Kræver Tesla meget vedligeholdelse?

Ligesom alle andre biler skal Tesla også vedligeholdes for at holde yde et meget højt niveau. Hvis du undlader at vedligeholde din Tesla, kan du ende med dyre reparationer. Men har Teslaer brug for meget vedligeholdelse?

Tesla kræver ikke en masse vedligeholdelse. I modsætning til biler med forbrændingsmotor (ICE) har Tesla’er færre bevægelige dele, hvilket betyder, at kun en håndfuld ting kan gå galt. Teslas har ikke brug for olieskift, udskiftning af brændstoffilter, emissionskontrol eller endog udskiftning af tændrør. Derfor er de lettere at vedligeholde.

Som de fleste elbiler har Tesla mindre end 20 bevægelige dele, mens ICE-biler har mere end 2.000 bevægelige dele. Desuden bruger Tesla regenerativ bremsning, der returnerer energi til batteriet, hvilket reducerede sliddet på bremserne. Som følge heraf behøver du ikke at bekymre dig om at udskifte dine bremser efter kort tid.

Hvad omfatter Tesla-vedligeholdelsesservice?

Desværre har Tesla ikke en specifik vedligeholdelsesservice eller tidsplan. Ikke desto mindre anbefaler Tesla sine kunder at gå til service, når de rammer 12.500 miles eller årligt. Servicen omfatter normalt inspektion af dækkenes tilstand, overvågning af hjuljustering, udskiftning af kabinens luftfilter, udskiftning af batterier til nøglehåndtag og vinduesviskere.

Alle ovennævnte dele har deres anbefalede planlagte vedligeholdelse. For eksempel bør kulluftfilteret i en Tesla Model 3 og Y udskiftes hvert 2. år. På den anden side bør det samme kulluftfilter i Tesla Model S og X udskiftes hvert 3. år.

Hvis din Tesla leveres med et HEPA-filter, anbefales det at udskifte det hvert 3. år. Andre serviceydelser som test af bremsevæske bør udføres hvert 2. år, dækrotation og en hjuljustering bør udføres hvert 6.250 miles, og klimaanlæg bør udføres hvert 3. til 6. år afhængigt af Tesla-modellen.

  Skal jeg købe en brugt Tesla?

Hvilken Tesla-model har de fleste problemer?

Tesla Model 3 har de fleste problemer. Overraskende nok er det også den mest pålidelige Tesla-model. Ifølge Consumer Reports er Tesla Model 3 en af de mest pålidelige luksusbiler på markedet. Den rapporterer dog om flere problemer end Tesla Model S og Model X.

Tesla Model 3 oplever problemer som rust, panelspalter, dårlig lakering, fejl på touchskærmen og sløret backupkamera. De fleste af disse problemer er dog ikke særlig alvorlige og kan rettes hos Tesla. Men når det gælder den generelle vedligeholdelse, er Tesla Model 3 den bedste, da den også er billigere at vedligeholde end andre Tesla-modeller.

Hvilken Tesla Model er den dyreste at vedligeholde?

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at den dyreste Tesla-model også er den dyreste at vedligeholde. Tesla Model S er den dyreste Tesla at vedligeholde. Det skyldes dens high-end funktioner og teknologi. I gennemsnit skal du bruge omkring 290 dollars på at vedligeholde din Tesla årligt.

På trods af at Teslaer er nogle af de billigste biler at vedligeholde, kan denne omkostning hurtigt stige, hvis din bil udvikler et alvorligt problem eller er involveret i en ulykke. En af hovedårsagerne til, at Teslas er ret dyre at vedligeholde, er på grund af de højteknologiske funktioner, som den er udstyret med.

FAQ

Får jeg Tesla-vedligeholdelsesplanen, hvis jeg køber en brugt Tesla?

Sørg for at bede sælgeren af den brugte Tesla om at overføre den ubrugte del af hans eller hendes Tesla Maintenance Plan som en del af salget. Bemærk, at Tesla Maintenance Plan kun kan overføres til en ny ejer, når overdragelsen af ejerskabet af bilen sker via Tesla.

  Hvad er sikrest, Tesla eller Volvo?

Er Tesla’er dyre at reparere?

Omkostningerne til reparation af en Tesla er langt billigere end andre luksusbiler. Det skyldes, at Tesla er en helt elektrisk bil, hvor der er færre ting at bekymre sig om. Ikke desto mindre har Tesla en tendens til at blive dyrere, efterhånden som bilen bliver ældre, da nogle større dele skal udskiftes.

Dele som f.eks. iltsensorer koster dig over 400 USD, hjullejer koster dig omkring 390 USD, og bremsecalipre koster dig omkring 500 USD. Det er vigtigt at vide, at disse omkostninger varierer alt efter den Tesla-model, du har.

Kan jeg til enhver tid opsige min Tesla-vedligeholdelsesplan?

Ja, det kan du. Du skal blot anmode om at opsige din vedligeholdelsesplan når som helst, når du har lyst, og du får refunderet de resterende årlige serviceeftersynsintervaller. Se vejledningen i vilkårene og betingelserne for din vedligeholdelsesplan for at få yderligere oplysninger.

Proceduren for at opsige din Tesla Maintenance Plan er enkel. Du kan gøre det ved at kontakte dit lokale Tesla Service Center eller tage kontakt til Tesla med formularen til annullering af vedligeholdelsesplanen. Inden du sender formularen, skal du sikre dig, at den har en våd underskrift og ikke en elektronisk underskrevet formular.

Hvorfor er Teslas ikke effektive i ekstremt koldt og varmt vejr?

Teslas er ikke effektive i koldt eller varmt vejr på grund af de temperaturer, de fungerer i. For at en Tesla kan fungere korrekt, kræver den en optimal temperatur. Så når vejret er så koldt udenfor, får det bilen til at bruge en masse strøm på at varme batteriet op og opvarme kabinen.

  Har en Tesla brug for olie?

Hvis vejret udenfor derimod er ekstremt varmt, bruger bilen også en del strøm til at holde kabinen kølig. Det kolde vejrs indvirkning på Tesla-batteriet er dog større, end når vejret er varmt. For at opnå fremragende ydeevne skal du altid sørge for, at bilen kører ved den rette temperatur.

Skal jeg tage min bil med til et Tesla-servicecenter?

Nej, det behøver du ikke. Men hvis du beslutter dig for at tage din Tesla med til et ikke-Tesla-værksted til reparation eller vedligeholdelse, kan du sætte din garanti på spil, hvis noget går galt. Desuden er det meget nemt at planlægge en serviceaftale, da du kan gøre det via Tesla-appen. Men hvis det er opdatering af softwaren, behøver du ikke at besøge Tesla Service Center.

Konklusion

Tesla kræver ikke meget vedligeholdelse som brændstofdrevne biler. Takket være de færre bevægelige dele, som den kommer med. Ikke desto mindre kan Teslas være dyre at vedligeholde, når de udvikler et alvorligt problem, eller bilen bliver beskadiget. Tesla-dele er dyre, og det vil koste dig en del.

Alt i alt er det billigt at vedligeholde en Tesla, og du vil ikke få mange problemer som med luksusbiler fra Mercedes, BMW eller Audi. Som alle andre biler skal du dog som alle andre biler vedligeholde din bil korrekt og få den serviceret i henhold til producentens anbefaling.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z