Er Porsche læder ægte

De fleste luksusbiler er udstyret med lædersæder. Men før du bruger dine hårdt tjente penge på en bil, er det vigtigt at finde ud af, om det er ægte læder eller syntetisk læder. Men kommer Porsche med ægte lædersæder?

Ja, Porsche læder er 100 % ægte. Porsche er blandt de få luksusbiler med sæder i ægte læder. Mærket tilbyder biler med fuldnarvet læder med mulighed for at vælge mellem Nappa eller Natur læder. Ikke desto mindre er Porsche Natur læder deres eksklusive opgraderingsmulighed fra fabrikken.

Ligesom Audi og andre luksusbiler med ægte læder, køber Porsche sit læder fra kvæg i tempererede klimaer på grund af kvaliteten af de huder, der kommer fra sådanne steder. Skind i tempererede områder er tykkere og mere holdbare med færre problemer.

Du kan dog stadig finde syntetisk læder i nogle Porsche-modeller. I modsætning til mange luksusbiler med ægte læder tilbyder Porsche sit læder i forskellige farver. Så du kan nemt vælge et læder, der passer til dit biltema eller dine præferencer.

Hvorfor skal du vælge ægte læder frem for syntetisk læder?

Det er ubestrideligt, at både ægte læder og syntetisk læder har deres fordele og ulemper. Fordelene ved ægte læder opvejer dog fordelene ved syntetisk læder. Det er en af grundene til, at ægte læder er meget dyrere end syntetisk læder.

Ægte læder giver en blødere fornemmelse end ægte læder. Desuden er ægte læder mere behageligt end syntetisk læder. Desuden tilføjer det også en meget behagelig aroma til din bil, der får den til at se naturlig ud. Oven i købet er det det bedste under ekstreme forhold.

Hvad er de vigtigste ligheder mellem Porsche og Audi’s sæder i ægte læder?

Der er flere ting, som biler med sæder i ægte læder, såsom Audi og Porsche har til fælles. Nogle af disse omfatter bl.a:

  Porsche Tiptronic vs. PDK - hvad er forskellen?

Ægte skind

Porsche og Audi bruger ægte læder fra skind fra ægte dyr. Desuden foretrækker de normalt koskind, som er mere holdbart og tykkere end de fleste skind. Når de har erhvervet skindet, tester både Audi og Porsche disse skind for at se, om de holder til slid og ælde.

Beskyttende lagdeling

I modsætning til syntetisk læder eller kunstlæder har naturlæder ikke nogen farvestoffer eller belægninger. Syntetisk læder kræver denne belægning eller farvestof for at få det til at se naturligt ud. På den anden side bruger Audi og Porsche normalt klare belægninger for at hjælpe læderet med at bevare sit naturlige udseende, sin tekstur og sin ægte læderfornemmelse.

Høje startomkostninger

Begge disse biler køber deres læder fra bestemte klimaer for at sikre, at de får den bedste kvalitet. Ud over at købe ægte læder fra bestemte klimaer har disse mærker også særlige laboratorier, der udfører tests af, hvor godt læderet holder sig over tid.

Da det ægte skind, som både Audi og Porsche bruger, skal outsources fra bestemte steder og gennemgår seriøse tests i et laboratorium, er det med til at øge prisen på deres ægte læderindtræk. Det er derfor, at Audi- og Porsche-biler med ægte læder har tendens til at være dyrere end biler med syntetisk læder.

Høje omkostninger til vedligeholdelse

En anden lighed, som Audi og Porsche har til fælles, når det gælder sæder i ægte læder, er udgifterne til vedligeholdelse. En af de mest udfordrende dele ved at eje en bil med lædersæder er udgifterne til vedligeholdelse.

  Porsche vs Ferrari pålidelighed - hvilken er bedst?

Lædersæder har brug for seriøs vedligeholdelse for at bevare deres ægte naturlige udseende, tekstur og følelse. Derfor tilbyder de fleste bilmærker med lædersæder en eller anden form for beskyttelseslag. Det kan være en klar lak som tidligere omtalt eller et kraftigt syntetisk lag.

FAQ

Hvilken bil ud over Porsche tilbyder ægte lædersæder?

Mange luksusbiler hævder at tilbyde ægte læder, men det er kun få, der gør det. Ud over Porsche er Audi et andet luksusmærke, der tilbyder 100 % sæder i ægte læder. Bemærk, at alle Audi-biler er fuldt udstyret med 100 % ægte læder. Ligesom Porsche indkøber Audi også sit læderkvæg i tempererede områder.

Men i modsætning til læderet i Porsche er Audi’s ægte læder betydeligt slidstærkt, af høj kvalitet og luksuriøst. Audi-læderet er lidt bedre end Porsches læder på grund af de avancerede garvningsmetoder, som Audi anvender. Denne metode kaldes vegetabilsk garvning.

Hvilken Porsche leveres med sæder i kunstlæder?

Selv om de fleste Porsche-modeller leveres med sæder i ægte læder, leveres nogle modeller som Porsche 911 GT3 RS med et Alcantara-interiør. Dette materiale er flottere end ægte læder, og det holder ikke på pletter. Desuden fås Alcantara-materialet i flere farver end ægte læder.

Til gengæld er Alcantara ikke mere holdbart end ægte læder. Desuden kan dette materiale være uudholdeligt i varme klimaer. Sidst men ikke mindst giver det ikke den samme komfort som læder.

Hvilke bilmærker har næsten ægte læder, men det er ikke ægte?

Audi og Porsche har måske ægte læder, men nogle biler kan også prale af næsten ægte læder. Bemærk, at selv om disse biler ikke har ægte læder, er deres læder næsten 100 %. Disse biler omfatter Volvo med ca. 98 % ægte læder, BMW med 80 % ægte læder og Lexus med ca. 79 % ægte læder.

  Skal jeg købe en Porsche Cayman

Hvad er nogle af ulemperne ved ægte læder?

På trods af at ægte læder har masser af fordele, er det også vigtigt at kende nogle af de udfordringer, som du sandsynligvis vil stå over for. For eksempel absorberer ægte læder spild og snavs. Derudover er dette læder lettere at ridse, og derfor er det vigtigt at have en form for afdækning for at beskytte det.

Med sådanne tilbageslag foretrækker nogle mennesker syntetisk læder, da det ikke er porøst som ægte læder. Så ting som drikkevarer og spild vil ikke være til gene. Derudover er syntetisk læder billigere og også lettere at vedligeholde.

Hvilken type læder anvendes i Porsche?

Porsche bruger normalt fuldnarvet nappa-læder. Dette læder kommer normalt fra Tyskland og Østrig og udvælges efter et strengt kriterium. Bemærk, at skindet kommer fra køligere klimaer i dette område, så de kan opnå et tykkere skind af bedre kvalitet.

Konklusion

Generelt er Porsches læder 100 % ægte. Men selv om de fleste Porsche-modeller leveres med ægte læder, har nogle Porsche-modeller ikke ægte læder, men sæder af syntetisk læder. Bemærk, at modellerne med ægte læder har tendens til at være dyrere end modellerne uden ægte læder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z