Hvor længe holder en Volvo-motor?

Med den rette pleje og rettidig vedligeholdelse kan Volvo-motorer holde i mere end 20 år eller over 200.000 miles.

Volvo-biler har altid været berømte for deres holdbarhed og sikkerhed. De gamle Volvo-modeller fra 1980’erne og 1990’erne er stadig i brug af mange mennesker i dag. Med den rette pleje er motorerne designet til at holde i lang tid på grund af deres overlegne materiale og arrangement.

Motorens lang levetid

Motorens kvalitet er absolut vigtig, når man køber en bil. Den gør det muligt for kunderne at bruge en bil længere, og den hjælper også, når de skal sælge en bil. Hvis nogen køber en brugt bil, så skal de bekymre sig om mange ting som motorens holdbarhed, ulykkeshistorik, historik for større reparationer og meget mere. Der er mange faktorer, der påvirker motorens levetid.
Hypotetisk set er der ingen absolut levetid for en motor. Motorers levetid er baseret på mange faktorer, bl.a:

 • Det område, du bor i. Hvis du f.eks. bor i et område med højt terræn, vil motoren ikke holde så længe sammenlignet med et fladt område.
 • Typen af bil. Lastbilsmotorer holder højst sandsynligt kortere tid end bilmotorer.
 • Vigtigst af alt er den indsats, du gør for at forlænge motorens levetid med rettidige olieskift og vedligeholdelse.

Volvo-motorer

Volvo har i årevis fremstillet sine egne motorer. De motorer, de producerer, er lige motorer. De er meget brændstofbesparende og har stærkt støbejern. Arrangementet og varmeafledningssystemerne er ret ordentlige i deres motorer. Volvo fokuserer på færre cylindre, men med høj ydelse.

Holdbarhed

Motorerne fra Volvo er ret pålidelige. Mange ældre motorer i biler fra 1980’erne kører stadig uden større problemer. Folk har rapporteret om Volvo-motorernes levetid på mange fora. I gennemsnit holder motorerne mere end 200.000 miles. Der er dog også nogle undtagelser. Volvos VEA-program har produceret nogle virkelig holdbare motorer.
Der findes to typer af benzinbaserede Volvo-motorer: 1,5 liters og 2,0 liters motorer. De motorer, de producerer, er alle 4-cylindrede motorer, bortset fra de 3-cylindrede motorer, de producerer til Geely. Nogle af de nyligt producerede motorer er

 • B3154T – brugt i XC40 T3 siden 2019
 • B3154T2 – brugt i XC40 T3 siden 2020
 • B3154T3 – brugt i XC40 T2 siden 2019
 • JLH-3G15TD – anvendes af flere bilproducenter.
 • B4154T4 – anvendes i V40 fra 2015-2018 og S60
  Volvo tilbyder også førsteklasses pleje til sine kunder for bilens motorers velbefindende. Volvo servicepleje er en af de bedste til at tilfredsstille deres kunder. De hjælper deres kunder ved at give personlige kontaktnumre til teknikere, der kan yde service til tiden. Service 2.0 er et nyt initiativ fra Volvo for at hjælpe kunderne og gøre tingene lettere for dem.
  De har også indført Lifetime Parts & Labor Warranty, som kræver, at du skal betale én gang for en udskiftet del og derefter aldrig betale igen for den. Alt dette og korrekt olieskift i tide får motorerne til at holde længere.
  Hvilken Volvo er den mest sikre?

Kilometerstand

Volvo har rekorden i Guinness Book World Records for lang levetid i forhold til kilometertal. Volvo har endda første og tredjepladsen i denne rekord. Grunden til dette er deres 100 års erfaring med at fremstille stærke motorer, der er bygget til at holde og holde til tidens tand.
Årsagen til deres langtidsholdbare motorer er deres styrke. Styrken ligger endda i deres emblem, som er et alkymistisk symbol for jern. Dette definerer deres hovedprioritet ved at lave motorer, der er robuste og holdbare.
De kunder, der kom ind i Guinness Book World Records, har henholdsvis en Volvo 1800-S fra 1966 og en 979 245 GL-vogn. De rapporterede, at hemmeligheden bag dette høje kilometertal og denne lange levetid simpelthen er at skifte olie med regelmæssige intervaller og følge den givne vedligeholdelsesplan.

Volvo-motorer er lavet til at holde

Volvo fremstiller helt sikkert en af de bedste og mest holdbare motorer på markedet. Det er de også velkendte for. De ældre motorer var en succes ifølge mange tilfredse kunder, og de nyere motorer under VEA-programmet har også været en succes. S60’s T6-motor er blevet klassificeret som den bedste motor produceret af Volvo og også en af de bedste i verden lige nu.
Derfor har Volvo-motorerne absolut en tendens til at holde længe. Korrekt pleje kan gøre deres levetid endnu længere. Hvis nogen ønsker at nyde en bestemt Volvo-bil, så kan han nyde den i årevis, hvis han bare passer ordentligt på bilen.

  Hvad er almindelige problemer med Volvo?

FAQ

Hvilke virksomheder fremstiller Volvo motorer for?

Volvo-motorer er ret berømte for deres levetid og udholdenhed. Selve bilerne er langtidsholdbare på grund af deres geniale teknik og ekstraordinære materiale. Derfor er der en del andre virksomheder, der køber motorer fra Volvo. De omfatter bl.a:

 • Proton
 • Lynk og co
 • Geely
 • London EV Company (LEVC)

Hvilke motorer har den længste levetid?

En motors levetid afhænger normalt af dens bruger og miljøet. Men fremstillingen og det anvendte materiale er også nogle af de største årsager. Dette er nogle af de fineste og mest holdbare motorer, der nogensinde er produceret:

 • Bentleys legendariske 6¾-liters V8-motor – fremstillet i 2020
 • Opel CIH – fremstillet fra 1965 til 1998
 • Rover V8-motor – fremstillet fra 1960 til 2006
 • AMC Straight Six – fremstillet fra 1964 til 2006
 • Citroën 2CV – fremstillet fra 1948 til 1990

Hvad er de bedste måder at holde en bilmotor sund på?

Der er mange måder at holde din motor sund og velfungerende på. Nogle mennesker bruger endda deres motorer i mere end 10 år. Der er dog mange mennesker, der ødelægger deres motor efter en meget kortere periode.
Den måde, du bruger din bil på, og hvor ofte du tager den ind til vedligeholdelse, gør en stor forskel for, hvor længe den holder. Her er nogle måder at holde din motor sund på:

 • Skift olien regelmæssigt
 • Tjek for utætheder
 • Kontroller altid motorlyset
 • Udskift altid tændrøret i henhold til den anbefalede tidsplan
 • Udskift oliefilteret
 • Udskift luftfilteret

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z