Holder en Tesla i 10 år?

Tesla er måske nok et nyt bilmærke på markedet, men det har eksisteret længe nok til at vide, om deres biler holder eller ej. Der er flere Tesla-biler, der allerede har nået over 200.000 miles, hvilket betyder, at deres biler er holdbare. Men vil Tesla holde i 10 år?

En Tesla vil holde 10 til 20 år, hvis den bliver ordentligt vedligeholdt. Du skal dog forvente, at batteriet nedbrydes i løbet af denne periode og tilbagelægger færre kilometer end tidligere. Ikke desto mindre har du mulighed for at udskifte batteriet, hvis det begynder at miste en betydelig opladning.

De fleste Teslas batterier vil yde fremragende op til 150.000 miles. Herefter vil batteriet miste mindst 30 % af sin effektivitet, hvilket betyder, at det også vil miste sin rækkevidde. Bemærk, at dette varierer fra den ene Tesla-model til den anden, da Tesla Model S&X har mere kraftfulde batterier end Tesla Model 3&Y.

Hvad er den mest pålidelige Tesla-model?

Overraskende nok er den mest pålidelige Tesla-model tilfældigvis også den Tesla-model med flest problemer. De fleste af disse problemer er dog mindre og kan nemt afhjælpes sammenlignet med de problemer, som andre Tesla-modeller oplever.

Den mest pålidelige Tesla-model er Tesla Model 3. Desuden er det også tilfældigvis den billigste Tesla-model på markedet. Dette er i modsætning til Mercedes, Audi og BMW, hvor de billigste modeller er dobbelt så dyre som de mindst pålidelige biler.

Tesla Model 3 er billigere at vedligeholde end Tesla Model Y, S og X. Dens dele er også lidt billigere, og det gælder i endnu højere grad dens batteri. Ifølge Consumer Reports har Tesla Model 3 en gennemsnitlig score for pålidelighedsvurdering, hvilket er den bedste blandt Tesla-modellerne.

  Hvad er ulemperne ved en Tesla?

Hvor lang er Teslas batterigaranti?

Teslas batterigaranti varer i ca. 8 år og varierer i kilometertal mellem Tesla-modellerne. Garantien dækker batterisvigt og nedbrydning på grund af fabrikationsfejl og dækker også dele og arbejdsomkostninger til udskiftning af et batteri, der falder under 70 % kapacitet inden garantiens udløb.

Den nyeste Tesla Model S har 8 års garanti eller 150.000 miles, Tesla Model X har 8 år eller 150.000 miles, Tesla Model Y har 8 år eller 120.000 miles, og Tesla Model 3 har 8 år eller 120.000 miles.

Hvor længe holder et Tesla-batteri?

På trods af at Tesla Model 3 er den mest pålidelige Tesla, leveres den ikke med den mest holdbare batteriteknologi. Den titel går til Tesla Model S og X. Begge disse bilmodeller kan tilbagelægge over 500.000 miles, før deres batterier nedbrydes til 20 %.

Den gennemsnitlige nedbrydningsgrad for Tesla Model S og Model X er 4 % pr. 100.000 miles. Derimod er den gennemsnitlige nedbrydningsgrad for Tesla Model 3 og Model Y 5 % pr. 100.000 miles. Derfor vil disse to modeller nedbrydes til 20 % efter at have tilbagelagt 400.000 miles.

FAQ

Vil Tesla holde hele livet?

Nej, Tesla vil ikke holde hele livet. De fleste Tesla-biler holder mellem 10 og 20 år. Men med den nye batteriteknologi, som Tesla er ved at udvikle, kan du forvente, at Tesla’er kan holde i over 30 år, hvis de vedligeholdes korrekt. Når det er sagt, er det dyrt at eje en Tesla med mere end 10 år, da du muligvis skal udskifte dens batteri, hvilket er dyrt.

Hvor mange kilometer holder Tesla-batterier?

Tesla-batterier er bygget til at kunne tilbyde 100.000 til 150.000 miles, før de nedbrydes til 70 %. Disse batterier kan dog tilbagelægge mellem 300.000 til 500.000 miles, før de skal udskiftes. Den gode nyhed er, at Tesla arbejder på at skabe et batteri, der kan holde en million miles.

  Bedste Tesla til høje personer

Er Teslas pålidelige længe?

Selvfølgelig er de det. Tesla er en af de mest pålidelige luksusbiler på markedet. Da disse biler ikke har mange bevægelige dele, kan du regne med, at de holder længere. Det eneste, du skal være bekymret for, er, at batteriet bliver nedbrudt.

Teslas går ikke let i stykker som ICE-biler. Men når de gør det, hvilket er bagerst, skal du forvente at skulle punge ud med mange penge for at reparere eller vedligeholde bilen. Men når du sammenligner Tesla med andre luksusbiler, vil du opdage, at den er mere pålidelig over en lang periode.

Kan en Tesla holde over 100.000 miles?

Ja, de fleste Tesla’er klarer nemt over 100.000 miles. Hvis du har en Tesla Model 3 eller Model Y, skal du forvente, at deres batterier holder i mindst 120.000 miles. Men hvis du ejer en Tesla Model S eller Model X, bør du forvente, at deres batterier holder i mindst 150.000 miles.

På trods af at de har en anslået levetid på 8 år eller 120.000 til 150.000 miles, vil de fleste Tesla-batterier stadig være pålidelige selv efter 8 år eller de anbefalede miles. Det skyldes, at de vil være nedbrudt op til 10 %, hvilket ikke er særlig væsentligt.

Tesla vurderer, at batteriet ikke vil nedbrydes under 30 % i garantiperioden. Det betyder, at batteriet stadig vil holde sin opladning betragteligt godt selv efter 8 års ejerskab. Men jo hyppigere du oplader batteriet, jo mere nedbrydes det. Så hvis du normalt oplader Tesla til fuld kapacitet, vil dens batteri blive nedbrudt hurtigere.

  Hvad er Tesla Summon-tilstand?

Har Tesla brug for meget vedligeholdelse?

Nej, Teslaer kræver ikke en masse vedligeholdelse som benzindrevne køretøjer. Hovedårsagen til dette er, at de har færre bevægelige dele end benzindrevne biler. For at være helt præcis har Tesla i alt ca. 20 bevægelige dele, mens ICE-biler har over 2.000 bevægelige dele.

Uanset dette skal Tesla stadig vedligeholdes, men den kommer ikke med en obligatorisk vedligeholdelsesplan. Tesla anbefaler dog intervaller, hvor bestemte serviceydelser som f.eks. dækrotation, bremsekalibre og en fuld serviceinspektion bør udføres. Følg disse serviceydelser for at undgå mindre problemer undervejs.

Afsluttende tanker

Tesla’er er ikke kun meget avancerede og fuldt elektriske, men de er også holdbare. Disse biler kan holde i mere end 10 år, så længe de bliver vedligeholdt korrekt. Ikke desto mindre vil batteriet begynde at blive nedbrudt efter 8 år og miste en betydelig kilometerrækkevidde.

Ikke desto mindre kan du stadig erstatte det nedbrudte batteri med en ny pakke, hvilket vil give din Tesla et nyt liv og lade den køre i 15-20 år. Den eneste udfordring er, at Tesla-batterier er ret dyre og vil koste dig tusindvis af dollars for at få en batteripakke.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z