Har BMW’er blinklys?

Har BMW'er blinklys?

Selv om du måske har hørt, at BMW-chauffører ikke bruger blinklys, når de drejer, har BMW-biler i modsætning til hvad mange tror, standardblinklys monteret. Blinklys er et krav i henhold til amerikansk lov på alle biler, for at de kan køre på vejen.

Hvorfor bruger BMW-chauffører ikke blinklys?

BMW-chauffører ses sjældent bruge et blinklys, uanset om de blot drejer, overhaler nogen eller parkerer deres køretøj. De mest almindelige grunde til det er, at de enten kører i en vens eller kollegas bil, og at de føler sig utrygge, eller at de føler sig overlegne på vejen.

Standardundersøgelser siger generelt, at mere end 40 % af BMW-bilisterne ikke bruger blinklys, fordi “de ikke har tid” til at signalere ordentligt.

Sørg for altid at bruge blinklys, da der hvert år sker mere end 2 millioner trafikulykker på grund af bilister, der undlader at signalere korrekt.

Sådan bruger du korrekt blinklys på en BMW

Undersøgelser viser, at ca. 20 % af de amerikanske bilister ikke bruger deres blinklys, når de drejer, og at mere end 40 % af dem ikke bruger signaler, når de skifter vognbane. Det indebærer mange farer både for dem selv, passagererne og andre bilister og fodgængere på vejen.

Når du kører i byen, bør du altid tilstræbe at give tegn ca. 100 fod, før du rent faktisk drejer. Prøv ikke at signalere et venstresving, hvis du ikke skal tage det næste umiddelbare venstresving, da det kan forvirre bilisterne.

BMW-svingsignaler kan være lidt kontraintuitivt i starten, især på nyere BMW-modeller. BMW’s blinkerskontakter er mere komplicerede end på andre, almindelige biler. BMW har altid været et navn for innovation og førende teknologi, men de har overgået sig selv med at installere sådanne blinklysere.

  Skal jeg rustbeskytte min BMW?

For at signalere korrekt at dreje til venstre skal du trykke håndtaget ned, ligesom på alle andre biler, men vanskeligheden kommer med at slukke for signalet.

Når du har trykket på signalhåndtaget, vil det, i modsætning til andre biler, automatisk komme op igen. Og hvis du trykker håndtaget opad og forsøger at stoppe blinklyset, vil du i stedet aktivere dit højre blinklys.

Så hvordan stopper man altså blinklyset på BMW’er?

Hvis du vil stoppe venstresvingssignalet, skal du skubbe håndtaget til venstre endnu en gang. Dette er temmelig kontraintuitivt for alle, der har kørt en anden bil. Det resulterer ofte i, at BMW-kørere ikke bruger blinklyset.

Desuden er tingene endnu mere komplicerede med BMW-blinklys, hvis du vil skifte vognbane. For at kalde signalet “Skift vognbane” i et par sekunder skal du trykke håndtaget ned i et par sekunder, det kommer tilbage, og det tænder signalet i et stykke tid og slukker det automatisk.

I fremtiden forventer vi, at ingeniørerne vil se på antallet af ulykker, der skyldes forkert brug af blinklys, og at de vil indføre nye teknologier for at gøre dem så automatiserede som muligt. Det indebærer naturligvis visse farer, da kunstig intelligens endnu ikke kan læse førerens tanker. Vi ville naturligvis forvente, at føreren kunne få fuld manuel kontrol over signalerne, når det er nødvendigt.

Hvornår skal man bruge blinklys på en BMW

Når du skifter vognbane. Uanset hvilken type bil eller hvilket mærke du kører, vil du skulle bruge blinklys, når du skifter mellem vognbaner, når du standser i vejkanten, eller når du overhaler en anden bil.

  Hvad er den bedste BMW-serie?

Kørsel baglæns. Hvis du kører baglæns, skal du desuden også tænde nødlyset for at signalere din bevægelse.

Når du overhaler andre biler, skal du bruge venstre blinklys til at starte manøvren og bruge det højre til at komme tilbage i vognbanen, medmindre du kører i Det Forenede Kongerige, så er tingene vendt om.

Prøv ikke at dreje dit signal for tidligt eller for sent, for det kan resultere i, at andre trafikanter bliver vildledt, hvilket kan medføre en ulykke eller i det mindste en ubehagelig situation.

Desuden skal du sørge for at tænde dit signal, når du blander dig i trafikken på motorvejen, eller på en hvilken som helst motorvej for den sags skyld. Når du forlader kørebaner, er du også forpligtet af loven til at gøre det i den retning, du er på vej.

Nogle gange kan man blive taget på fersk gerning og forsøge at foretage et sving uden at have givet tegn og undre sig over, hvorfor folk ikke betragter ens drejemanøvre med respekt. Ethvert signal er bedre end slet intet signal. Hvis du befinder dig i en lignende situation, skal du aktivere blinklyset, selv om det er sent. Desuden kan du også undskylde med fagter og vise de andre deltagere på vejen, at du vil dreje.

FAQ

Leveres BMW med standardblinklys eller er de en ekstra funktion?

Alle trafikdygtige biler, uanset mærke, type, anvendelse eller model, skal ifølge loven leveres med monterede blinklys. Svindelnummeret om, at BMW-biler mangler blinklys, er opstået på grund af, at de er noget anderledes og kontraintuitivt at bruge. Dette fører ofte til, at BMW-bilister ikke bruger blinklys, når de burde.

  Har BMW'er reservehjul?

Hvordan virker det tredobbelte blinklys på en BMW, og hvad er det til?

Med det tredobbelte blinklys på en BMW kan du blot trykke på signalpinden, hvorefter den blinker tre gange i den retning, du gjorde. Det ville gøre det lettere for dig at overhale nogen på motorvejen, f.eks. Modeller efter 2006 har mulighed for at justere denne funktion til to eller tre blink pr. tryk.

Er du ifølge loven forpligtet til at give tegn, når du overhaler en parkeret bil?

Du er ikke lovmæssigt forpligtet ved lov i alle stater til at give tegn, når du overhaler en parkeret bil. Især hvis du kører på en smal vej, ville der ikke være nogen forskel på, om du giver tegn eller ej. På bredere veje, hvor deltagerne i trafikken forventer, at alle vognbaner anvendes korrekt, bør du forsøge altid at give tegn for at undgå farlige stopsituationer, når du skifter vognbane.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z