Hvor meget koster udskiftning af Tesla-batterier?

Tesla-batterier er skabt til at holde mellem 300.000 og 500.000 miles. Derfor bør Tesla-ejere ikke være bekymrede for at skifte deres batterier i den nærmeste fremtid. Uanset hvad, hvor meget koster det at udskifte et Tesla-batteri?

Prisen for udskiftning af et Tesla-batteri varierer fra den ene Tesla-model til den anden. Ikke desto mindre vil det koste dig omkring 3.000 til 15.000 dollars. Denne pris er inklusive dele og arbejdsomkostninger. Bemærk, at Tesla ikke oplyser sin prisliste for reservedele, så dette er et skøn fra tidligere Tesla-ejere, der har købt og udskiftet deres nedbrudte batterier.

Så hvis dit batteri er blevet nedbrudt og mister opladning eller tager meget lang tid om at blive fuldt opladet, kan du udskifte dit batteri til den anslåede pris ovenfor. Feltdata viser, at Teslas batterikapacitet vil falde med 5 % i løbet af de første 50.000 miles og vil fortsætte med at nedbrydes med denne hastighed, indtil det når 200.000 miles, hvor det vil falde med 10 %.

Tesla batteriudskiftningsomkostninger på forskellige Tesla-modeller

Hvis du opdager, at din Teslas batteriydelse er svundet ind, kan du beslutte dig for at udskifte batteriet. Ikke desto mindre er det ikke nødvendigt, da de fleste Tesla-batterier er bygget til at holde i over 30 år. Men afhængigt af dine kørselsvaner og vejret kan du blive nødt til at udskifte dit batteri hurtigere end den tilsigtede levetid.

Her er de forskellige omkostninger, som du vil pådrage dig for at udskifte Tesla-batterier på bestemte Tesla-modeller:

Udskiftning af batteriet: Tesla Model 3

Tesla Model 3 er Tesla-modellen på begynderniveau. Da produktionen af denne model stiger, kan det være, at mange mennesker bliver nødt til at udskifte deres batterier i fremtiden. I gennemsnit vil det koste dig omkring 13.000 kr. at udskifte batteriet på Tesla Model 3. Dette inkluderer omkostningerne til de tilhørende dele og arbejdskraft.

  Bruger Tesla særlige dæk?

Tesla Model 3 har forskellige batteristørrelser, som spænder fra 50 kWh til 82 kWh. Priserne på disse batterier ligger på mellem 7.000 og 12.000 dollars. I nogle tilfælde skal du måske udskifte batteripakken, hvilket koster mellem 20.000 og 28.000 USD. Bemærk, at en enkelt batteripakke har fire moduler, og at et modul koster omkring 6.000 $.

Hvis du har til hensigt at udskifte batteriet på din Tesla Model 3, skal du derfor være udstyret med mindst 13.000 dollars. Afhængigt af Tesla-varianten skal du muligvis betale mere.

Udskiftning af batteriet koster: Tesla Model Y

Tesla Model Y er en af de Tesla-modeller med få batteriklager og problemer. Men da dette batteri har et lignende design som Tesla Model 3, er prisen for udskiftning af batteriet også den samme. Med en anslået pris pr. kWh på 137 dollars skal du forvente at betale mellem 10.000 og 12.000 dollars for et nyt batteri.

Ligesom Tesla Model 3 har Model Y forskellige batteristørrelser, som normalt ligger mellem 75 kWh og 82 kWh. Ikke desto mindre skal du betale mellem 10.500 og 13.500 dollars, når du lægger dele og arbejdsomkostninger til, hvilket er ganske rimeligt.

Udskiftning af batteriet: Tesla Model S

Tesla Model S har også registreret færre batteriproblemer. Til gengæld tiltrækker den de højeste batteriudskiftningsomkostninger. Du skal bruge en anslået pris på omkring 12.000 til 15.000 dollars for at få udskiftet batteriet i din Tesla Model S. Denne pris er inklusive arbejdsløn og reservedele.

Bemærk, at udskiftning af et Tesla-batteri tager ca. 3 til 13 timer. Så jo lettere problemet er, jo billigere og hurtigere bliver det udskiftet.

  Hvad er de negative sider ved at eje en Tesla?

Udskiftning af batteri koster: Tesla Model X

Brugere af Tesla Model X har ikke haft mange problemer med batteriet. Ikke desto mindre bør omkostningerne til udskiftning af batteriet på denne model være lidt lavere end på Model S. I gennemsnit bør det koste dig omkring 14.000 USD at udskifte batteriet, få tilhørende dele og arbejdskraft.

Det eneste, der er dyrere, når det kommer til at udskifte batteriet på en Model X, er prisen på arbejdskraft. I modsætning til Tesla Model S skal du betale mellem 500 og 2.000 dollars for arbejdskraft.

Hvad er tegnene på et slidt Tesla-batteri?

Tesla-batterier er bygget til at holde mere end 500.000 miles. Uanset det er det vigtigt at overvåge batteriet og beslutte, om det skal udskiftes eller ej, hvis det viser tegn på ældning. Her er et par tegn, der indikerer, at dit batteri er slidt:

  • Batteriet kan slet ikke holde en opladning
  • Et stort fald i kørevidde på mere end 20 %
  • Forringelse af rækkevidden større end garantikriteriet på 30 %
  • En meddelelse fra producenten om, at der er noget galt med din bils batteri
    Så hvis du bemærker et af ovenstående tegn, skal du vide, at det er på tide at udskifte dit Tesla-batteri.

FAQ

### Hvor længe holder et Tesla-batteri?
Tesla-batterier holder over 500.000 miles, hvilket svarer til ca. over 30 år. Derudover betyder det, at bilens karosseri vil forfalde før batteriet gør det. Batteriet vil dog blive nedbrudt i løbet af årene fra 5 % de første 50.000 og 10 % over 200.000 miles.

Er udskiftning af Tesla-batterier dækket af garantien?

Før du køber en Tesla, er det værd at forstå, hvad garantien dækker, så du ikke får den forvredet. Teslas batterigaranti dækker batteripakken og dele i op til 8 år eller 150.00 miles, alt efter hvad der kommer først, med en minimum batterikapacitetsbevarelse på 70 %.

  Virker Tesla Smart Summon?

Det betyder, at hvis en af batteriets komponenter svigter, f.eks. et højspændingskabel eller en battericelle, dækker Tesla komponenterne, arbejdsløn og andre udgifter i forbindelse med reparationen.

Er det vigtigt at inspicere batteriet i en brugt Tesla, før man køber bilen?

Ja, det er meget vigtigt at inspicere batteriet i en brugt Tesla, før du køber den. Et batteri i en brugt Tesla er som en motor i en brugt ICE-bil. Derfor skal du få det inspiceret ordentligt, da det vil være afgørende for, hvor længe bilen holder.

Hvis du ønsker at købe en brugt Tesla, er det bedst at få den inspiceret af et Tesla Service Center. Eksperterne på et Tesla-servicecenter vil give dig alle oplysninger om bilens og batteriets helbred, tilstand og status. Da prisen på et nyt Tesla-batteri er meget høj, er det vigtigt at kontrollere det.

Afsluttende tanker

Omkostningerne ved udskiftning af et Tesla-batteri afhænger af problemet og modellen. I gennemsnit vil det koste dig fra 3.000 til 15.000 dollars at udskifte Tesla-batteriet. Tesla Model 3 har de laveste omkostninger til udskiftning af batteriet, mens Tesla Model S har de højeste omkostninger til udskiftning af batteriet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z