Hvilken BMW har en v6-motor

De fleste BMW-biler er udstyret med den berømte og meget pålidelige rækkemotor, som adskiller sig fra V6-motoren. Det er en mere raffineret version med en meget lignende eller samme slagvolumen. Også kaldet straight-six-motorer, er inline-motoren den foretrukne motor, som BMW’er bruger. BMW producerer ikke nogen modeller med en V6-motor.

Hvorfor bruger BMW straight-six-motorer i stedet for V6-motorer?

I dag er det ikke kun BMW, men også mange andre producenter som Land Rover og Jaguar, der går over til at bruge en inline-seks-motor i stedet for en V6-motor. Disse to motorvarianter er meget ens med samme slagvolumen på 3,0 L. Kan man mærke forskellen bag rattet?

Mercedes-Benz er også gået over til at anvende motorer med en straight-six-motor i stedet for at anvende V6-motorer. Det burde der være en grund til.

Er den rækkeseks motor, der anvendes i BMW’er, bedre end en V6-motor?

De inline-seks motorer, der anvendes i de fleste BMW’er, er af forskellige årsager bedre end en V6. Det er en mere raffineret udgave med samme slagvolumen.

Glattere og mindre vibrerende
Forbrændingstrinnene i hver cylinder bliver afbalanceret af en anden cylinder, som gennemgår et induktionstryk. Det gør cylindrene parvis, og det resulterer i meget færre vibrationer, der genereres af motoren på grund af den symmetriske flytning af cylindrene.

Hvilken motor giver en bedre lyd? V6 eller Inline?
Udstødningen fra straight-six-motorer er generelt meget mere tilfredsstillende end den almindelige V6-modstykke. Hovedårsagen til det er, at du har alle seks udstødningsporte på den samme side af motoren, hvilket gør, at de føles mere synkrone. På den måde får du en hårdere lyd med hver puls.

  Hvilken tysk bil er den mest pålidelige

Sammenligning af ydeevne
Med hensyn til ydeevne giver en inline (straight) seks-motor (straight) seks-motor meget mere plads, så du kan opgradere køretøjet eller sætte en ydelsesforstærker under motorhjelmen. Sådanne enheder kan være turboladere, tilhørende rørføring eller endda kompressorer.

På den anden side har V6-motorer ikke plads til at få plads til noget som helst, og du er nødt til at søge efter plads mellem cylinderhovederne eller et sted på siden af motoren. Det gør tingene meget komplicerede og meget svære at reparere.

Inline seks-motorer er mere pålidelige og billigere at lave for producenterne

Ikke alene er en rækkeseks-motor bedre i alle de henseender, der er nævnt ovenfor, men den egentlige grund til, at de fleste bilproducenter har skiftet eller er ved at skifte til den i stedet for V6-motoren, er, at den er billigere at producere.

En mere omkostningseffektiv måde er altid søgt i store virksomheder. BMW har ikke kun produceret ikke kun inline-seks-motorer, men også inline-fire- samt inline-tre-motorer. Boringsafstanden i alle disse muligheder har været den samme. (Dette er afstanden mellem to cylindre i motoren).

En af de største betænkeligheder ved at bruge lige motorer var, at de er højere end V6-motorer, og at fodgængere, der bliver ramt, kan komme til skade på en farligere måde på grund af motorens hårde hoved. Men dette er blevet bekæmpet med teknologi og førerassisterende funktioner samt sikkerhedsforbedringer som automatiserede nødbremsninger af hensyn til fodgængere.

  Hvad er den mest pålidelige BMW-model?

Hvilke BMW’er har en seksmotor i rækkemotor?

Der har været over 22 producerede BMW-modeller med rækkemotor med seksmotor fra 1993 og frem til 2020. Flere end nogen anden motortype, der er produceret af BMW. Det alene taler for motoren. Den er en af grundpillerne i BMW’s succes og den rene køreglæde.

Typisk forkortes den lige seksmotor med l6 eller L6 og findes i de fleste kendte BMW-modeller, bortset fra luksus-BMW’er i den øverste ende, som anvender komplekse og dyre V8- eller V12-motorer. Disse omfatter bl.a:

● BMW M3 E46
● BMW N55
● BMW 3-serie
● BMW 5-serie
● BMW 6-serie
● BMW 7-serie dieselbiler – 730d, 740d
● BMW S54
● BMW 1-serie
● BMW X5
● BMW X6
● BMW X4

Hvis vi skal begrænse listen, vil vi sige, at BMW har brugt en straight-six-motor i alle sine serier lige fra BMW 1-serien til BMW 7-serien samt i sine X – luksus crossover SUV’er som BMW X3, X5 og X7.

Man kan roligt sige, at motoren er ekstremt alsidig og meget pålidelig sammenlignet med den traditionelle V6-motor, som bilproducenter som Audi producerer. Den har været en væsentlig del af BMW’s succes gennem årene.

Er der nogen almindelige problemer med en Inline BMW-motor?

De mest almindelige inline-seks motorer som en BMW N52, der bruges i 528i og i 328i, er:
● Svigt i vandpumpen og fortrængning
● VANOS-fejl
● Hydrauliske justeringsanordninger
● Dæksellækager af ventilen
● Utætheder ved pakning af huset
● Langsommere opstart

  Den værste BMW at købe brugt

Dette er naturligvis blot nogle få mulige problemer, der kan opstå i enhver motor. VANOS-svigt kan normalt ses i over 70.000 miles på dit køretøj, og de andre opleves typisk langt over dette beløb.

FAQ

Er BMW’s straight-six-motorer pålidelige?

En af de vigtigste grunde til, at BMW anvender rækkeseks-motorer, er, at de er mere pålidelige end en standard V6-motor. Nogle af disse motorer er blevet rapporteret til at køre i over 200k miles. Det afhænger naturligvis i høj grad af, hvordan den er blevet vedligeholdt og kørt i hele bilens levetid.

Hvilke typer motorer producerer BMW?

BMW er mest kendt for at producere motorer med en linje- eller straight-six-motor. Samt V8-, V10- og V12-motorer. BMW har aldrig produceret og anvendt en V6-motor, hovedsagelig fordi den ikke passer godt til bagdrevne biler på grund af sin størrelse og form. Ud over disse har BMW også produceret inline-fire- og inline-tre-motorer, som anvendes i nogle mindre biler. Desuden fremstiller BMW også elektriske motorer til sine hybridbiler.

Producerer BMW Rolls-Royce-motorer?

Ja, BMW producerer de V12-motorer, der anvendes i Rolls-Royce, da BMW faktisk ejer virksomheden. Det producerer omkring 3000 Rolls-Royce-motorer om året. Rolls-Royce Phantom bruger f.eks. en 6,8 L V12-motor med naturlig indsugning, mens Ghost eller Wraith bruger en 6,6 L twin-turbo-motor.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z