Hvor mange år holder en Tesla?

Hvor mange år holder en Tesla?

Det er ikke billigt at købe en luksusbil, og derfor er det vigtigt at vide, hvor længe bilen holder, og hvor meget vedligeholdelse og reparationer koster. Så hvor længe holder en Tesla?
Ifølge Teslas administrerende direktør, Elon Musk, kan enTesla holde i over en million år. Det er selvfølgelig ikke sandt, da ingen bil kan holde så længe. Men Tesla-køretøjers levetid er langt over de fleste EV’er og endda ICE-køretøjer.
Selv om det næsten er umuligt for en Tesla at holde i over en million år, har Tesla-biler en af de bedste bilgarantier på markedet. Tesla tilbyder en 8-årig garanti, hvilket er dobbelt så meget som de fleste benzindrevne biler, der normalt har en 4-årig garanti.
Det, der gør Tesla mere holdbar end andre EV’er eller ICE-køretøjer, er, at den har det bedste bilbatteri, der holder længere. Derfor vil Tesla, mens andre EV’er går i stykker efter et par år, give forbrugeren mindst 8 års brug.
I modsætning til benzindrevne køretøjer har EV’er ikke brug for motorer for at køre, hvilket gør dem endnu mere holdbare. Det betyder også mindre vedligeholdelse og færre reparationer i løbet af årene. Derfor har Tesla-køretøjer en af de bedste gensalgsværdier blandt luksusbiler.

Hvor længe holder Tesla-batterier?

En af de største frygter hos førstegangs-EV-ejere er, at bilen ikke vil holde en opladning. Tesla har ændret alt dette ved at skabe batterier, der holder længe. Den første Tesla Roadster kunne ikke holde til at lade op, men det er for længst fortid nu.
De fleste Tesla-modeller er udstyret med batterier, der kan give strøm til mindst 250 miles på en enkelt opladning. Det varierer selvfølgelig alt efter bilmodellen. Rækkevidden varierer også alt efter, hvordan du kører og batteriets kapacitet.
Den længste rækkevidde fra Tesla er omkring 402 miles på en fuld opladning. I lighed med ICE-biler justerer Tesla den nuværende kilometer-rækkevidde op og ned, afhængigt af den aktuelle kørselstilstand. Hvis du f.eks. foretager flere stop, vil rækkevidden blive reduceret drastisk.

  Hvad er sikrest, Tesla eller Volvo?

Rækkevidde for forskellige Tesla-modeller på en fuld opladning:

Model 3 Standard Range Plus – 250 miles
Model 3 Long Range – 322 miles
Model 3 Performance – 299 miles
Model S Long Range Plus – 402 miles
Model S Performance – 348 miles
Model X Long Range Plus – 351 miles
Model X Performance – 305 miles
Model Y Long Range Plus – 316 miles
Model Y Performance – 315 miles
NB: Tesla har planer om at udvikle et batteri, der kan holde i mindst 1 million miles. Dette vil være et stort gennembrud og en game-changer.

Teslas batterigaranti

En af de vigtigste ting, der adskiller Tesla fra andre EV- og ICE-køretøjer, er den enestående garanti. Tesla tilbyder en 8-årig garanti, hvilket er en af de bedste. Så hvis din bil går i stykker eller har et problem, kan du slappe af i vished om, at den er dækket i mindst 8 år.
Her er de forskellige garantier for de forskellige Tesla-modeller:

  • Model 3 – 8 år/ 120.000 miles
  • Model S – 8 år/ 150.000 miles
  • Model X – 8 år/ 150.000 miles
  • Model Y – 8 år/ 120.000 miles

FAQ

Hvor ofte går Tesla i stykker?

Tesla-biler går sjældent i stykker takket være de få dele, som disse biler leveres med. Tesla kommer med i alt 17 bevægelige dele i modsætning til en normal ICE-bil, der kommer med mindst 200 dele. Som følge heraf går disse biler sjældent i stykker.
De fleste usædvanligt designede Tesla-modeller blev bygget fra bunden som batteri-elektriske biler med fuld selvkørende kapacitet i tankerne. Afhængigt af den model, du har, skal du måske besøge et servicecenter efter 2 eller endda flere år for det første serviceeftersyn.

  Er Tesla en pålidelig bil?

Hvor mange penge sparer du ved at køre i en Tesla?

Når du sammenligner omkostningerne ved at køre i en Tesla og i en bil med forbrændingsmotor (ICE), vil du opdage, at det er langt billigere. Afhængigt af, hvor ofte du oplader din bil, kan en fuld opladning koste dig omkring 8 dollars og kan dække mindst 250 miles.
Omvendt skal du måske betale omkring 20 dollars for en ICE-bil for at tilbagelægge de samme 250 miles. Men i modsætning til benzindrevne køretøjer har elbiler ikke brug for meget anden vedligeholdelse som f.eks. olieskift. I alt kan du ende med at spare mindst 7.000 dollars årligt, hvis du kører i en Tesla i stedet for en ICE.

Hvor mange kilometer kan en Tesla holde på en opladning?

Alle Tesla-modeller kan holde i mindst 250 miles på en enkelt opladning. Den tilbagelagte distance afhænger dog også af andre faktorer, f.eks. hvordan du kører, klimaet i området og hvor stort dit batteri er. Den længste rækkevidde, som Tesla i øjeblikket tilbyder, er lidt over 402 miles på en fuld opladning.
Andre ting, der påvirker din Teslas batterirækkevidde, er bl.a. bugsering. Hvis du bruger en Tesla til at trække en autocamper eller en båd, skal du forvente, at batteriet dækker færre kilometer, end det normalt ville gøre. Desuden kan kørsel med din Tesla i koldt klima reducere bilens rækkevidde med gennemsnitligt 41 %.

Hvorfor opgav tidligere Tesla-ejere deres biler?

De fleste af de tidligere Tesla-ejere har skilt sig af med deres biler på grund af problemer med opladning. Selv om disse biler kan oplades hjemmefra, tager det længere tid at oplade dem fuldt ud end på Tesla-superchargerstationer. Det er dog ikke altid muligt at oplade i Tesla-superopladere, når man er på farten.

  Virker Tesla Smart Summon?

Betyder lang levetid noget for købere af luksusbiler?

Normalt ikke. Købere af luksusbiler køber biler på grund af deres status og klasse. Så det er mere et mål for rigdom og et statussymbol. Dette er normalt ikke tilfældet med købere af utilitaristiske biler, som anskaffer dem af nødvendighed. Faktisk bliver de fleste luksusbilskøbere ikke hængende ved deres biler i lang tid.
Derfor bør du ikke blive overrasket over, at nogle Tesla-ejere ikke beholder deres bil i mere end tre år. Tesla er et luksusbilmærke, og basismodellen starter på omkring 35.000 dollars.

Den nederste linje

Forvent, at din Tesla-bil holder i mindst 8 år eller mere, før du kan tænke på at skifte bilens batteri. Selv efter denne periode vil din Tesla stadig være meget effektiv i ydeevne og i god stand, så længe du passer på den. Batterikraften vil dog ikke være lige så kraftig og effektiv, som den engang var.
Det siges, at en Tesla kan holde i over en million år. Der er en vis sandhed i dette, så længe du udskifter bilens batteri efter 8 år og bliver ved med at opdatere din bil med nye softwareopdateringer. Du skal sandsynligvis også opgradere hardwaren for at undgå at få kompatibilitetsproblemer.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z