Bruger Polestar særlige dæk?

De fleste mennesker tror, at alt, hvad du skal gøre, når det er tid til at skifte dæk, er at tilpasse alle dæk- og hjuldimensioner og fortsætte med dit liv. Det er dog ikke altid tilfældet, fordi mange bilproducenter bruger dæk, der er specielt designet med en enkelt bilmodel i tankerne.

Polestar er ikke anderledes, for Polestar sælger sine biler med Polestar-mærkede dæk, som Polestar specifikt har bestilt. Det gør de for at tilpasse dækkene til en specifik køreoplevelse for at gøre bilen mere effektiv, mere støjsvag og for at maksimere dækkenes levetid.

Du kan vælge ikke-Polestar-mærkede dæk med de samme dimensioner, men det vil sandsynligvis ikke være lige så sofistikeret. Hvis du gør dette, vil du ikke kunne nå den maksimale rækkevidde, der er anslået, og din køreoplevelse vil heller ikke være så støjsvag som muligt.

Polestar anbefaler, at du kun bruger Polestar-specifikke dæk. Hvis du vælger Performance Pack, skal du vælge specifikke 20″ dæk og fælge på grund af bremserne. Uanset hvad, skal du sørge for at kontakte din Polestar-forhandler for at få alle de oplysninger, du måtte have brug for vedrørende hjul og dæk.

Fordele ved at bruge mærkevaredæk

Bilproducenter bruger meget tid og penge på at teste biler for at nå et tilfredsstillende niveau af komfort, støjsvaghed og generel raffinement på vejen. Dette består også i at afprøve forskellige hjul- og dækkombinationer, afhængigt af hvor præstations- eller komfortorienteret bilen er.

Dette er en mere almindelig foreteelse med biler med højere ydeevne, såsom superbiler, hvor næsten alle modeller har et sæt specifikke mærkevaredæk. Disse dæk er udviklet med en bestemt bil i tankerne, hvilket betyder, at du skal nyde bilen, som bilproducenten har forestillet sig den.

  Polestar vs. Volvos pålidelighed - hvilken er bedst?

Disse dæk har også en tendens til at afgive mindre vej- og dækstøj, mens de også er specielt designet til at holde så længe som muligt. Alt dette betyder, at et specifikt sæt dæk af Polestar-mærket bør maksimere din bils rækkevidde og gøre den så raffineret som muligt.

Polestar er også meget opmærksom på, at disse hjul og dæk skal monteres korrekt, hvis du vil bevare din garanti.

Ulemper ved at bruge mærkevaredæk

Selv om mange producenter markedsfører deres biler med specifikke dæk i tankerne, har masser af kunder en tendens til at ignorere det og vælge en mere tilgængelig dækmodel med de samme dimensioner. Dette bør ikke give anledning til alvorlige problemer, hvis dimensionerne passer, og hvis dækkene ikke er beskadiget eller af virkelig dårlig kvalitet.

Der er stor sandsynlighed for, at du ikke engang vil kunne se forskel på et sæt mærkevaredæk og et mere almindeligt sæt dæk. Hvis du vælger standarddæk, betyder det også, at du betaler langt færre penge, og at de altid vil være lettere at få fat i.

Nogle gange skal du bestille dit sæt mærkevaredæk direkte fra forhandleren, hvilket kan koste langt flere penge, og det kan nogle gange tage måneder. Disse dæk markedsføres normalt som “helårsdæk”, hvilket betyder, at de ikke vil være lige så effektive i is- og snevejr som et sæt vinterdæk.

Endelig er disse specifikke mærkedæk nogle gange ikke engang den bedste dæktype til en bestemt lejlighed. Der er mange tilfælde, hvor performancebiler klarer sig meget bedre med et andet, mere fokuseret sæt performance-dæk.

  Hvor meget øger en Polestar din elregning

Polestar-dækdimensioner

Polestar 2 er i øjeblikket den eneste ægte serieproducerede Polestar-model, hvilket betyder, at det er ret nemt at finde de rigtige dimensioner til din Polestar 2. Polestar reklamerer med en dimension på 245/45 R19 for fordækkene, mens bagdækkene også måler 245/45 R19.

Hvis du vælger ydelsespakken, skal dine hjul og dæk være større for at kunne rumme de større bremser. Som sådan skal du sørge for at kigge efter 245/40 R20-dæk til både bag- og forakslen. Forsøg ikke at montere hjul og dæk fra modellen uden performancepakke på den med performancepakke.

Som tidligere nævnt anbefaler Polestar, at du bruger et sæt Polestar-mærkede dæk, og det bør du helt sikkert gøre, hvis du vil bevare de korrekte køreegenskaber. Men hvis du er villig til at skifte det ud, skal du sørge for at kontakte din forhandler for yderligere oplysninger.

FAQ-afsnit

Hvor ofte skal jeg udskifte dækkene?

Du skal udskifte et sæt dæk, når dækkene ikke er i stand til at give tilstrækkeligt vejgreb under ugunstige vejrforhold. Selv hvis dækkene fungerer godt, bør du udskifte dem hvert 4-7 år for at være på den sikre side, fordi ældre dæk er mere tilbøjelige til at blive beskadiget eller endda eksplodere under kørsel.

Det afhænger alt sammen af, hvor du kører, hvor ofte du kører, og hvordan du plejer at køre bilen. Bilens vægt spiller også en stor rolle, når det kommer til dækkenes levetid. Endelig holder et sæt performance-dæk normalt meget mindre længe, så sørg for at inspicere slidbanen ofte.

  Er Polestar-biler gode i sneen?

Er helårsdæk det værd?

Hvis du bor i områder med et moderat klima, kan du måske få mest gavn af helårsdæk, fordi du ikke vil støde på masser af sne og is. Som sådan tilbyder helårsdæk en særlig blanding af egenskaber, hvilket betyder, at disse dæk ikke udmærker sig ved noget, men de gør alting okay.

Når det er sagt, er disse dæk ikke noget for dig, hvis du ejer en performancebil, som du kan lide at tage med på banen, eller hvis du ejer en terrængående bil, som du har en tendens til at tage med på offroadtur, så er disse dæk ikke noget for dig. Endelig er helårsdæk ikke nær så effektive som et sæt dedikerede vinterdæk i sne og is.

Er gode dæk vigtigere end AWD om vinteren?

Et ordentligt sæt vinterdæk er afgørende for vinterkørsel, uanset om din bil er udstyret med AWD eller ej. Alle de fordele, som AWD normalt giver, kan du kun opleve, hvis din bil har et ordentligt sæt vinterdæk. Som sådan er det altid bedre at vælge vinterdæk end at vælge AWD og et sæt sommerdæk eller endda helårsdæk i sneen.

Hvis din AWD-bil har vinterdæk, burde du være godt rustet til alle slags vejrforhold, især sne og is.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z