Bedste brugte biler med kollisionsundgåelse

Avancerede førerassistentsystemer (ADAS) er blevet en vigtig faktor, når det gælder sikkerheden i moderne biltransport. Det betyder, at de nu er tilgængelige i biler fra alle prisklasser, hvilket betyder, at du ikke behøver at bruge store penge for at nyde godt af disse faciliteter.

Systemer som disse omfatter adaptiv fartpilot, vognbaneassistent, automatisk bremsning, kollisionsforebyggelsessystemer og blindvinkelovervågning. Ud af alle disse systemer er kollisionsforebyggelsessystemer nok de vigtigste, fordi de er designet til at forhindre kollisioner og minimere antallet af ofre i forbindelse med bilulykker.

Som sådan er det en fordel for dig at vælge biler, der er udstyret med kollisionsforebyggelsessystemer, og det bedste ved det hele er, at disse biler nu kan fås til en relativt overkommelig pris. 2015-eller nyere Mazda 3 er et perfekt eksempel på en sådan bil, og det samme gælder 2017-eller nyere Toyota Corolla.

Hvis du vil have en stor brugt hybridbil, der også kommer med kollisionsforebyggende systemer, skal du sørge for at tjekke 2016-eller nyere Toyota Prius. Hvis kompakte SUV’er er din kop te, er 2017-eller nyere Toyota RAV4 den rette at få. Endelig, hvis du vil have en fantastisk brugt lastbil med kollisionsforebyggende systemer, skal du tjekke Ford F-150 fra 2015 eller nyere.

2015-eller nyere Mazda 3 – En fantastisk brugt hatchback til alle formål

2015- og nyere generationer af Mazda 3 er bredt anset som nogle af de bedste hatchbacks på markedet, fordi de kombinerer en masse værdi med en masse praktisk anvendelighed, effektivitet og styling. Mazda kalder deres kollisionsforebyggelsessystemer for “Smart City Braking Support”, og for at få dem skal du finde topmodellen GT-trim.

Du kan få en af disse for omkring 15.000 dollars, hvilket er en god pris for Mazda 3, fordi Mazda 3 slår langt over sin vægtgrænse. Hvis du parrer det med overlegen pålidelighed og en spændende køreoplevelse, så holder Mazda 3 bestemt sit ry.

  Hvad er den mest luksuriøse pickup truck?

2017-eller nyere Toyota Corolla – En fantastisk all-around brugt sedan

Det smukke ved Corolla-modellerne fra 2017 og nyere er, at de alle er udstyret med Toyotas “Toyota Safety Sense”-systemer, som også omfatter kollisionsforebyggelse. Corolla er teknisk set omtalt som en kompaktbil, men du ville blive overrasket over den mængde last- og passagerplads, den tilbyder fra et så lille fodaftryk.

Udover at være sikker og billig, fordi man nu kan få en Corolla for under 15.000 dollars, er Corolla også en utrolig pålidelig bil, som også er en af de billigste biler at reparere, hvis noget skulle gå galt. Som sådan er Corolla en virkelig pålidelig bil, hvilket er ret indlysende, når man tænker på, at det er en af de mest solgte biler på planeten.

2017-eller nyere Toyota Prius – En fantastisk all-around brugt hybridbil

Hvis vi fortsætter med artiklen med Toyota-tema, er det næste overlegne Toyota-produkt, som også er udstyret med Toyotas “Toyota Safety Sense” som standard, den nu ikoniske Toyota Prius. Selv om de fleste anser Prius for at være kedelig og livløs, kan ingen benægte, at den tilbyder et væld af kvaliteter til en forholdsvis lav pris.

Du kan finde et eksemplar af Toyota Prius med lavt kilometertal for omkring 20.000 dollars eller mindre, hvilket betyder, at du får en sikker bil, der også er effektiv og pålidelig, hvilket er de tre hjørnesten i Toyotas nuværende ret vellykkede produktplaceringsstrategi.

2017-eller nyere Toyota RAV4 – En fantastisk all-around kompakt SUV

Det er næsten umuligt at skrive en artikel om sikre brugte biler uden at inkludere mindst en masse Toyota-modeller. Alle RAV4-modeller fremstillet i 2017 og senere kom med den førnævnte “Toyota Safety Sense”-pakke som standard, hvilket betyder, at alle 2017-eller nyere modeller af RAV4 kommer med kollisionsforebyggende systemer.

  Skal du købe en brugt bil med automatgear?

Som det er tilfældet med alle de andre Toyota-modeller, der er nævnt i denne artikel, kombinerer RAV4 også sikkerhed, effektivitet og pålidelighed til en forholdsvis overkommelig pris. Den ekstra bekvemmelighed ved en hævet kørestilling kombineret med masser af plads gør RAV4 til en konkurrencedygtig bil til omkring 20.000 dollars eller mindre.

2015-eller nyere Ford F-150 – En fantastisk all-around pick-up truck

Toyota RAV4 var den bedst sælgende bil i USA, før den hurtigt blev overhalet af Ford F-150, som har haft titlen som den bedst sælgende bil i USA i et stykke tid nu. F-150 fra 2015 kan fås med et utal af forskellige sikkerhedssystemer, men de fleste af dem var en del af ekstra udstyrspakker.

Overgangen til 2015 F-150-modellen er en af de største opgraderinger i forhold til tidligere og efterfølgende F-150-modeller. Du skal dog være opmærksom, hvis den lastbil, du er interesseret i, blev tilbagekaldt på grund af 2015 adaptive cruise control-relaterede problemer. Hvis sådanne problemer blev løst, er 2015 F-150 et godt køb til omkring 18.000 dollars.

FAQ-afsnit

Er avancerede førerassistentsystemer det værd?

Du kan ganske vist få ADAS i næsten alle prisklasser, men hvis du vil have dem alle, som skal øge sikkerheden i dit køretøj, skal du betale mange penge. Spørgsmålet om, hvorvidt det er det værd at betale sådanne præmier for ADAS, afhænger som sådan af dine kørevaner og de priser, der er forbundet med dem.

  Bedste bil til jagt

Men mere end 94 % af ulykkerne skyldes faktisk fejl fra føreren, og systemer som disse kan forhindre disse ulykker i mere end 50 % af tilfældene. Så ja, disse systemer er det værd, hvis du bruger meget tid bag rattet, og hvis de ikke koster uhyrlige beløb.

Hvor sofistikerede er kollisionsforebyggelsessystemer?

Selv om de fleste bilproducenter derude promoverer disse systemer som utroligt sofistikerede, er sandheden, at de ikke er det. Der er utallige eksempler på, at sådanne systemer ikke har været i stand til at reagere hurtigt nok til at forhindre en kollision.

Det lykkes dem dog i de fleste tilfælde, hvilket betyder, at du altid skal være opmærksom på alle dine omgivelser. Hvis du er vågen bag rattet og har disse systemer aktiveret, er chancerne for at komme ud for en ulykke ret små.

Hvilke bilsikkerhedssystemer er de vigtigste?

Bilsikkerhedssystemer er blevet en stor grund til at opgradere fra din ældre bil til en nyere bil. Sådanne systemer omfatter alle mulige softwareløsninger såsom ADAS, men de omfatter også sofistikerede kollisionsstrukturer, der er designet til at aflede kollisionsenergien fra passagerpladsen.

Som sådan er det vigtigste sikkerhedssystem for en bil en udpeget fører. Ud over det menneskelige aspekt er sammenstyrtningsområder, airbags og sikkerhedsseler stadig de vigtigste sikkerhedssystemer i en bil.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z