Kan fede mennesker køre sportsvogne?

Sportsbiler er designet med henblik på ydeevne, hvilket betyder, at disse biler har en tendens til at ofre alt det, der går imod ydeevnen. Mange sportsvogne er næsten lige så komfortable og luksuriøse som nogle luksuskupéer, mens andre er nøgne og ikke engang har klimaanlæg.

Derfor kan overvægtige mennesker kun køre i de biler, der er gået mindst på kompromis. Heldigvis findes der en hel del sportsvogne og endda superbiler, som passer til overvægtige mennesker. Hvis du er en af dem, skal du dog sørge for først at teste bilen grundigt.

Porsche 911 synes at tilbyde plads nok til meget store personer, Audi R8 er en superbil med enorme mængder af indvendig plads. Mange amerikanske sportsvogne er også store nok til overvægtige personer, især Dodge Challenger.

Sportssedaner skulle også være store nok til alle undtagen de mest overvægtige personer. Her bør du overveje BMW M3 og Audi RS4/RS5. Store sportscoupéer som BMW M8 er også i stand til at passe til store personer.

Porsche 911

Porsche 911 er vel nok den bedste sportsvogn nogensinde, men det største ved 911 er, at den ikke er så kompromitteret, som nogle sportsvogne er. Alle 911-modeller ud over bilerne i GT-serien er både komfortable og rummelige, hvilket gør dem perfekte til overvægtige personer.

Du bør overveje at købe enten en 911/911s eller en Turbo/GTS-model. Alle disse modeller har bagsæder, som for det meste er beregnet til indkøbsposer. Det betyder, at du kan skubbe sædet tilbage for at nyde et større siddeområde.

Audi R8

Audi R8 er den definitive superbil til hverdag. Det er ekstremt sjovt, at en V10-superbil i 2021 betragtes som en af de bedste muligheder for kunder, der ønsker komfort og plads. Lamborghini Huracan er også baseret på samme platform, men den er væsentligt mere kompromitteret, når det gælder plads og komfort.
R8 tilbyder brede sæder, som er elektronisk flervejsjusterbare, hvilket gør dem perfekte til overvægtige personer. Der er masser af kraft takket være en 5,2 liters V10-motor med naturlig indsugning, der yder 600 hk. 0-60 mph på mindre end 3 sekunder, og topfarten er 204 mph.

  Hvilke biler er de bedst brugte biler med hensyn til sikkerhed og pålidelighed?

Dodge Challenger

Dodge Challenger er en af de mest rummelige sportsvogne på markedet lige nu. Det betyder, at selv de største personer burde kunne få plads i disse biler. Der er masser af forskellige motor- og effektmuligheder, hvilket betyder, at ydelsen også er betydelig.

Interiørmæssigt er Challenger ikke så imponerende, men det giver mening for denne pris. Dodge har formået at tilbyde en hel del værdi for folk, der ønsker ligeud-præstation, og som er ligeglade med teknologi og luksus.

BMW M3

BMW M3 er en hæftet sportssedan, og det er der en god grund til. For det første tilbyder M3 den samme mængde plads som den almindelige 3-serie gør. For det andet tilbyder M3 lige så meget kraft som nogle Ferrari-modeller, mens den stadig tilbyder elektriske sæder, et opvarmet rat, et førsteklasses lydsystem og gode byggematerialer.

Effekten er øget til 510 hestekræfter, og 0-100 km/t-tiden er nu omkring 3 sekunder. BMW M4 er også et godt valg for større personer, men hvis du vælger M4, skal du være sikker på, at du ikke har planer om at transportere nogen på bagsæderne.

Audi RS4/RS5

Audi RS4 og Audi RS5 er gode til folk, der kan lide dovne og afslappede biler, som med et tryk på en knap forvandles til ekstremt dygtige sportsvogne. Det betyder, at hvis du ikke kender disse biler, vil du aldrig tro, at de er noget særligt eller hurtige.

  De bedste hybridbiler til pendling

Selvfølgelig er der et par bilkomponenter, der tyder på, at disse er lidt mere seriøse, begge disse kan betragtes som sleepers. Det er de dog ikke, de byder på omkring 450 hk fra en 3,0L twin-turbo motor og 0-60 mph tider på omkring 3,5 sekunder.

BMW M8

BMW M8 er en tværkontinental grand tourer, der er designet til dem, der elsker at bruge meget tid på at køre lange distancer. Det betyder, at M8 tilbyder fantastisk luksus og teknologiske løsninger, mens den stadig er ekstremt hurtig og kompetent.

615+ hk er tilgængelige for dem, der vælger BMW M8 Competition, men det indvendige rum er stadig stort nok til overvægtige mennesker. Selvom mange troede, at M8 ikke bliver en total katastrofe, når det kommer til salget, fordi SUV’erne nu dominerer, ser det ud til, at det simpelthen ikke er tilfældet.

FAQ-afsnit

Hvilket sportsvogns-/superbilmærke er værst for tykke mennesker?

Mærker som Lotus, Toyota eller Mazda tilbyder sportsvogne, der normalt er for små til fede mennesker. Mærker som Lamborgini og Mclaren er dog de værste, fordi de tilbyder lidt eller ingen plads, selv for de slanke bilister over 1,80 meter.

Du bør dog altid afprøve bilen, hvis du planlægger at købe den, for intet kan erstatte din vurdering. Sørg for at være langt væk fra rattet for ikke at være i en farlig position, hvis du ender med at komme ud for en ulykke.

  Skal jeg sælge min bil eller beholde den?

Hvorfor elsker folk sports-/superbiler?

Sports- og superbiler er elskede, fordi de tilføjer en helt anden dimension til kørsel. De er ikke lavet til folk, der leder efter et transportmiddel fra A til B, men snarere til folk, der elsker spændingen ved hurtige biler og følelsen af at køre i snævre kurver.

Selvfølgelig kan disse typer biler nogle gange være højlydte og modbydelige, men de er bygget til racerbaner og bjergpas, de er ikke bygget til at handle ind eller køre på Rodeo Drive.

Hvorfor skal fede mennesker undlade at købe sportsvogne?

Som tidligere nævnt er superbiler kompromitteret, når det kommer til plads og komfort. De er langt vanskeligere at komme ind og ud af, og de er nogle gange højlydte og modbydelige. Det største problem med sportsvogne og superbiler er dog sæderne.

Sæderne til disse biler er ofte udformet som såkaldte “spand”. Det betyder, at de giver øget sidestøtte for at holde dig på plads, mens du kører i sving. Nogle gange er disse sæder så stramme, at en overvægtig person ikke engang kan få plads i dem.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z