Hvilken Mercedes har syv sæder?

Hvilken Mercedes har syv sæder?

I 2006 introducerede Mercedes sin største Mercedes SUV: GLS. GLS er en SUV med syv sæder som standard, der for nylig er blevet opdateret og præsenteres som en S-klasse på stiletter. Mercedes begyndte også for ikke så længe siden at tilbyde en syv-sæders mulighed i den mellemstore GLE SUV.

Fra nu af er det kun disse to mainstream-modeller, der kan købes med syv sæder. Du kan også vælge Viano/V-klassen varevogn med syv sæder som ekstraudstyr eller kigge efter en brugt Mercedes R-klasse, som blev udgået i 2017.

Mercedes GLS

GLS er den største Mercedes SUV, der er placeret mod BMW X7 og den amerikansk producerede Cadillac Escalade. Den har en konfiguration med syv sæder som standard, og bilens kasseform giver masser af plads, selv for voksne.
GLS450 på begynderniveau starter ved 85.000 dollars og tilbyder en anstændig 3,0-liters inline 6-turbomotor med EQ-boost, der er koblet til en topmoderne 9-trins automatgearkasse.
Det søde punkt i GLS-serien er GLS580, der starter ved 110.000 dollars, men den er rimeligt udstyret med en 4,0-liters V8 BiTurbo-motor med 4,0-liters V8 BiTurbo-motor, assisteret af Mercedes EQ Boost og den 9G 9-trins automatgearkasse, der kan yde 483 hk.
Selv om den markedsføres som “en S-klasse på stiletter”, har GLS ikke samme raffinement som en S-klasse. Interiøret er stort set det samme som i GLE, så GLS’ S-klasse-agtighed er lidt af en strækning.

  Hvilken Mercedes har en 6-cylindret motor?

Mercedes GLE

Mercedes GLE er den mellemstore Mercedes SUV, der har til formål at konkurrere med BMW X5 eller Audi Q7. GLE tilbyder også en mulighed for syv sæder, ligesom Q7 og i modsætning til X5, som ikke kan fås med syv sæder. Hvis du vil have syv sæder i en BMW, skal du gå efter X7.

GLE-serien starter med GLE350, der starter omkring 65.000 kroner og har en 2,0-liters 4-cylindret motor med 4 cylindre, der er koblet til den førnævnte 9-trins automatgear. Men hvis du synes, at en 4-cylindret motor i en så førsteklasses SUV er uacceptabel, så skal du gå op til GLE 450 4MATIC med en startpris på 62.000 dollars.
Hvis du vil have syv sæder på GLE, kommer de syv sæder som en del af en pakke, men GLE er betydeligt mindre end GLS, og pladsen på sidste række er nok kun acceptabel for børn. Du kan måske klemme en voksen derind på en kort tur, men hvis du virkelig har brug for 7 sæder, bør du vælge GLS.

Mercedes R-Klasse og Viano varevogn

Hvis du har brug for en Mercedes med syv siddepladser, og du ikke har noget imod at købe brugt, kan Mercedes R-klasse måske lige præcis tælle alle kasserne. R-klassen blev udgået i 2012 til alle markeder undtagen Kina, som også stoppede med at sælge den i 2017.

En anstændig 2012 R-klasse kan købes for omkring 10-12.000 dollars, og for en sådan pris kan du få en anstændig flot syvsædet bil, der deler sine køreegenskaber med mange af Mercedes stationcar-modeller fra perioden.

  Hvorfor er ældre Mercedes så billige?

Hvis det er en topprioritet at have syv sæder, eller hvis du er i transportbranchen, er det også en anstændig mulighed at vælge Mercedes Viano/Vito/V-klassen. 2021 Mercedes V-klassen starter ved omkring 83.000 kr. for V220 drevet af en 2,1-liters dieselmotor. V-klassen tilbyder mest plads ud af alle de 7-sæders Mercedes-modeller.

Ting du skal vide, når du overvejer en 7-sæders luksusbil

Kan en gennemsnitlig voksen få plads på sæderne på tredje række i en Mercedes GLS/GLE?

GLS har 38,9 tommer hovedplads på tredje række, 34,6 tommer benplads og 50,3 tommer skulderplads. Disse tal indikerer, at selv en voksen af en anstændig størrelse kan sidde komfortabelt på tredje række i GLS, selv på en længere tur.

GLE tilbyder derimod ikke nok plads til, at en voksen kan sidde komfortabelt på tredje række. GLE er ganske enkelt ikke en bil, der er beregnet til regelmæssige rejser med 7 personer, især fordi tredje række æder en del af bagagerummet.

GLS er langt bedre udstyret til at transportere 7 voksne med anstændigt lastrum. Desuden leveres GLS som standard med syv sæder, og i GLE skal du betale mere for sæderne på tredje række, som er ret ubrugelige, undtagen hvis der er tale om små børn.

Er Audi Q7 en bedre personbefordringsmaskine end Mercedes GLE?

Disse to mellemstore SUV’er kan begge fås med syv sæder, men GLE tilbyder lidt mere lastrum. Når det er sagt, tilbyder Q7 mere plads til passagererne på tredje række.
Både GLE og Q7 er udstyret med mange bekvemmeligheder til alle bagsædepassagererne. Q7 er en smule bredere, hvilket kan gøre det sværere at navigere i et trangt rum. Q7 er også en smule længere end GLE, men Q7 kompenserer ikke helt for det i afdelingen for passagerplads.

  Hvilken Mercedes kører selv

Skal jeg købe Mercedes GLE eller GLS?

Det kommer an på det. Hvis du virkelig er på udkig efter så meget plads, som du kan få i Mercedes’ sortiment, bør du helt sikkert vælge GLS. Men hvis du planlægger primært at bruge første og anden række, og tredje række ikke bruges konstant, så er GLE måske en bedre mulighed.

GLS tilbydes med stort set

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z