fremad for at skabe god plads til den bageste passager i kaptajnsstolen. Denne pakke leveres også med et væld af ekstra funktioner som f.eks. flere USB-porte, et køleskab og borde i flyvemaskinestil, der kan foldes ud af midterkonsollen.

FAQ-afsnit

Hvor meget koster Mercedes fancy sædepakker?

Prisen for luksussædepakker er ret høj, hvilket er forventeligt, når det drejer sig om de eksklusive top-of-the-line Mercedes-funktioner. Massagefunktionen til forsæderne og mange andre muligheder, der følger med, koster dig omkring 1.200 USD.
Hvis du vælger Executive Rear Seat Package, koster det dig 2.200 dollars, men du får stadig ikke massagesæder på anden række. Det kommer som en del af den førnævnte Executive Rear Seat Plus-pakke, som tilføjer massagefunktionerne og ventilationsfunktionen, til 3.750 USD.
For at sætte det hele lidt i perspektiv kan du for denne pris få en rigtig timelang professionel massage hver uge i mere end et år, eller endda to, for denne pris.

  Hvilken er den mindste Porsche SUV?

Skal jeg vælge Executive Rear Seat Package Plus i min nye GLS?

Det afhænger af det. Det giver en vis mening at vælge massagefunktionen forrest i sæderne, men tilvalgspakken med massage i bagsædet giver kun mening, hvis du er i gang med at transportere VIP’er på længere ture ad gangen.
Sandheden er, at selv hvis du transporterer VIP’er fra et land til et andet, hvilket heller ikke er sandsynligt, fordi alle hellere vil flyve i dag, så ved de fleste mennesker slet ikke, at disse funktioner overhovedet findes.
Hvis du er i denne branche, er en sedan en langt bedre løsning til længere rejser end en SUV, fordi en sedan er meget mere aerodynamisk, hvilket virker gunstigt for rejsens stilhed og brændstofeffektivitet.

Sådan vælger du de ekstra muligheder, når du køber en ny bil

Når du køber en ny bil, er det at vælge ekstraudstyret lidt som at være et barn i en slikbutik. Og det er fabrikanterne klar over, især tyskerne. Det er almindeligt kendt, at mange bilproducenter tager uhyrlige beløb for nogle ekstraudstyrsoptioner.
Det er almindeligt, at nogle luksusbilproducenter opkræver et enormt beløb for “ekstraudstyr”, som er standard på en billigere bil fra et andet, mindre populært mærke. Når du vælger dine ekstraudstyr, skal du vælge dem, som du rent faktisk vil bruge nok til, at det giver økonomisk mening.
Hvis du for det meste er alene, når du rejser, har du ikke brug for en executive-pakke til bagsædet. Du har heller ikke brug for tredje sæderække, ekstra stikkontakter eller persienner bagtil. I dag er ekstraudstyr ekstremt dyrt på tyske luksusbiler, men de hjælper dig, når du beslutter dig for at sælge din bil igen.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z