Aiways vs Polestar – hvad er bedst?

Aiways er en kinesisk startup-virksomhed inden for elbiler, der fokuserer på at lave elbiler til masserne og samtidig gøre dem konkurrencedygtige ud fra et teknologisk og bekvemmelighedsmæssigt synspunkt. Det bedste ved Aiways-modellerne er, at de er store med hensyn til både siddepladser og lastrum, samtidig med at de er billigere end nogle af deres mere tilbageholdende konkurrenter.

Polestar derimod fokuserer på at lave luksuriøse elbiler, der er stærkt påvirket af moderne Volvo-modeller. Dette er både en god og en dårlig ting, fordi Polestar-modellerne udnytter en gennemprøvet strategi for fremstilling af luksusbiler, selv om den overordnede mærkeadskillelse er ret tynd i øjeblikket.

Både Polestar og Aiways gør deres bedste for at konkurrere med Tesla og alle de andre mainstream elbilmærker fra både luksussegmentet og det mere masseproducerede segment.

Alt i alt laver Polestar biler af bedre kvalitet, mens Aiways laver mere værdiorienterede biler, som faktisk giver mere for pengene. Pladsmæssigt er Aiways langt bedre end Polestar, men Polestar er langt bedre end Aiways, når det gælder komfort, luksus og brand appeal.

Aiways – Et overblik over mærket

På lidt over tre år er det lykkedes Aiways at designe og bygge en konkurrencedygtig elbil fra bunden af. Det er ikke ligefrem noget, man ser ofte, da nogle mærker som Mazda ikke engang er i stand til at lave en konkurrencedygtig elbil selv efter næsten 100 år med at lave biler.

Aiways tilbyder i øjeblikket et par forskellige modeller, men den mest populære er U5 crossover/SUV’en. U5 fås i to udgaver, en standardudgave og en luksusudgave, som er adskilt i udstyrsliste og pris. Begge kommer med et 63 kWh-batteri, der skulle kunne køre omkring 250 miles mellem opladninger.

  Hvor længe holder Aiways-batteriet?

Det tager ca. 30 minutter at oplade U5 fra 20 % til 80 %, hvis du støder på en hurtig DC-oplader. En langsom vekselstrømsoplader kan oplade bilen fra 20 % til 80 % på ca. 8-10 timer. Alle Aiways-modeller har en enkelt elmotor med en effekt på 150 kW (204 hk) og et drejningsmoment på 310 Nm.

Alt i alt laver Aiways konkurrencedygtige biler, der giver noget af det bedste forhold mellem pris og kvalitet blandt de helt elektriske biler på markedet. De er alle større og mere rummelige end deres konkurrenter, samtidig med at de tilbyder en anstændig teknologi og byggekvalitet.

Polestar – En oversigt over mærket

Polestar er et svensk elbilsfirma, der er stærkt støttet af Volvo, hvilket betyder, at det ikke ligefrem er et startup. Desuden er Polestar fokuseret på at lave luksus elbiler, som både koster mere og er langt mere eftertragtede end Aiways modeller.

Den pt. mest populære Polestar-model er Polestar 2, som fås i to batteristørrelser, et mindre 64 kWh-batteri og et større 78 kWh-batteri. Modellen med lang rækkevidde kan køre mellem 220-270 miles mellem opladningerne, afhængigt af dit strømforbrug og hvordan du kører bilen.

Den kraftigste Polestar 2-model har en effekt på 300 kW (408 hk) og et drejningsmoment på 660 Nm. Du kan oplade Polestar 2 fuldt ud ved hjælp af en 140 kW hurtigoplader fra 10 % til 80 % på ca. 30 minutter, mens en langsom AC-opladning tager ca. 8-10 timer.

  Er det i orden at lade en elbil stå i stikkontakten?

Alt i alt laver Polestar biler af højere kvalitet, der både er mere eftertragtede og ser bedre ud både indvendigt og udvendigt. En realistisk vejpris for Polestar 2 er dog mindst 10.000 USD mere end Aiways U5.

Polestar vs Aiways – Hvilken en skal du købe

Polestar og Aiways er ikke ligefrem head-to-head-konkurrenter i elbilssegmentet, fordi Polestar har en mere premium-appel sammenlignet med Aiways. Det betyder ikke, at Aiways laver dårlige biler, men de er ikke lige så gode som Polestar-bilerne er.

Du bør købe Aiways U5, hvis du ikke er interesseret i luksus og appel, og alt du ønsker er en pålidelig elektrisk pendlerbil til hverdag. Men du bør købe Polestar 2, hvis du vil forkæle dig selv med noget bedre og noget meget mere raffineret.

Komfortforskellene mellem disse to er virkelig mærkbare, hvilket betyder, at hvis du bruger meget tid på at køre, er Polestar 2 det oplagte valg. Hvis du på den anden side ønsker værdi og plads, er Aiways det oplagte valg.

FAQ-afsnit

Er kinesiske startup-elbilmærker til elbiler det værd?

Siden Tesla satte gang i elbilsegmentet, ser vi nye mærker, der gør deres bedste for at komme med fremtidens bedste elbil. Mange af disse startup-virksomheder som NIO, XPeng eller Aiways kommer fra Kina, fordi Kina er fast besluttet på at blive en af de mest succesfulde elbilproducenter på planeten.

De fleste af disse elbiler befinder sig i økonominiveauet af elbiler, hvilket betyder, at de for det meste er rettet mod det lavere niveau af købere. elbiler lavet af disse virksomheder giver mening, hvis du bare ønsker en pålidelig elbil uden at bruge en masse penge. Disse biler er som regel lidt kedelige, men de er perfekte som hverdagens arbejdsheste fra A til B.

  Aiways vs Volvo - hvad er bedst?

Vil Aiways blive mere populære i fremtiden?

Aiways vil næsten helt sikkert blive mere populær i fremtiden, fordi deres markedsstrategi ser ud til at virke i Europa. Det er ikke mange kinesiske mærker, der formår at samle tilstrækkelig interesse i Europa, men det ser ud til, at Aiways er ved at gøre det.

Vi bliver nødt til at vente og se, hvor godt Aiways vil klare sig i USA, men i betragtning af at elbilmarkedet har brug for billige elbiler, vil de sandsynligvis blive rigtig populære.

Hvad er alle Aiways-modellerne?

Aiways tilbyder i øjeblikket kun to modeller, mens en tredje model snart følger. Aiways U5 er den første Aiways-model, og U6 Coupe er den anden. Forskellene mellem disse to er minimale, og U6 er mere eller mindre en mere stilfuld version af U5.

Aiways har også vist U7-konceptet, som skulle se dagens lys som en produktionsmodel inden for det næste års tid eller deromkring. Sikkert er det, at Aiways kommer til at tilbyde en masse flere modeller i de kommende 3-5 år, som også skulle omfatte sedaner og kompaktbiler.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z