Bedste brugte sportssedaner at købe i 2023

BMW M3

En sportssedan er en bil, der forsøger at kombinere en verden af praktisk anvendelighed og komfort med en verden af ydeevne og håndtering. Det betyder, at disse biler er i stand til at klare al den almindelige daglige pendling, samtidig med at de er sjove at køre. Det er dyrt at købe en ny sports sedan, og derfor bør du overveje at få en brugt.

Hvis det er noget, der interesserer dig, er du kommet til det rette sted, da vi her vil liste alle de bedste brugte sportssedaner, som du kan købe i 2023. Den første brugte sportssedan du bør overveje er BMW M3 F90-generationen, da den nu er lige så billig som den nogensinde har været, men byder på en V8-motor med naturlig indsugning, som er langt mere spændende end den 6-cylindrede motor i den moderne M3.

Du bør også overveje Jaguar XF Supercharged fra 2016 med en V8 med kompressor, Mercedes E63 AMG fra 2011 og BMW M5 fra 2013, da disse tre er nogle af de bedste mid-size performance-sedaner, der kan købes for penge.

Hvis du vil have en full-size performance sedan, bør du overveje 2009 W222 Mercedes S63 AMG, som nu kan fås for mindre end en ny Toyota Camry. Alt i alt kan disse sedaner alle tilbyde dig adamant luksus, men de er meget sjovere at køre og leve med end en normal nyere sedan.

2008 BMW M3 F90

I verden af performance-sedaner er BMW M3 kongen. Det betyder, at alle M3-generationer altid vil være populære, men F90 er noget helt andet. Med en 4.0L V8 med naturlig indsugning og 410 hk er M3’en utroligt afbalanceret og tilbyder et lineært effektområde, som simpelthen ikke kan kopieres i dag. Den kan fås med enten en 6-trins manuel eller en 7-trins DCT, begge har deres op- og nedture.

  Biler med den mindste afskrivning

Alt i alt er F90 M3 en ægte førerbil, som langt fra er den mest luksuriøse på denne liste, men som sandsynligvis er den mest spændende at køre. Du kan få en nu for omkring 26.000 dollars, hvilket er et røverkøb. Desuden vil F90 sandsynligvis bevare sin værdi rigtig godt, måske endda stige i værdi med tiden.

2016 Jaguar XF Supercharged

Den nyeste bil på denne liste er 2016 Jaguar XF Supercharged, som har til formål at finde den perfekte balance mellem luksus og ydeevne. Det er en mellemstor luksussedan med en V8-motor med naturlig indsugning, der lyder herligt. 460 hk er til rådighed under din højre fod til enhver tid, hvilket er mere end nok til en sjov oplevelse.

Selv om XF Supercharged ikke er den topspecificerede 2016 Performance XF Jaguar, er den en langt mere fornøjelig daglig chauffør. Du kan få en for 28.000 dollars, hvilket er et røverkøb, når man tænker på, at den faktisk ikke er helt så gammel.

2011 Mercedes-Benz E63 AMG

2011 W212 Mercedes-Benz E63 AMG er en af de bedste Mercedes E63-modeller nogensinde, fordi den ser fantastisk ud, lyder fantastisk og kører som bare pokker. W212 E63 fås faktisk med to forskellige motorer. Tidligere W212 E63’er kom med en 6,2L N/A, mens senere modeller kom med en 5,5L V8 med en maksimal effekt på 577 hk.

  Hvilken SUV har de færreste problemer?

Det gode er, at denne E63 AMG nu koster kun 25.000 dollars eller deromkring, hvilket ikke er så meget for en naturmotoriseret mellemstor luksus-sedan V8 Mercedes. Ordsproget “They don’t make them like this anymore” har aldrig været mere sandt.

2013 BMW M5 F10

Hvorfor købe en E63 AMG, når du kan købe en BMW M5? Disse to tyske mid-size luksuspræstations-sedaner har været direkte konkurrenter lige siden de blev introduceret, og F10 bliver ofte omtalt som en af de bedste M5-modeller nogensinde. Twin-turbo 4,4L V8’eren i M5 har 560 hk, hvilket er perfekt til bilens størrelse.

Med en brugtpris på omkring 29.000 dollars er F10 M5 en smule dyrere end W212 E63, men 2013 M5 er LCI-faceliftet model, hvilket betyder, at den får nyere teknologi, som også omfatter et digitalt førerdisplay.

2009 Mercedes-Benz S63 AMG

Som toppen af denne liste vil vi nævne den dejlige W221 S63 AMG full-size luksussedan. S-klassen har altid været flagskibet i Mercedes’ sedanprogram og samtidig været benchmark for alle andre full-size sedaner at følge. Med sin 520 hk stærke 6,2L sugemotor lyder S63 AMG fuldstændig herlig.

Du kan finde disse nu for omkring 28.000 dollars, hvilket er århundredets røverkøb, da der virkelig ikke findes mange mere komfortable sedaner selv i dag. W221 er en legende, og S63 W211 er toppen af slagsen.

FAQ sektion

Er brugte performance-sedaner pålidelige?

Brugte performance-sedaner er kendt for at være problematiske, når det kommer til pålidelighed og vedligeholdelse, da det koster en del penge at holde dem i optimal stand. Nogle af disse som F90 M3 er kendt for potentielle motorproblemer, som kan koste tusindvis af dollars at reparere.

  De bedste coupéer til høje bilister

Som sådan giver det kun mening at gå efter disse, hvis du er villig til at gå hele vejen. Hvis du køber en model med relativt lav kilometerstand, som er blevet holdt i god stand siden købet, burde den kunne overleve uden større problemer.

Er moderne performance-sedaner kedelige?

Moderne performance-sedaner er meget hurtigere og meget mere kompetente, men man kan hævde, at de mangler følelser og renhed. De er fyldt med teknologi, og føreren føler sig ofte distanceret fra spændingen ved at køre, hvilket får dig til at føle, at du ikke engang kører en ægte performance-sedan.

Ældre performance-sedaner er bare mere rå, mere nøgne og mere spændende, og der er næppe nogen derude, der mener noget andet.

Findes der nogen elektriske performance-sedaner?

Selvfølgelig er der det. Til at begynde med er Tesla Model 3 Performance som BMW M3 i EV-verdenen, når det kommer til popularitet. Porsche Taycan er en rigtig sporty EV, og det samme er BMW i4 og Audi e-tron GT. Hvis du vil have noget mere luksuriøst, er Mercedes-Benz EQE AMG og EQS AMG også rigtig fede.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z