Hvordan bruger du stemmestyring på en Tesla?

Tesla er en af de mest avancerede luksusbiler på markedet. En af de fremragende funktioner, som Tesla har, er stemmestyring. Denne funktion gør det muligt for Tesla-ejeren at betjene flere funktioner ved at tale instruktioner i stedet for at trykke på fysiske knapper på bilen. Men hvordan bruger man stemmestyring på en Tesla?

Brugen af stemmestyring på en Tesla varierer fra den ene Tesla-model til den anden. For at starte stemmestyring på en Tesla Model 3 skal du trykke på mikrofonknappen på touchskærmen eller trykke på den højre rulleknap på rattet. Når du hører tonen, kan du tale din kommando.

I modsætning til stemmestyring på Tesla Model 3 varierer processen med at initiere stemmestyring på Tesla Model S og X en smule. Du skal trykke på stemmeknappen øverst til højre på rattet. Ligesom i Tesla Model 3 skal du tale din kommando, når du hører tonen.

Det er værd at vide, at det ikke er alle Tesla-betjeningselementer, der kan betjenes ved hjælp af stemmestyring. De fleste af de funktioner, der styres af touchskærmen, kan dog kommanderes via stemmestyring. Derimod kan funktioner, der er relateret til kørsel, ikke kommanderes. Du kan f.eks. ikke kommandere din bil til at skifte køretilstand.

En anden ting, som du ikke kan styre ved hjælp af stemmestyringsfunktionen, er at justere din affjedrings kørehøjde. Så før du kan kommandere en funktion på touchskærmen ved hjælp af stemmestyringsfunktionen, skal du finde ud af, om den er anvendelig eller ej.

Hvad er de almindelige kommandoer, som du kan iværksætte ved hjælp af stemmestyring på en Tesla?

Der er forskellige stemmekommandoer, som du kan iværksætte på din Tesla, og de omfatter bl.a:

  • I app-indstillingerne kan du foretage flere stemmekommandoer, f.eks. åbne browser, kamera, telefon eller låse indstillinger. Derudover kan du gå til tesla.com eller søge på Google efter vejret.
  • I bilens kontroller kan du åbne opladningsporten, øge viskerhastigheden eller tænde forrudeviskere, klappe sidespejle sammen eller endda låse døre.
  • I navigation kan du kommandere bilen til at køre hjem, til arbejde eller til lufthavnen. Desuden kan du bruge stemmestyring til at stoppe navigationen, zoome ind, slå stemmestyring fra, køre mig i skole eller slå satellittilstand eller trafik til.
  • I klimakontrollen kan du kommandere bilen til at indstille førersædet til varmere, slå til recirkulation, indstille temperaturen eller blæseren, sænke blæserhastigheden, tænde for aircondition og meget mere.
  • Inden for medier kan du ved hjælp af stemmestyring iværksætte ting som at åbne musik, afspille, slå medierne fra og søge efter.
  • På telefonen kan du ringe hjem eller sende en sms til en person.
    I det hele taget er der mange ting, som du kan iværksætte ved hjælp af stemmestyring. Og som tidligere nævnt er der nogle funktioner, som du ikke kan styre ved hjælp af stemmekommandoer.
  Bliver Tesla-biler billigere?

Hvad er Tesla-stemmekommandoen?

Stemmekommando er en processor til naturligt sprog, der hjælper med at forstå spørgsmålet og oversætte det til handling for din Tesla. Denne funktion gør det også muligt for dig at styre flere funktioner uden begrænsninger i brugen af bestemte ord.

Kan jeg styre min Tesla ved hjælp af stemmebots eller chatbots? Hvis ja, hvilken stemmebot er så den bedste?

Ja, du kan styre din Tesla ved hjælp af en stemmebot. Du kan f.eks. forbinde din Tesla med Alexa og kommandere den til at blinke, starte eller stoppe klimaanlægget, dytte eller endda starte eller stoppe opladningen. På den anden side kan du bruge Siri til at kende din bils opladning, dytte, låse eller låse bilen op, blinke forlygter og meget mere.

Afhængigt af dine behov er både Alexa og Siri to enestående stemmebots, som du kan bruge til at styre din Tesla. Siri er dog den bedre chatbot for folk, der ønsker nøjagtighed, mens Alexa er bedst egnet til dem, der ønsker en stemmebot med flere funktioner. Ikke desto mindre kan du også bruge Google Voice Control.

FAQ

Kan du bruge Siri med Tesla?

Ja, du kan bruge Siri med Tesla. Du skal dog have en iPhone, og du skal forbinde Siri med din bil for at kunne bruge den. Desuden skal din telefon og bil være tændt for at kunne nyde godt af denne tjeneste. Dette gælder det samme for Alexa og Google Voice.

  Hvad er de negative sider ved at eje en Tesla?

Har jeg brug for en Wi-Fi-forbindelse, når jeg bruger Alexa eller Siri?

Ja, du har brug for internet, når du bruger Alexa eller Siri voice bots. Men hvis du bruger Google Voice, har du ikke brug for internet. Du har brug for internet, fordi mikrofonen på den gadget, du bruger, optager din kommando. Optagelsen sendes over i skyen via internettet. Hvis du ikke har internet, vil den digitale stemmestyring derfor ikke fungere, hvis du ikke har internet.

Hvordan afspiller jeg Amazon-musik på Tesla?

Den bedste måde at gøre det på er ved at afspille det via Bluetooth. Men før det skal du downloade Amazon Musci-appen på din mobil og vælge den via Bluetooth.

Hvad er nogle af de almindelige kommandoer, som du kan bruge på en Tesla via Siri?

Hvis du har tilsluttet din Tesla til Siri voice bot, er der flere kommandoer, som du kan bruge til at styre din bil. Nogle af dem omfatter kontrol af bilens opladning, blinke forlygterne, låse eller låse bilen op, hvornår bilen skal oplades, søge efter din bil, batteriopladning og dytning.

Hvordan tilslutter du Tesla til Alexa?

Først og fremmest skal du downloade Alexa App’en på din mobiltelefon. Dernæst skal du indtaste adgangskoden til Tesla-kontoen eller e-mailen for at forbinde din konto med din bil. Bemærk, at dine Tesla-kontooplysninger kun bruges til at oprette et token. Så hvis du allerede har et token, kan du indtaste det direkte.

  Påvirker koldt vejr et Tesla-batteri?

Resumé

Hvordan du bruger stemmestyring på Tesla afhænger af bilens mærke og model. Hvis det er en Tesla Model 3 & Y, skal du trykke på mikrofonknappen på touchskærmen eller den højre rulleknap på rattet.

Hvis det derimod er en Tesla Model S eller X, skal du klikke på stemmeknappen i øverste højre hjørne af rattet. Og når du hører en tone, skal du sige din kommando for at lade stemmestyringen komme i gang.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z