Hvilke ældre biler har firehjulstræk?

Moderne biler virker så rumalderagtige, at mange mener, at de har mistet evnen til at skabe kontakt med føreren. Selv om biler fra i dag kan få dig til at føle dig ekstremt komfortabel og fuldstændig isoleret fra selve det grundlæggende i at køre bil, mener mange, at det er præcis det modsatte af, hvad der gør en god bil til en god bil til at køre bil.

Derfor har de en tendens til at søge mod lidt ældre biler, der stadig tilbyder alt det nødvendige udstyr, men uden den følelsesløshed, som moderne biler giver. Disse biler bliver heller ikke længere nedskrevet så meget, hvilket gør dem til gode daglige chauffører.

2010-2014 Subaru Outback er en kompakt SUV med firehjulstræk og en brugt mærkatpris på under 10.000 dollars, hvilket gør den til et godt tilbud, og det samme gælder for 2012-2016 Subaru Impreza kompakt sedan. Hvis du vil have en $10k all-wheel drive full-size SUV med overlegen pålidelighed og plads, skal du sørge for at tjekke 2011-2013 Toyota Highlander.

Hvis du er villig til at bruge lidt mere, kan du få den kompakte, firehjulstrukne SUV BMW X1 fra 2016 til omkring 20-25.000 dollars, hvilket er mere eller mindre det samme beløb, som du skal betale for en firehjulstrukne Lexus GS fra 2015. Hvis du vil have en mere sportslig sedan, kan du tjekke 2015 BMW 3-serie xDrive, som også koster omkring 23.000 kr.

2010-2014 Subaru Outback

Når vi taler om overkommelige biler med firehjulstræk til overkommelige priser, starter vi normalt listen med en god gammel Subaru. Fordi dette mærke har gjort sig bemærket med et “leveres som standard” Subaru Symmetrical firehjulstrækssystem, som vel nok er et af de allerbedste firehjulstrækssystemer på markedet, er det kun rimeligt at gøre det med Subaru Outback.

  Er hybridbiler gode til langdistancekørsel?

Outback-modelårene 2010-2014 er lige så gode som alle andre moderne Subaru-modeller er. Outback kombinerer en sedan’s imødekommenhed med en SUV/stationcar’s praktiske og anvendelige egenskaber, hvilket gør Outback til en fantastisk daglig chauffør. Desuden er Outback pålidelig og rimelig overkommelig.

2012-2016 Subaru Impreza

Billige biler med firehjulstræk er Subarus specialitet, men på en god måde, da de fleste af dem er gode til det, de gør. Selvfølgelig er en 10 år gammel Subaru måske ikke den mest spændende bil på markedet, men for omkring 10.000 dollars er det helt sikkert penge, der er givet godt ud.

Impreza-platformen har altid været en pålidelig platform, hvis du tilføjer det med øget anvendelighed, der normalt er forbundet med firehjulstræk, kan denne Subaru gå hvor som helst og når som helst. Selv om en Honda Civic eller Toyota Corolla til samme pris kan have et par fordele i forhold til Impreza, kan ingen af dem røre Subaru, når det kommer til firehjulstræk.

2011-2013 Toyota Highlander

Hvis du vil have en fantastisk allround SUV i fuld størrelse, der komfortabelt kan rumme op til 7 personer og køre over snedækket og ujævnt terræn i relativ komfort og ro, skal du tjekke Toyota Highlander 2011-2013 ud. Denne store full-size SUV byder på en overflod af familievenlige funktioner såsom opbevaringspladser, kopholdere og et anstændigt sikkerhedspakke.

Hvad angår pålidelighed er 2011-2013 Toyota Highlander-generationerne de allersidste af 2. generation Highlander, hvilket betyder, at de burde kunne stå tidens prøve. Hvis du er villig til at bruge et par tusind ekstra, kan du endda få den opdaterede 2013+ Highlander.

2016 BMW X1 xDrive

Kompakte SUV/Crossovers er vel nok de mest populære biler i øjeblikket, hvilket betyder, at der er mange af dem ude og køre, og X1 xDrive er en af de allerbedste. BMW X1 fra 2016 ser stadig ret moderne ud, hvilket man ikke kan sige om mange af dens rivaler som f.eks. VW Tiguan fra den tid.

  Hvilken hatchback-bil har den bedste frihøjde?

X1-platformen er ret pålidelig med 4,5 ud af 5 stjerner ifølge J.D. Power, hvilket er over gennemsnittet for de fleste brugte BMW’er. Interiøret er velbygget med masser af materialer af høj kvalitet, som får X1 til at føles langt nyere, end hvad den er.

2015 Lexus GS

Selvom en 4,5 ud af 5 stjerner anses for at være imponerende, er en 5 ud af 5 stjerner det allerbedste en bil kan få, og det er historien med 2015 Lexus GS. Hvis du også tænker på, at denne Lexus-generation ofte bliver rost som den mest pålidelige Lexus-generation nogensinde, betyder det helt sikkert, at 15’er GS er et godt brugtbilsmuligheder.

GS leveres med en livlig 3,5L V6-motor, der giver en anstændig brændstoføkonomi, mens ydelsen er mere beslægtet med en sportssedan. Sikkerheden er også klasseledende for 2015 GS, og det samme er den eksklusive og rummelige kabine, der føles rummelig. Det eneste, der skuffer GS, er det noget ubrugelige infotainmentsystem.

FAQ sektion

Er det bedre at købe brugte biler end at købe nye biler?

Der er mange fordele ved at købe en brugt bil frem for en ny bil, og den mest indlysende er prisen. Brugte biler har allerede lidt størstedelen af værdiforringelsen, hvilket betyder, at værdiforslaget favoriserer brugte biler. Men da biler har en tendens til at blive bedre med tiden, betyder det, at nye biler næsten altid er bedre.

  Kan et hybridbatteri repareres?

Hvorom alting er, kommer nyere biler også med forskellige former for garantier og servicepakker, som gør hele ejerskabsoplevelsen lidt sjovere og mere stressfri. Hvis du overvejer finansiering eller leasing, kan du desuden få et godt tilbud, selv for ret dyre biler.

Er ældre biler mere pålidelige?

Det kan umiddelbart virke som om, at ældre biler er mere pålidelige end nyere biler, men det er ganske enkelt ikke tilfældet. Nogle mærker som Mercedes tilbød biler, der var mere pålidelige end nogle nyere Mercedes-modeller, men alt dette ændrede sig i 2000’erne.

I de fleste tilfælde er moderne biler bedre og mere pålidelige end ældre biler, og statistikkerne er der til at bakke det hele op. Hvis du tager Kia som et eksempel, er nyere Kia-modeller langt mere pålidelige end ældre Kia-modeller.

Er ældre firehjulstrækkere dårlige?

Automatiske gearkasser, luftaffjedring, firehjulstræk … Hvis man for et par årtier siden valgte noget af dette, ville det blive betragtet som et valg af risikabelt ekstraudstyr, der nødvendigvis går i stykker på et tidspunkt, og det var tilfældet for længe siden, men ikke i de sidste 10-15 år.

biler med firehjulstræk er faktisk eksponentielt mere komplekse end FWD/RWD-biler, hvilket gør dem mere tilbøjelige til at forårsage problemer. Selv om de fleste ældre systemer med firehjulstræk ikke er lige så avancerede som de nyere, er de stadig gode nok til ikke at blive betragtet som dårlige.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z