Hvilken Tesla har vingedøre?

Vingedøre blev først introduceret på markedet af Mercedes-Benz i 1950’erne. Flere årtier senere er disse døre stadigvæk i brug, og Tesla har udstyret dem på en af sine luksus-crossovers. Men hvilken Tesla har vingedøre?

Tesla Model X leveres med vingedøre. Denne bil er en mellemstørrelse helt elektrisk luksus crossover SUV. Falkevingedørene får Tesla Model X til at skille sig ud fra sine konkurrenter. Desuden gør disse døre det nemt at få adgang til bilen i snævrere rum.

Desværre kan falkevingedøre kun findes på Tesla Model X Crossover SUV’en. Så hvis du vil have en bil eller hatchback med mågevingedøre, må du kigge andre steder hen. Falcon-wing-døre har deres fordele og ulemper, som det er vigtigt at være opmærksom på, inden du anskaffer dig Tesla Model X.

Funktioner af Tesla Model X

Som nævnt tidligere er Tesla Model X den eneste Tesla Model, der leveres med gullwing-døre eller falcon-wing-døre. Ikke desto mindre har denne model to varianter; Tesla Model X Standard Range og Model X Plaid. Model X Plaid er naturligvis dyrere og yder bedre end Model X Standard Range.

Udseende

Som mange luksusbiler er Tesla Model X smukt designet, og falkevingedørene får den til at se endnu mere fremragende ud. Desuden er denne bil smukt designet med den laveste luftmodstandskoefficient af alle SUV’er på markedet. Som følge heraf er den hurtig med en fremragende rækkevidde.

Derudover har denne bil raffinerede aerodynamiske funktioner, der arbejder sammen med nye hjul og dæk for at hjælpe føreren med at tilbagelægge mere afstand. Desuden har bilen en skarp håndtering og bedre kørekomfort, hvilket gør den til en af de bedste helt elektriske SUV’er på markedet.

  Er en Tesla bedre end en Lamborghini?

Ud over at have et enestående ydre kan Tesla Model X også prale af et rummeligt og førsteklasses interiør. Først og fremmest kan Tesla Model X have plads til op til syv passagerer, da den leveres med en valgfri tredje sæderække, der koster omkring 3.000 dollars.

Den har også den mest opbevaringsplads og en bugseringskapacitet af alle elektriske SUV’er. Med sådanne funktioner er dette en nyttebil. Andre førsteklasses interiørfunktioner omfatter et high-end lydsystem, trådløst gaming, rummelig kabine, 17-tommers biografskærm og trådløs forbindelse.

Ydeevne

Tesla Model X Standard Range leveres med et dobbelmotordrevet firehjulssystem. Oven i købet accelererer denne variant fra 0 til 60 på 3,8 sekunder med en maksimal rækkevidde på 348 miles. På den anden side er Tesl Model X Plaid-varianten udstyret med et tri-motorisk firehjulstrækssystem. Den accelererer også fra 0 til 60 på 2,5 sekunder med en rækkevidde på 333 miles.

Selv om begge disse Tesla Model X-varianter er kraftfulde og yder enestående, er Plaid-varianten den bedre og mere kraftfulde bil. Takket være de 1.020 hestekræfter, som bilen leverer, sammenlignet med 670 hestekræfter, som Tesla Model X Standard Range producerer.

Desuden kommer Tesla Model X Standard Range med en topfart på 155 mph, mens Model X Plaid-varianten har en topfart på 163 mph.

Sikkerhed

Ligesom andre elbiler er Tesla Model X bygget fra bunden af. Derfor har den en meget lav vælterisiko, fremragende sidekollisionsbeskyttelse og beskyttelse ved frontalkollisioner. Desuden er bilen udstyret med standard Tesla-sikkerhedsfunktioner som f.eks. automatisk nødbremsning. Og da den har Autopilot, er denne bil meget sikker sammenlignet med sine konkurrenter.

  Kræver Tesla meget vedligeholdelse?

FAQ

Åbnes Tesla-fløjdørene automatisk?

Nej, Tesla falkevingedøre åbner ikke automatisk. Du kan dog trykke på en knap på din telefon for at få dem til at åbne automatisk, når du nærmer dig bilen. Desuden kan du også bruge den samme knap til at lukke disse døre, når du kører ud. Dette er en af de fedeste funktioner i Tesla Model X.

Hvem lavede gullwing-dørene først?

Mågevingedøre, som Tesla også kalder falkevingedøre, blev først designet af Jean Bugatti til Types 64 fra 1939. Det var dog Mercedes-Benz, der officielt introducerede dem på Mercedes-Benz 200SL-racerbilen i 1952. Siden da har mange bilmærker efterlignet Mercedes, og der findes en håndfuld biler med måsvingdøre.

Hvilken bil ser spektakulær ud med mågevingedøre – Mercedes 300SL Coupe eller Tesla Model X?

Begge disse biler ser spektakulære ud med mågevingedøre, men Mercedes 300SL Coupe er på et andet niveau. Mågevingedørene på denne model gjorde den til en af de mest ikoniske biler gennem tiderne. Ikke desto mindre ser mågevingedørene på Tesla Model X stadig godt og spektakulært ud.

Hvorfor har nogle biler mågevingedøre?

Først og fremmest får gullwing-døre biler til at se spektakulære og helt utrolige ud. For det andet gør disse døre det nemt at stige ind og ud af bilen. Derudover gør disse døre det også nemt at opbevare bagage bag førersædet. Desuden øger disse døre synligheden.

En af hovedårsagerne til, at mange superbiler er udstyret med mågevingedøre, er på grund af synligheden. Disse døre øger synligheden over førerens skuldre, hvilket gør det nemt for ham at parkere biler eller køre på trange steder. Dette skyldes, at mange superbiler ikke har et klart udsyn bagud; derfor spiller disse døre en stor rolle.

  Hvad er så specielt ved Tesla?

Hvad er nogle af udfordringerne ved at have mågevingedøre på en bil?

Gullwing-døre eller falkevingedøre, som Tesla kalder dem, er smarte, men også meget udfordrende. Først og fremmest er disse døre meget tunge. Derfor skal de aktivt kæmpe mod tyngdekraften på deres vej til at åbne sig i stedet for blot at dreje på et konventionelt hængsel. Så det kan være en udfordring at åbne disse døre på grund af deres vægt.

En anden ulempe ved at have måsvingdøre er designproblemer. Hvis du er en lille person, og dørene ikke har en automatisk åbning, så er du i problemer. Børn kan også have en udfordring med at åbne og lukke disse døre. Desuden kan disse døre være ret udfordrende at åbne i et sammenstød.

Resumé

Den eneste Tesla-model med gullwing- eller falcon-wing-døre er Tesla Model X. I modsætning til de fleste gullwing-døre på markedet åbnes Tesla Model X-dørene automatisk ved at trykke på en knap på din mobiltelefon. Det gør dem mere praktiske og sjove at have. Desuden får de Tesla Model X til at se spektakulært ud.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z