Har BMW’er reservehjul?

Har BMW'er reservehjul?

BMW har ingen reservedæk i deres biler. Grunden til dette er, at BMW’er er udstyret med run-flat-dæk, der kan holde op til 100 miles og hastigheder på op til 80 miles i timen, selv efter at de har været punkteret. Det giver dig mulighed for at nå frem til den nærmeste by for at få din bil serviceret.

Hvad er run-flat-dæk?

Da det ikke er alle, der kan skifte et fladt dæk, er run-flat-dæk her til undsætning. Vejhjælp tager ofte mere end 40 minutter at komme forbi, eller endda timer i nogle tilfælde.
Run-flat-dækkene anvendes i de fleste BMW-modeller og understøtter bilens vægt på vejen, selv efter at man er punkteret. De kan holde op til 160 km og kaldes også selvbærende, da de ikke er afhængige af lufttryk.
Run-flat-dækkets sidevægge er meget kraftigt forstærket og kan støtte køretøjet med lavt eller intet tryk. Dette er hovedårsagen til, at BMW ikke tilbyder et reservedæk med deres biler: Du har ikke nødvendigvis brug for et.
Run-flat-dækket er specielt designet til at forsøge at eliminere punkteringer. På trods af det sker de stadig lejlighedsvis. Uanset hvad vil føreren i de fleste tilfælde kunne køre bilen sikkert til den nærmeste by inden for 160 km. Den eneste undtagelse er, hvis dækket er blevet beskadiget sidelæns.

Fordele ved run-flat-dæk

● Flade dæk giver bedre stabilitetsniveauer, efter at du har været udsat for en punktering, da de kan støtte køretøjet uden brug af luft. Den største fare, når du får en punktering, er det øjeblik, hvor dækket mister trykket. Med run-flat-dæk øges din sikkerhed.
● Du kan køre med et punkteret dæk. Dette er den største fordel ved run-flat-dæk, og det er grunden til, at de er konstrueret på denne måde. Når dette sker, bør din eneste bekymring være at køre under 80 km/t. Styring og håndtering vil forblive de samme.
● Run-flat-dæk sænker bilens samlede vægt og giver dig mere ledig plads i bilen ved at fjerne reservehjulet og reparationssættet.

  Bedste BMW til en familie

Ulemper ved run-flat-dæk i forhold til normale dæk

● Køretøjer udstyret med run-flat-dæk har normalt ikke reservedæk.
● Det er ret svært at se, om dit dæk har for lidt luft eller ej. Det betyder, at det anbefales, at du medbringer et system til overvågning af dæktryk eller får installeret et sådant system i dit køretøj i forebyggende øjemed.
● Run-flats koster meget mere end normale dæk og er ikke tilgængelige i alle byer og butikker. Nogle gange kan du være nødt til at bestille online.

Hvad er så specielt ved BMW run-flat-dæk?

Ikke alene er de fleste BMW-dæk run-flats, de er også tilpasset og designet specifikt til den bilmodel, du kører. De bestræber sig på at tilbyde optimal ydeevne, komfort, rullemodstand og sikkerhed.
De spiller en afgørende rolle i BMW’s Efficient Dynamic-foranstaltninger. På nyere modeller giver det avancerede BMW-system dig straks besked, hvis du oplever en punktering i et af hjulene, eller hvis der er et dæk uden tryk, som af en eller anden grund mister luft.
Disse dæk giver dig ikke kun mulighed for at køre efter punkteringer og trykaflastning, men de giver også en overlegen ydelse i forhold til normale dæk, når de er fuldt funktionsdygtige.

Hvilke er de bedste run-flat-dæk til en BMW?

Bridgestone – DriveGuard

Bridgestone, en af de dækproducenter, der anbefales af BMW, tilbyder den såkaldte “DriveGuard”. Det er et run flat-dæk, der er specielt designet med et selvbærende system, der hjælper med at bære vægten af dit BMW-køretøj.
Dette valg af dæk har været meget populært blandt BMW-ejere over hele verden, da de er helårsdæk. DriveGuard-dæk giver en stabil og komfortabel kørsel, ligesom alle andre dæk, samtidig med at de tilføjer bonussikkerhed og pålidelighed på vejen.
De er dækket af et traditionelt asymmetrisk slidbanemønster for at minimere vejstøj og for at annullere alle lydfrekvenser, der kommer nedefra, og som kan blive generende, når man kører over visse hastigheder.

  Er biler med baghjulstræk fra BMW gode i sne?

Goodyear Eagle LS-2 RunOnFlat

Eagle LS-2 RunOnFlat LS-2 RunOnFlat fra Goodyear har også været et meget populært valg blandt BMW-fans. Udstyret med en teknologi til at suge vand og en symmetrisk slidbane designet, kører disse dæk ikke kun fantastisk, når de er funktionelle eller flade, men de er også anti-stiksår forbedret med interne stålbælter.
Ligesom DriveGuard er Eagle LS-2 ROF selvbærende og giver overlegen trækkraft både i let sne og på asfalt. De er designet til europæiske biler som BMW’er, Audi’er og Mercedes Benz.
Det symmetriske slidbanedesign blev fremstillet specielt for at minimere vejstøjen ved højere hastigheder. De specielle kanaler i dækkets slidbane er designet til at suge vand væk fra under bilen, så du hele tiden kan bevare et godt greb på vejen på trods af klimaforholdene.

Run-flats FAQ

Kan man montere almindelige dæk i stedet for run-flats på en BMW?

Ja, du kan normalt sætte almindelige dæk i stedet for run-flats på en BMW, men hvis bilen er leaset, er det i din bedste interesse at holde dig til de dæk, den er leveret med. BMW anbefaler som producent at holde sig til bestemte dækmærker og -modeller for yderligere at optimere køreglæden og sikkerheden.

Kan man skifte et run-flat-dæk med et normalt dæk?

Hvis situationen opstår, og du skal transportere din BMW fra et sted til et andet, kan du teoretisk set udskifte det ene run-flat-dæk midlertidigt med et almindeligt dæk. På den anden side er det langt fra anbefalelsesværdigt at køre med ét normalt dæk og tre run-flats, da det højst sandsynligt vil forringe stabiliteten af din bils håndtering og vejgreb på vejen meget betydeligt.

  Bedste olie til BMW X3 og BMW X5

Hvem er run-flat-dæk gode for?

Hvis du foretrækker at have rigelig opbevaringsplads, eller hvis du ikke er typen, der har lyst til at lægge dig ned midt på turen for at skifte et reservedæk, så er run-flats måske det perfekte valg til dine kørselsbehov.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z