Skal jeg købe en Porsche Cayman

Skal jeg købe en Porsche Cayman

For at besvare dette spørgsmål korrekt skal du overveje mange forskellige aspekter af et potentielt bilejerskab. Aspekter som dit budget, hvad du bruger din bil til, plads i bilen og i bagagen, ydeevne og afskrivning skal overvejes nøje, for at du kan besvare dette spørgsmål korrekt.

Porsche Cayman-modellerne er virkelig sjove, kompakte, to-sæders coupé-sportsvogne. De er ikke lavet til daglig kørsel i sig selv, men de nyere modeller kan klare de fleste situationer bortset fra praktisk anvendelighed og indvendig plads.

Hvis du er på udkig efter en sjov sportsvogn, er Cayman et godt valg. Den koster mindre end 911’eren, men den byder på en spændende Porsche-oplevelse, og nogle vil måske endda hævde, at Cayman er den sjovere sportsvogn af de to.

Budget

Dit budget er naturligvis det vigtigste punkt at overveje, når du køber en ny bil, og den nyeste 2021 718 Porsche Cayman koster omkring 60.000 kroner, og den byder på en 2,0L 4-cylindret turbomotor med turbolader. Topmodellen Porsche Cayman GT4 koster omkring 100.000 dollars, og den byder på en sonor naturligt suget flad 6-motor.

Porsche er ret berømt/berygtet for masser af ekstra muligheder på hånden, det betyder, at hvis du vil have en anstændig optioned ud Cayman, du kigger på en temmelig dyr bil. Nogle Porsche-optioner, som entusiaster betragter som væsentlige, som f.eks. adaptive sportssæder koster 3465 USD eller LED-forlygter, der koster 1170 USD.

Hvis du vil have Porsche PDK-automatik med dobbeltkobling, koster det dig 3200 USD. Hvis du vil have Porsche keramiske bremser, koster de dig 7400 dollars. Opgraderet Burmester-lyd – 4690 $, navigation – 1730 $, smerter til prøve – mindst 5500 $!

  Hvad er der galt med en Porsche Boxster?

Disse priser er utroligt oppustede på grund af, at Porsche laver et begrænset antal biler om året, og den største fortjeneste Porsche akkumulerer er gennem optioner. Porsche er dog et af de mest profitable bilmærker på markedet, og det afspejler optionspriserne bestemt.

Brug scenario

Porsche Cayman-modellerne er specialbyggede 2-sæders sportsvogne, der går på kompromis med komfort og luksus til fordel for sportlighed og smidighed. Det betyder ikke, at disse biler ikke er luksuriøse eller komfortable, men de er ikke det bedste luksusalternativ i denne prisklasse.

Porsche Caymans udmærker sig i et dynamisk kørselsmiljø, hvilket betyder, at de ikke er bygget til kedelig motorvejskørsel i konstant tempo. For at eje en Porsche Cayman skal du være i stand til at udnytte de dynamiske egenskaber, ellers giver det ikke mening at eje en Cayman.

De er også rimeligt dygtige på en bane, da selv basismodellen Cayman har 300 hk og et afbalanceret chassis og en afbalanceret vægtfordeling. Hvis du overvejende bruger din bil til kortere ture i byen, er du bedre tjent med at købe et mere komfortabelt og praktisk alternativ.

Men hvis du er typen, der foretrækker at tage den naturskønne vej, selv om det betyder, at du kommer til at bruge mere tid på vejen, er Cayman bygget til dig.

Interiør, bagageplads og afskrivninger

Når det kommer til indvendig plads, er Porsche Cayman/Boxster-modellerne langt fra de bedste muligheder i denne prisklasse. De er forholdsvis kompakte i næsten alle henseender, da dette gør bilen mere adræt og dynamisk kompetent.

Men hvis du overvejende kører alene eller kun har en enkelt passager, tilbyder Cayman nok plads i den henseende. Når det kommer til bagageplads, tilbyder Porsche Cayman-modellerne 2 bagagerum foran og bagpå, og tilsammen giver de mere bagageplads end den større 911-model gør.

  Skal jeg rustbeskytte min Porsche

Værdimæssigt er Cayman ikke så god som de fleste 911-modeller, da de har en tendens til at miste mere end halvdelen af deres værdi i løbet af de første 5 år af ejerskab. Det betyder, at det ikke er en fornuftig økonomisk beslutning at købe en helt ny Cayman, men at købe en 5 år gammel brugt Porsche Cayman er bestemt en fornuftig økonomisk beslutning.

Det er også værd at nævne, at nogle Cayman-modeller, såsom Cayman GT4 til 100.000 dollars og den nært forestående GT4 RS normalt holder deres værdi meget bedre sammenlignet med almindelige Cayman-modeller.

FAQ-afsnit

Er Porsche Cayman det værd, hvis jeg har en familie?

Tja, det må du spørge din kone om, men hvis du ejer en familiebil ved siden af, og konen lader dig gøre det, så selvfølgelig. En Porsche Cayman er en sjov og spændende sportsvogn, men samtidig byder Cayman på mange af de nyeste sikkerhedsfunktioner, og bilen anses generelt for at være ret sikker.

Hvis du ikke ejer en anden bil, så er det naturligvis nej, for Cayman tilbyder kun 2 sæder. Du kan måske overveje 911’eren, men kun hvis du har et yngre barn, for bagsæderne i 911’eren er ikke store nok til fuldvoksne voksne.

Hvilken generation af Cayman skal du købe?

Tja, det afhænger af dit budget. De nyeste 718-modeller tilbyder mest komfort og luksusfunktioner, men de tidligere generationer af Cayman-modellerne er normalt dem, du skal købe, hvis du er på udkig efter en overlegen sportsvognsoplevelse.

  Porsche VS Mercedes Pålidelighed

Det betyder ikke, at de ældre modeller er mere dynamiske, men de tilbyder en sugemotor i hele serien, og mange Porsche-entusiaster mener, at Cayman-modellerne fra 2012-2016 er de bedste Cayman-modeller.

Den første og anden generation af Cayman-modellerne er lidt mere tvivlsom. Den første generation Cayman havde nogle motorproblemer i de tidligere dage, og de tidlige 2. generations Cayman-modeller var også lidt tvivlsomme. Men hvis det lykkes dig at finde et velholdt og dokumenteret eksemplar, gør den lave pris den bestemt til et fristende tilbud.

Er Porsche Cayman en fattigmands 911?

Nogle mennesker anser Porsche Cayman for at være en fattigmands 911, men det er langt fra sandt, for Porsche Cayman tilbyder et helt andet motorlayout og en helt anden placering af motoren, og køreegenskaberne og præstationsevnen er milevidt fra hinanden. Nogle bilmagasiner mener, at 2016 GT4 Cayman er en bedre sportsvogn end de fleste 911’ere.

Den tidligere generation af Porsche Cayman GT4 anses af mange for at være en af de bedste Porsche-sportsvogne i den moderne æra, og man kan roligt sige, at Cayman ikke er en fattigmands 911’er, men snarere en lige så imponerende Porsche-sportsvogn på indgangsniveau.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z