Volvo vs. BMW’s pålidelighed – hvilken er bedst?

Volvo vs. BMW's pålidelighed - hvilken er bedst?

Volvo er kendt for sin pålidelighed og sikkerhed, og BMW er kendt for sin rene køreglæde og kraftfulde ydeevne. BMW’er er lettere, mere aggressive, hurtigere og har bedre håndtering. Volvo-køretøjer er til gengæld mere pålidelige end BMW’er.
Hvis man tager i betragtning, at 2 ud af top 5 over de mindst pålidelige biler er BMW’er, burde svaret på, hvilken bil der er mest pålidelig, ikke være så svært. Det er Volvo. Men er det overordnet set en bedre bil?

Volvo-biler er mere pålidelige end BMW’er

Ifølge Reliability Index’ database og liste over de 40 mest pålidelige bilmærker ligger Volvo på en 23. plads, mens BMW ligger på en 31. plads. Volvo er næsten dobbelt så pålidelig som BMW generelt. Volvos pålidelighedsklassificering er 127,00, mens BMW er 177,00. Jo lavere vurderingen er, jo bedre er pålidelighedsscoren.

BMW’s mest almindelige problemer

Defekt elektronik og gadgets

Nyere modeller af BMW’er har tendens til at opleve en masse defekt elektronik, dårligt fungerende døre, vinduer og tekniske gadgets. Desuden er mærket berygtet for et defekt kølevæskesystem og nedbrydeligt gummi, som kun gør det muligt for motorer at køre i et par år efter garantien, indtil de går helt i stykker.

Gummielementer i motoren har en tendens til at gå i stykker

Der er almindelige problemer med varmelegemet, utætte pakninger til oliefiltret og nogle gange endda problemer med brændstofpumpen. Alle disse har tendens til at hobe sig op og i sidste ende koste ejeren mere end den oprindelige købspris for selve BMW’en.

Volvos mest almindelige problemer

Kompliceret gearkasse

Volvo har på trods af at være mere pålidelig end BMW også en hel liste over problemer, som du bør kende til, inden du køber køretøjet. Volvo V70 oplever en hel del problemer med gearkassen.

  Hvad er mest prestigefyldt, Mercedes eller BMW?

Lækkerheder i servostyringen

Volvo S60 kan give dig en lækage i styringen. Servostyringer er blevet noget af en ting på det seneste, så du ubesværet kan dreje rattet på et tungt køretøj. Nogle Volvo’er oplever dog fejl med servostyringen, hvilket kan resultere i lækager og endda give dig svært ved at dreje rattet.

Defekte køleblæsere

Den noget pålidelige XC60 oplever på den anden side almindelige problemer med defekte køleblæsere.

Fejl i sikringsboksen

Volvos sikringsboks er meget dårligt placeret, hvilket gør det svært at nå den i forbindelse med reparationer. Den er placeret under instrumentbrættet, hvor vand udefra nogle gange kan nå frem og få den til at svigte elektrisk.

Brændstoflækager

Der er små revner i en af brændstofledningerne i motoren på nogle Volvo’er, hvilket fører til brændstoflækage.

Volvos fordele i forhold til BMW

Volvo er en af de sikreste biler nogensinde

Generelt set er Volvo kendt for sikkerhed og pålidelighed. Volvo-biler er normalt meget tungere og stivere end din typiske BMW-bil. Det er en af grundene til, at de er så kendte for deres sikkerhed.
Volvos målsætning som virksomhed er at producere de sikreste biler i verden. Det er ikke underligt, at Volvo opfandt sikkerhedsselen, som vi i dag bruger i vores daglige kørsel, uanset hvilket bilmærke vi kører i. I 1959 fik Volvos ingeniør Nils Bohlin ideen, og lige siden har de mærket sig selv ved at sætte sikkerhed og pålidelighed først og fremmest i deres produktion.

Pålidelighed

Når man kun ser på de første 5 år af ejerskab, deler BMW pladsen som den mest pålidelige bil på 9. pladsen sammen med Mazda. Volvo falder til 16. pladsen, men det betyder ikke, at Volvo generelt er mindre pålidelig end BMW, da de fleste problemer med biler opstår efter de første par år.
Hvis vi sammenligner BMW’s bedst sælgende 3-serie med Volvos bedst sælgende XC60, kan vi tydeligt se, at Volvo slår BMW med stor margin. Volvo XC60’s pålidelighedsindeks er 112, og BMW Serie 3 er 216, hvilket gør den to gange mere pålidelig end sin BMW-modpart.
Desuden er Volvo C30 på listen over de 100 mest pålidelige biler i Reliability Index på plads nummer 73 med en fantastisk score på 61, hvorimod BMW slet ikke kommer med på listen, med nogen model, det vil sige.

  Hvad er den største BMW SUV?

Bedre udstyret og mere rummelig

Sammenligner man modeller til samme pris, er Volvo bedre udstyret med hensyn til teknik og funktioner, og den er også større end BMW’s modstykke, både hvad angår bagageplads, hoved- og benplads for passagererne.

BMW’s fordele frem for Volvo

Køreglæde

Hvis du er på udkig efter en sportslig fornemmelse, lettere håndtering og et mere aggressivt udseende, er BMW bilen for dig. Den rene køreglæde, som en BMW tilbyder, er meget mere end det, som en Volvo-bil kan give dig. BMW satser på at give en fantastisk køreoplevelse uden at ofre komfort for føreren og passagererne.

Mere komfortabel kørestilling

BMW’er er specielt designet til at passe til enhver førers præferencer. Sæderne er mekanisk justerbare, og du kan vælge mellem et par køretilstande, så du føler, at bilen er en del af dig, selv om du aldrig har kørt den før.
Rattet er også justerbart og giver dig mulighed for at gøre den til din egen. I sidste ende er det, der virkelig betyder noget, hvad du leder efter, og om det falder sammen med den bil, du er ved at teste i øjeblikket. Tag altid på en prøvetur, før du køber et køretøj, og kør sikkert.

Ting, du skal overveje, før du køber en Volvo

Er Volvo-biler dyrere at vedligeholde og reparere end BMW?

I gennemsnit koster Volvo-biler lidt mindre end BMW-biler at vedligeholde end BMW-biler. Reservedele, reparationer og arbejdskraft er meget dyre, og det samlede ejerskab af en Volvo i en 10-årig periode kan beløbe sig til 15.000 USD. Den anslåede gennemsnitlige årlige omkostning for Volvo er 800 USD, mens de fleste BMW-modeller vil ligge mellem 800 USD og 1.200 USD.

  BMW 328i vs 428i: Hvilken er bedre?

Hvorfor er brugte Volvo-biler så billige?

Brugte Volvo-biler er billigere, end du ville forvente, fordi deres reservedele og reparationer er meget dyre. De fleste mennesker køber Volvo på en leasingaftale, og efter garantiens udløb sælger de dem på brugtmarkedet. Det betyder, at når de går i stykker, er de uden for garantien. Af denne grund bliver køretøjet kraftigt nedskrevet, da køberne ved det og forventer en lavere pris.

Hvilken er den bedste Volvo-bil?

Volvos flotteste og mest købte bil nogensinde er Volvo XC60, som er en favorit blandt Volvo-fans. XC60 er en flot designet SUV, som giver et unikt skandinavisk udtryk i segmentet. XC60 fås med et bredt udvalg af motorer og er en yderst sikker bil at køre. Derudover er den ganske pålidelig.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z