Aiways vs BMW – hvad er bedst?

Aiways er en kinesisk startup-virksomhed inden for elbiler, mens BMW er et af de mest kendte bilmærker på planeten. Som sådan er BMW langt mere eftertragtet og tilbyder biler af højere kvalitet i alle tænkelige segmenter. BMW tilbyder alle slags biler, og alle koster langt flere penge og er bedre til næsten alt, hvad de kan.

Aiways tilbyder i øjeblikket kun to modeller, U5 og SUV-coupé SUV’en, U6. Begge disse koster betydeligt færre penge end BMW iX, som er den nærmeste konkurrent til U5. Aiways er fokuseret på at lave billige og intuitive elbiler til masserne, mens BMW holder til i luksusbilsegmentet, som er meget dyrere og mere krævende.

Forskellene i brandappeal mellem disse to er betydelige, fordi BMW i årtier har tilbudt konkurrencedygtige luksusbiler i næsten alle segmenter i årtier. At sammenligne disse to er som at sammenligne Samsung med billige kinesiske startup-smartphonevirksomheder, som ingen ved, at de overhovedet eksisterer.

Det betyder dog ikke, at Aiways laver dårlige biler, tværtimod, Aiways laver faktisk biler, der giver dig meget værdi for pengene. Uanset hvad, kan de ikke matche BMW med hensyn til komfort, luksus, stil, appel, kørsel, sikkerhed, teknologi eller noget andet for den sags skyld.

Aiways – mærkeoversigt

Aiways er et af mange nye kinesiske elbilstartup-mærker med fokus på at lave billige elbiler til masserne. Selv om der er nogle negative ting omkring Aiways-modellerne, såsom understandard sikkerhedsvurderinger, er det generelt gode biler, og de fortjener deres plads i elbilsspillet.

De to nuværende Aiways-modeller skulle koste mellem 45.000 og 50.000 dollars, når de når det amerikanske marked om nogle få måneder. U5 er en mellemstor crossover/SUV, mens U6 er en mere coupé-agtig crossover/SUV, der er mere eller mindre det samme som U5.

  Bedste elbil til ældre bilister

Begge kommer med et 63 kWh-batteri, der kan klare omkring 250 WLTP-mil mellem opladninger. Det tager ca. 30 minutter at oplade U5 fra 20 % til 80 %, hvis du støder på en hurtig DC-oplader. Hvis du ønsker at oplade U5 langsomt via en stikkontakt i hjemmet, skal du regne med 8-10 timers opladning.

Alt i alt laver Aiways konkurrencedygtige og billige biler, som ser ud til at samle stor interesse i Europa. De er dog langt fra så raffinerede og ikke så eftertragtede som BMW-modellerne er, og sådan vil det sandsynligvis forblive i de kommende år.

BMW – mærkeoversigt

BMW er en af de mest populære bilproducenter i verden generelt, hvilket betyder, at BMW’s brand appeal er ligaer og grænser over alt, hvad Aiways nogensinde kan tilbyde. BMW’s brand appeal er baseret på at have fremstillet konkurrencedygtige luksusbiler i næsten 100 år, mens Aiways først begyndte at fremstille biler for 3 år siden.

BMW tilbyder i øjeblikket snesevis af modeller, der spænder fra små hatchbacks til store luksus-SUV’er, sportsvogne og flagskibslimousiner i fuld størrelse. Stort set alle luksussegmenter tilbyder en konkurrencedygtig BMW-model, og det er en konstant i mange årtier.

Den nærmeste konkurrent til U5 er BMW iX, som koster 83.200 dollars og er bedre end U5 i næsten alle henseender. IX kommer med et massivt 111,5 kWh-batteri, som skulle være nok til en rækkevidde på 324 miles, hvilket naturligvis er meget bedre end U5.

Det kommer ikke som nogen overraskelse, da BMW laver luksusbiler, der altid er fokuseret på at flytte grænserne. Selv om Aiways virker som et lovende mærke, er de langt fra lige så eftertragtede og velbyggede som BMW’s biler.

  Hvad er den hurtigste elbil

Luksus elbil mærker vs kinesiske billige elbil startup mærker

BMW, Audi, Porsche, Lucid, Tesla, Polestar og Rivian er alle fokuseret på at lave luksuselbiler, der nogle gange koster to, tre eller endda fem gange så meget som Aiways U5. Disse biler har en tendens til at tilbyde meget mere rækkevidde, kraft, luksus og teknologi sammenlignet med alle de kinesiske startup-elbilmærker.

At sammenligne disse to grupper betyder praktisk talt, at man sammenligner de allerbedste elbiler på markedet med de allerbilligste elbiler på markedet. De er verdener fra hinanden i næsten alle segmenter, og den eneste lighed mellem disse to grupper er, at de tilbyder et rat og fire hjul.

Men hvis du ikke er interesseret i luksus, og du blot ønsker en daglig pendler, bør du vælge Aiways U5. Hvis du derimod vil have de allerbedste og mest avancerede elbiler, som man kan købe for penge, skal du gå gennem den luksuriøse elbilsrute.

FAQ-afsnit

Hvorfor skal jeg købe Aiways U5?

Du bør købe Aiways U5, hvis du blot ønsker en A til B-elbil, der ikke kræver nogen form for særbehandling. Det er en af de mest værdiorienterede elbiler, der kan købes for penge lige nu, så det giver mening at overveje en for dem, der ikke er interesseret i det luksus- og teknologiske aspekt af at eje en elbil.

Aiways U5 tilbyder alt, hvad du kan ønske dig af en 2021-bil i betragtning af, at den leveres med næsten alle ADAS, samtidig med at den koster en del mindre end noget med et mere luksuriøst badge. Biler som Aiways U5 er lavet til folk, der ikke bekymrer sig så meget om biler og blot ønsker en A-to-B-transportenhed.

  Hvor længe holder Polestar-batteriet?

Hvorfor skal jeg købe en BMW iX?

Du bør købe BMW iX, hvis du vil have en luksuriøs elbil SUV, der kan det hele. Med et massivt batteri har iX nok rækkevidde til både langdistancekørsel og en uges pendling i byen. Den kommer også med den nyeste teknologi pakket ind i en luksuskabine, der er fyldt med kvalitetsmaterialer og alle mulige gadgets.

Det er en komfortabel og rummelig SUV, der kan få dig til at føle dig speciel, og det er noget, som intet kinesisk elbilstartup-mærke kan gøre.

Vil Aiways nogensinde kunne konkurrere med BMW?

Chancerne for at Aiways med succes kan konkurrere med BMW i de kommende årtier er ret små, hvis BMW fortsætter med at lave luksus-elbiler. Det tager lang tid for et mærke at samle nok brand appeal til at kunne konkurrere med BMW, især hvis de ikke laver luksusbiler.

Tesla er vel nok det mest eftertragtede elbilmærke på markedet, men selv Tesla kan ikke matche BMW med hensyn til den overordnede brand appeal. BMW er et bilikon, og Aiways vil næppe nogensinde nå op på den status.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z