Bruger Aiways særlige dæk?

Dæk til elbiler adskiller sig fra almindelige dæk til ICE-biler, fordi de skal kunne bære tungere biler med andre drejningsmomentegenskaber. Det betyder, at dæk til elbiler skal være mere robuste for at kunne modvirke det øgede slid, der er forbundet med en tungere bil.

Trækkraft er også et vigtigt aspekt, da jo tungere bilen er, jo større er inertien, hvilket betyder, at bremselængden har tendens til at blive længere. Som sådan leveres EV’er, herunder Aiways, for det meste med specifikke dæk, som ikke er specielt designet til hver enkelt model, men som snarere er beregnet til EV-brug.

Hvis du vil have alle de nødvendige oplysninger om udskiftning af dækkene på din Aiways-bil, bør du læse din instruktionsbog eller tjekke den indvendige dørkarm for at finde oplysninger om dækrelaterede oplysninger. Hvis du ikke kan finde ud af, hvilken størrelse eller type dæk du skal bruge, skal du kontakte din Aiways-forhandler direkte.

Dæk er et vigtigt aspekt af sikkerheden på vejene, fordi de er de eneste komponenter, der forbinder bilen med vejen. Sørg derfor altid for at vælge den korrekte størrelse og blandingstype, da det er noget, du aldrig vil spare på.

Aiways U5 dækoplysninger

Aiways U5 er en kinesisk SUV/crossover EV, der kombinerer billige priser med ordentlige allround EV-køreegenskaber. U5 er ikke den mest sportslige EV på markedet og heller ikke den mest komfortable EV på markedet, men den tilbyder en anstændig køreoplevelse i betragtning af prisen.

Hvis du ønsker at bevare disse fabrikkens køreegenskaber uden at ofre sikkerhed eller effektivitet, skal du altid bruge specifikke dæk, der overholder alle de specifikationer, der er forbundet med U5. Som sådan skal du altid gennemgå din instruktionsbog eller kontakte din Aiways-forhandler direkte, når du har spørgsmål vedrørende dæk.

  Aiways vs. VW - hvad er bedst?

Hvad angår dækdimensionerne, bruger Aiways U5 Standard Aiways 215/65R17-dæk foran og bagpå, mens Premium-modellen bruger 235/50R19-dæk foran og bagpå. Begge dækstørrelser er klassificeret med en hastighedsklassificering på 99V.

Fælgstørrelserne i forbindelse med standardmodellen er 6,5Jx17 ET40, mens Premium-modellen har 7Jx19 ET43-fælgdimensioner. Standard U5-dækket er normeret til 2,3 PSI for fordækkene og 2,6 PSI for bagdækkene. Premium-modellen har 2,4 PSI for fordækkene og 2,6 PSI for bagdækkene.

Aiways U5 – Grundlæggende specifikationer

Både Standard- og Premium-versionen af U5 er udstyret med en enkelt elmotorkonfiguration, der yder 150 kW (201 hk). U5 leveres også med et 63 kWh-batteri, der skulle give dig en rækkevidde på 250 WLTP-mil mellem opladningerne.

Det tager lidt over 30 minutter at oplade U5 fra 20 % til 80 % via en hurtig DC-oplader, mens en langsom AC-oplader fylder U5 op på ca. 8-10 timer. Aiways U5 leveres med næsten alle avancerede førerassistentsystemer, men det er værd at nævne, at disse ikke på nogen måde er klasseledende.

Det største problem med U5 er den mangelfulde sikkerhed, fordi Euro NCAP, den førende europæiske organisation for bilcrashtest, vurderede U5 med en ret dårlig 3-stjernet vurdering. Dette skyldes, at U5 ikke kunne levere varen i sidekollisionstests kontinuerligt.

Aiways reagerede hurtigt ved at sige, at de allerede arbejder på at løse disse problemer, så du bør vente, før disse problemer er løst, hvis du ønsker at købe U5.

  Aiways vs Porsche - hvad er bedst?

Kinesiske EV-startup-mærker og deres fremtid

Aiways er kun én ud af mange kinesiske EV-startup-virksomheder som XPeng, Li Auto og Nio for blot at nævne nogle få. Disse virksomheder fokuserer på at designe billige EV’er til masserne, som potentielt kan oversvømme de vestlige markeder, hvis de gennemsnitlige EV-priser ikke falder tilsvarende.

Disse kinesiske EV-mærker gør faktisk os alle en tjeneste, fordi de kan tilbyde en konkurrencedygtig EV til en lavere pris og dermed få alle de andre EV-producenter til at justere deres priser tilsvarende. Et af de største problemer i forbindelse med elbiler i dag er de høje indgangsudgifter, fordi en elbil har en langt højere pris end en tilsvarende bil med motor med ICE.

Disse kinesiske EV-startup-virksomheder er i en god position til at blive stadig mere relevante EV-producenter i fremtiden, hvis de formår at designe og tilbyde gode biler til en relativt nedsat pris.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe Aiways U5?

Du bør købe Aiways U5, hvis du vil have en billig, men anstændig EV, der sagtens kan gøre det, som alle andre nuværende EV’er kan gøre. Hvis du har brug for en pålidelig transportmiddel fra A til B, og hvis du ikke er interesseret i at være stilfuld eller opsigtsvækkende, er U5 den perfekte bil for dig.

Du skal dog huske på, at U5 ikke er den sikreste bil fra sin klasse, og at den heller ikke bliver let at sælge, da så mange mennesker ikke engang er klar over, at Aiways-mærket overhovedet eksisterer.

  Aiways vs Tesla - hvad er bedst?

Hvor vigtige er dæk?

Dæk er et af, hvis ikke det vigtigste aspekt af bilens generelle sikkerhed, da de er den eneste kontakt mellem bilen og vejen. Det betyder, at selv de sikreste biler på planeten er usikre, hvis de ikke er udstyret med dæk af passende størrelse og af passende kvalitet.

Sørg derfor altid for at følge producentens anbefalinger, når det drejer sig om dæk, og spar aldrig på dem. Hvis du bor i et område, hvor der er hårde vinterforhold, bør du også investere penge i at købe et sæt ordentlige vinterdæk.

Vil Aiways blive mere populære i fremtiden?

Aiways vil næsten helt sikkert blive et mere populært EV-mærke i fremtiden, hvis de fortsætter med at tilbyde biler til konkurrencedygtige priser, der giver meget for pengene. U5 og U6 er på ingen måde perfekte, men de tilbyder meget værdi for pengene.

Der er et par bemærkelsesværdige problemer med U5 som f.eks. sikkerhed, værdibevarelse og ønskværdighed i 2. hånd, men disse er ret håndterbare, hvis Aiways fortsætter med at lave ordentlige biler.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z