Kan du sætte Apple CarPlay i en hvilken som helst bil?

Selv om de fleste bilproducenter i dag bruger enorme summer på løbende at forbedre deres Infotainment-systemer, giver Apple CarPlay dig stadig det højeste niveau af integration af telefoner i bilen. Apple CarPlay gør det muligt for dig at bruge dine iOS-apps direkte på infotainmentskærmen, hvilket er meget mere praktisk end at bruge bilens indbyggede system.

Desuden tager de fleste bilproducenter stadig en betydelig merpris, hvis du ønsker satellitnavigation, selv om systemet ikke er nær så avanceret som dem, der tilbydes på moderne iOS- og Android-enheder. Det er derfor kun logisk at satse på et bedre system, som også er et system, du er helt fortrolig med.

For at kunne bruge Apple CarPlay på din bils primære infotainmentskærm skal du købe en bil, der er udstyret med systemet fra fabrikken. Hvis du sidder fast med en bil, der ikke tilbyder CarPlay-kompatibilitet, kan du også gå gennem eftermarkedet for at få glæde af CarPlay-funktionerne.

Nogle bilproducenter giver dig mulighed for at eftermontere CarPlay-systemet, hvis den oprindelige ejer besluttede sig for ikke at vælge det fra fabrikken. Det kræver blot en softwareopdatering over-the-air, og dette er den bedste vej at gå, hvis du ønsker at bevare din bils interiør, og du er tilfreds med den skærm, der tilbydes.

Apple CarPlay – Grundlæggende funktioner og fordele

Inden vi dvæler ved, hvordan du kan eftermontere et CarPlay-system i din bil, er det vigtigt at vide, hvad CarPlay er, og hvad fordelene ved dette system er. Apple CarPlay er et system designet af Apple, som giver dig mulighed for at styre din iOS-enhed via bilens primære infotainmentsystem.

  Hvilken slags bil kørte Columbo i

CarPlay gør det muligt for dig at bruge dine smartphone-apps direkte på midterskærmen, hvilket betyder, at du kan bruge apps som Waze, Google Maps eller Apple Maps i stedet for at være afhængig af det navigationssystem, der tilbydes med bilen. Det er værd at sige, at alle navigationssystemer, der i øjeblikket er tilgængelige i moderne biler, ikke er nær så avancerede som disse iOS- og Android-apps er.

Udover navigation kan du også bruge dine musikstreaming-apps som Spotify, Tidal osv. Det er meget nemmere at foretage opkald, og hele systemet er velkendt, fordi det ligner din iPhone-skærm. Det betyder, at uanset hvilken bil du sætter dig ind i, bruger du altid det samme system.

Eftermarkedssystemer, der understøtter Apple CarPlay

Hvis du bruger en ældre bil, og du ikke er tilfreds med det tilgængelige system, kan du købe en aftermarket hovedenhed, der kan integreres pænt i bilens interiør og tilbyde dig Apple CarPlay og mange flere funktioner.

Den nemmeste måde at gøre det på er at lede efter virksomheder, der har specialiseret sig i bestemte modeller, fordi de som regel ved, hvordan de skal integrere systemet, så det ikke ligner en eftertanke. For eksempel betragtes systemer, der tilbydes af Eonon eller Koasan, som de bedste BMW F30-kompatible hovedenheder, fordi systemet i høj grad ligner OEM-enheden.

Det er altid bedst at kigge efter systemer, der ikke kræver, at du fjerner dit ældre system, hvilket betyder, at disse systemer senere kan fjernes, uden at nogen ved det. Sørg for at kigge efter systemer, der er kompatible med din bil, fordi nogle ældre biler ikke er udstyret med en dobbeltdink-tilslutning.

  Bedste bil til gartnere

Apple CarPlay-softwareopdatering

Endelig kan du også få Apple CarPlay ved blot at bede din forhandler om at installere det for dig, hvis din bil er kompatibel. Hvis du f.eks. ejer en moderne Mazda-model, der tilbyder et såkaldt MZD Connect System, skal du blot betale 500 dollars, så bliver systemet installeret i din bil.

Dette er den reneste og bedste vej at gå, hvis du ønsker en OEM-løsning. Før du gør noget, skal du sikre dig, at din bilmodel er kompatibel med sådanne opgraderinger, da disse opgraderinger for det meste er forbeholdt nyere biler.

Nogle mærker som Tesla udfører regelmæssigt alle former for softwareopdateringer over-the-air, så det er ikke ualmindeligt for moderne mærker at gøre det. På denne måde bevarer du din bils oprindelige funktionaliteter og tager dem til det næste niveau, hvilket også burde virke godt for bilens gensalgsværdi.

FAQ-afsnit

Hvor meget koster et eftermarked CarPlay-system?

Svaret på dette spørgsmål afhænger af, hvilken bil du ønsker at opgradere, og hvor sofistikeret systemet er. I gennemsnit skal du forvente at betale mindst 300 dollars, men de bedste systemer til biler i den højere ende kan koste mellem 500 og endda 700 dollars.

Jo højere pris, jo bedre skærm. Det betyder, at du ikke skal forvente en responsiv skærm med høj opløsning, hvis du ikke er villig til at betale for det. En anden ting, du skal huske på, er, om du alligevel er tilfreds med din infotainmentskærm, hvis du er det, er det bedre at vælge en softwareopdatering, hvis den er tilgængelig.

  Hvor lang er levetiden for en elbil?

Er det værd at tilføje Apple CarPlay?

Det afhænger af, hvor meget du sætter pris på dit nuværende system, og om du er villig og i stand til at udnytte systemet fuldt ud. Mange mennesker foretrækker alligevel at bruge deres telefoner til navigation ved at sætte den fast på en specialfremstillet dockingstation på ventilationsdysen eller forruden.

Hvis du konstant har brugt CarPlay på din ældre bil, er det det det værd, især hvis du er vant til at bruge et trådløst CarPlay-system. CarPlay giver dig mulighed for mange funktioner, som teknisk set kan opnås ved at bruge din telefon på sig selv, men det er langt mere sikkert og praktisk at bruge det via bilens midterskærm.

Hvordan kan jeg tilslutte min telefon til disse systemer?

De første Apple CarPlay-systemer blev introduceret tilbage i 2014, og den eneste måde at tilslutte telefonen på var via en ledning. Mange moderne biler giver dig dog mulighed for at tilslutte telefonen trådløst, hvilket er langt mere praktisk i det daglige.

Nogle eftermarkedshovedenheder giver dig også mulighed for at tilslutte trådløst, men det er normalt de dyrere enheder. Hvis du lægger vægt på en stabil forbindelse, skal du desuden sørge for at vælge et system af højere kvalitet, hvis din bil ikke allerede er udstyret med et sådant.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z