Hvilken Tesla har et soltag?

Biler med soltag ser ikke kun flotte ud, men denne funktion giver også mulighed for at få mere naturligt lys ind, end hvad et typisk glasareal ville give. Og da der kommer mere lys ind i bilen, får det kabinen til at se større ud. Men hvilken Tesla har soltag?

I øjeblikket produceres der ingen Tesla med soltag. Ikke desto mindre havde Tesla Model S fra 2012 to tagmuligheder; et panoramasoltag og et konventionelt karrosserifarvet tag i aluminium. Tesla stoppede dog med at fremstille Model S med panoramasoltag, da det havde flere pålidelighedsproblemer.

Nogle mennesker mener stadig, at flere Tesla’er kommer med et soltag til dato. Dette er ikke korrekt, da de normalt forveksler glastag og soltag. Tesla Model 3, Y, X og S har alle et glastag. Dette tag gør kabinen luftig og rummelig.

Er det muligt at installere et soltag på en Tesla Model 3, Y eller X?

Det er muligt at installere et eftermarkedssoltag på Tesla Model 3 og Model Y. Uanset hvad skal du foretage mange ændringer på disse biler for at gøre dette muligt. Oven i købet skal du bruge en del penge. Soltaget ændrer dog muligvis ikke bilens gensalgsværdi så meget.

Ikke desto mindre vil det ikke være muligt, hvis du ønsker at installere et eftermarkedssoltag på Tesla Model X. Hovedårsagen til dette er falkevingedørene. Disse døre optager en stor del af taget, hvilket gør det endnu sværere at installere noget simpelt som en tagbagagebærer.

Hvilket tag er bedst – panoramasoltag eller glastag?

Mellem 2012 og 2018 gav Tesla folk mulighed for enten at vælge en Tesla Model S med et panoramasoltag eller et aluminiumsfarvet tag med karrosserifarve. Soltaget var mere elegant og praktisk end det traditionelle karrosserifarvede tag i aluminium. Men på grund af dets pålidelighedsproblemer besluttede virksomheden at introducere glastaget i 2016.

  Hvad gør Tesla Autopilot?

Så hvis du vil have et tag, der tillader naturligt lys og luft ind i kabinen, så er panoramasoltaget det bedste tag. Men hvis du ønsker et tag, der lukker lys ind og er mere pålideligt, så er glastaget det bedre valg. I øvrigt leveres de nuværende Tesla-modeller med et glastag.

Hvis du vil have en Tesla med panoramasoltag, skal du kigge efter 2012 Tesla Model S-bilerne. Disse er svære at finde, og de kan være dyre at vedligeholde.

Funktioner af 2012 Tesla Model S

Udseende

2012 Tesla Model S med panoramasoltag ser godt ud med en moderne finish. Den har fire varianter at vælge imellem, som omfatter Tesla Model S sedan, performance, signature og signature performance. Alle disse varianter er 4-dørs sedaner med baghjulstræk.

Ligesom den nyeste Tesla Model S-serie har 2012-versionen også et luksuriøst og rummeligt interiør. Den har plads til op til 5 personer med et valgfrit bagudvendt sæde på tredje række. Udover det kan den prale af en 17-tommer skærm, hvorfra næsten alt i bilen styres.

Desuden er dette den model, der gjorde Tesla mere populær og gav tyske biler kamp til stregen. Det er stadig en af de bedste sedaner på markedet og den bedste elektriske sedan, der nogensinde er bygget.

Ydelse

I modsætning til sin seneste modstykke var denne bil ikke særlig hurtig, men den var stadig hurtigere end konkurrenterne. Tesla Model S fra 2012 accelererer fra 0 til 60 på 4,6 sekunder, hvilket var enestående på det tidspunkt. I øjeblikket kan Tesla Model S accelerere fra 0 til 60 på 2,3 sekunder.

  Hvor ofte skal Tesla'er serviceres?

FAQ

Har Tesla Model 3, Y og X soltag?

Nej, det er kun Tesla Model S, der leveres med soltag. Desuden er det kun Tesla Model S-modellerne fra 2012 til 2018, der har panoramasoltag. Alle Tesla Model S, der er skabt efter 2018, kommer med et glastag ligesom andre Tesla-modeller. Ja, Tesla Model X, Y og 3 har glastag.

Hvordan kan jeg finde en Tesla Model S med soltag?

Hvis du leder efter en Tesla med soltag, skal du erhverve den gennem private ejere eller Tesla Used Inventory. Selv om privatsalg er billigere og hurtigere at erhverve en Tesla, er den bedste måde at købe en brugt Tesla på gennem Tesla Used Inventory.

I modsætning til at købe en Tesla Model S 2012 gennem en privat ejer, er du ved at købe den gennem Tesla Used Inventory sikret om bilens tilstand. Det skyldes, at Tesla Used Inventory tilbyder 145 inspektionspunkter og en begrænset garanti for brugte køretøjer.

Hvad den ikke tilbyder, som en privat sælger eller ejer vil tilbyde, er billeder af bilen. Men da den tilbyder inspektion og garanti fra producenten, er det den bedste mulighed for at undgå at købe en problematisk bil.

Laver Tesla stadig biler med soltag?

Nej, Tesla laver ikke længere biler med soltag. Tesla plejede at lave Tesla Model S med to tagmuligheder; et panoramasoltag og et karrosserifarvet tag i aluminium. I 2018 ophørte virksomheden dog med at fremstille Tesla’er med soltag på grund af problemer med pålideligheden.

  Hvad er den billigste måde at udskifte en Tesla-nøgle på?

Hvorfor har Tesla skilt sig af med soltaget?

Hovedårsagen til, at Tesla droppede panoramasoltaget, er, at det lækkede vand gennem taget under kraftig regn. Dette skyldtes hovedsageligt en fabrikationsfejl, som gjorde, at panoramasoltaget beskadigede sine tætninger, hver gang det blev åbnet eller lukket. I sidste ende fik dette Tesla til at udsende tilbagekaldelser.

Hvordan fungerer Teslas panoramiske soltag?

Panoramasoltaget blev betjent ved hjælp af fuldt justerbare indstillinger fra touchscreen-menuen eller rattet i nogle scenarier. Disse indstillinger kunne bruges til at åbne eller lukke soltaget. Taget kunne springe op og glide tilbage langs sine spor på bilens overside, mens en lille vindskærm blev udfoldet foran.

Bottom line

Den eneste Tesla med soltag er Tesla Model S fra 2012. Tesla producerer ikke længere biler med soltag eller panoramasoltag. Hvis du vil have en Tesla med soltag, skal du derfor søge efter en brugt Tesla Model S fra 2012 med denne funktion.

Tesla stoppede med at fremstille Tesla Model S-biler med soltag på grund af de pålidelighedsproblemer, som de forårsagede. I stedet besluttede Tesla sig for biler med glastag, som giver lignende fordele som soltaget, men er mere pålidelige. Glastag kan findes på Tesla Model 3, Y, X og S.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z