Kan en Tesla blive serviceret hvor som helst?

I modsætning til ICE-biler har Tesla ikke brug for regelmæssig vedligeholdelse. Det skyldes, at den har færre bevægelige dele, hvilket minimerer de uhæmmede nedbrud, som man oplever med ICE-biler. Uanset det, er det så i orden at servicere en Tesla hvor som helst?

Ja, du kan servicere din Tesla hvor som helst. Ikke desto mindre kan nogle serviceydelser udføres hvor som helst, mens andre serviceydelser skal udføres på et Tesla-servicecenter. Men hvis du beslutter dig for at udføre service uden for et Tesla-servicecenter, kan du annullere garantien.

Så hvis du tager din Tesla med uden for et Tesla-servicecenter, er der kun få serviceydelser, som ikke-Tesla-teknikere og mekanikere kan udføre. De fleste af dem kan kun udføre generel vedligeholdelse, f.eks. udskiftning og rotation af dæk. Men når det drejer sig om alvorlige problemer som f.eks. reparation af batterier, bør dette udføres i et Tesla-servicecenter.

En anden stor udfordring ved at tage din bil til et ikke-Tesla-servicecenter er, at det kan være ret svært at finde reservedele. De fleste Tesla-reservedele, der findes på eftermarkedet, stammer normalt fra brugte Tesla-biler. Hvis du vil have Tesla-reservedele, skal du købe direkte fra virksomheden.

Desuden er Tesla en højteknologisk bil, der kræver særlig opmærksomhed ved håndtering. Derfor er det vigtigt at erhverve sig tjenester fra specialiserede Tesla-teknikere til at håndtere din bil. Derudover har Tesla det specialværktøj, der er nødvendigt for korrekt reparation og vedligeholdelse af din bil.

Hvordan planlægger jeg en Tesla-serviceaftale via Tesla-appen?

Hvis du ønsker at planlægge en serviceaftale via Tesla-appen, er her de trin, du skal følge:

  • Åbn Tesla-appen, og klik på “Service
  • Vælg de emner, som du gerne vil have behandlet
  • På skærmen ‘Detaljer’ skal du inkludere en udførlig beskrivelse af, hvad din bil skal gennemgå. Derudover skal du inkludere billeder, der er forbundet med emnet. Ikke desto mindre er fotos valgfrie.
  • Indtast adressen på det servicecenter, hvor du ønsker, at din bil skal have service.
  • Bekræft den dag og det tidspunkt, der passer bedst for dig
  • Sørg for, at de oplysninger, du giver, er opdaterede. Hvis du ønsker at få automatiserede SMS-opdateringer, skal du angive dit telefonnummer.
    Ikke desto mindre kan du stadig omlægge, aflyse eller tilføje flere oplysninger til din serviceaftale, hvis du ønsker det. Du skal blot følge de rigtige trin for at gøre det.
  Er Tesla gode i sne?

Hvordan fungerer Teslas mobilservice?

Udover at vælge et fysisk Tesla-servicecenter kan du også vælge Tesla-mobilservice. Tesla mobilservice dækker dog ikke alle tjenester. Men hvis den service, du ønsker, kan udføres af en Tesl mobil servicetekniker, så vil din bil blive serviceret, hvor det er mest praktisk for dig.

For at du kan få Tesla mobilservice, skal du bekræfte, om det tilbydes i dit område. Hvis ikke, skal du vælge et Tesla-servicecenter. For at planlægge mobilservice skal du gå ind i Tesla Mobile App. Appen vil henvise dig til at vælge en dato, et klokkeslæt og en adresse, hvor du vil have udført din service.

FAQ

Har Tesla brug for en årlig vedligeholdelsesservice?

Nej, Tesla’er har ikke brug for en årlig vedligeholdelsesservice. Producenten anbefaler dog, at forskellige Tesla-modeller skal serviceres efter en bestemt periode. F.eks. anbefaler Tesla model S-ejere at servicere deres biler efter hvert 2. år, Model X & Y efter hvert 4. år og Model 3 efter hvert 6. år.

Hvis du føler, at din bil har et problem, eller at der er noget galt, kan du desuden tage din Tesla til service, når som helst du har lyst til det. Da Tesla ikke kræver regelmæssig vedligeholdelse som ICE-biler, er det billigere at vedligeholde denne bil i det lange løb sammenlignet med konkurrenterne.

Den eneste del af en Tesla, der kræver årlig inspektion eller vedligeholdelse, er bremsecaliperne. Tesla anbefaler sine kunder at rense eller smøre bremsecalipre hver 12. måned eller hver 12.500 miles. Det er vigtigt at bemærke, at dette gælder for Tesla-kunder i kolde områder. Hvis du befinder dig i en varm region, er dette ikke et problem.

  Holder en Tesla i 10 år?

Har Tesla servicecentre?

Ja, Tesla har flere butikker og servicecentre rundt om i verden. I øjeblikket har Tesla i alt 100 servicecentre og 438 butikker rundt om i verden. Dette tal er ret lavt i betragtning af det antal Tesla-biler, der bygges årligt. Derfor må mange Tesla-kunder vente i dage eller måneder på at få deres biler serviceret.

Tager Tesla penge for mobilservice?

Ja, Tesla tager betaling for mobilservice. Du kan betale serviceregningen ved hjælp af virksomhedens applikation. Desuden er mobilservice en problemfri oplevelse, der sparer dig tid og giver dig mulighed for at diagnosticere problemet hurtigere end at besøge et Tesla-servicecenter.

Den eneste udfordring er, at Teslas mobilservice i øjeblikket er begrænset til Nordamerika. Ikke desto mindre er denne service i hastig vækst og vil snart være i alle områder.

Er Tesla dyrt at reparere?

Tesla går måske ikke så ofte i stykker som benzinbiler, men når den går i stykker på grund af en ulykke eller af en anden grund, er reparationer altid dyre. Desuden kan det tage dage eller endda måneder, før din bil bliver repareret, da Tesla har begrænsede servicecentre.

Har Tesla brug for et olieskift?

Nej, Tesla’er kræver ikke olieskift. Derudover behøver du heller ikke at skifte brændstoffilter, tændrør eller endda foretage emissionskontrol som for ICE-biler. Da Teslas er elbiler, behøver de ikke engang udskiftning af bremseklodser, da de ikke slides hurtigt på grund af den regenerative bremsning, der returnerer energi til batteriet.

  Kræver Tesla meget vedligeholdelse?

Bottom line

Alt i alt kan Tesla’er få service overalt. Tesla har dog ikke en forhandler, da de driver deres butikker og servicecentre. Ikke desto mindre kan ikke alle Tesla-problemer diagnosticeres af en tredjepartstekniker, og derfor kan du være nødt til at tage din Tesla med til et Tesla-servicecenter, hvis din bil har brug for alvorlige serviceydelser som f.eks. udskiftning af batteriet.

Men hvis du ønsker at foretage en dækudskiftning eller rotation, kan du tage din bil til en hvilken som helst tredjepartsmekaniker. Det eneste problem er, at du risikerer at annullere garantien, hvis noget går galt.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z