Har Mercedes C-Klasse ventilerede sæder?

Mercedes-Benz C-Klasse har i mange år ligget i toppen af listen over de mest solgte luksusbiler. Mercedes-Benz C-Klasse, der blev lanceret i 2014, kan prale af nogle af de fineste funktioner blandt kompakte sedaner. Til trods for at den omfatter mange ekstraordinære funktioner, har Mercedes C-klasse så ventilerede sæder?

Ja, Mercedes C-Klasse har ventilerede sæder. De er dog ikke standard, men valgfri. Så hvis du ønsker en Mercedes C-Klasse med ventilerede sæder, skal du betale mere for at få en sådan funktion. Desuden tilbyder Mercedes kun ventilerede sæder foran og ingen ventilerede bagsæder bagtil.

Hvordan fungerer Mercedes’ ventilerede sæder?

Mercedes ventilerede sæder giver tre forskellige niveauer af køling. Desuden fungerer de normalt ved at cirkulere luften forsigtigt via perforeringer i sædet og ryglænet. Derudover har de reversible ventilatorer, som hjælper med at trække varmen væk i korte perioder. Som følge heraf hjælper de med at holde føreren eller passageren afkølet.

Funktioner i Mercedes C-klasse

Standardudstyr

Ud over at have ventilerede sæder er det også vigtigt at kende nogle af de funktioner, som Mercedes-Benz C-Klasse leveres med som standard. Nogle af dem er eljusterbare forsæder, syntetisk læderindtræk, automatisk klimaanlæg med to zone-klimaanlæg, soltag og en håndfri elektrisk bagagerumsklap.
Du kan dog stadig opgradere din Mercedes og få ekstraudstyr som LED intelligent lyssystem, aktiv vognbaneassistent, car-to-X-kommunikation, aktiv styreassistent, aktiv blindvinkelassistent, undvigende styreassistent, adaptive fjernlysassistenter og aktiv afstandsassistent Distronic. Ikke desto mindre koster disse ekstraudstyr mere, men gør din bil bedre.

Siddepladser

Mercedes-Benz C-Klasse sedan har plads til op til 5 passagerer. Derimod har cabriolet- og coupémodellerne plads til op til 4 personer. Som tidligere nævnt er sæderne lavet af læder, og forsæderne er opvarmede. Desuden giver forsæderne mere benplads end bagsæderne.
Mens syntetisk læderindtræk, opvarmede forsæder og elektrisk justerbare forsæder er standard, er ventilerede sæder det ikke. Andre funktioner, der ikke er standard, er opvarmet rat, to særudgaver af forsæderne og mulighed for to sportsrat.

  Hvilken bil er bedre end en Mercedes-Benz?

Indvendige funktioner

Mercedes C-klasse leveres med et avanceret og hyggeligt interiør, som mange bliver forelsket i. Selvfølgelig er det ikke på samme niveau som E-Klassen eller S-Klassen, men det er bedre end A-Klassen og CLA-Klassen. Nogle af de bemærkelsesværdige funktioner, der findes i interiøret i Mercedes C-Klasse, er bl.a:

 • Rattet med touch-kontrolfunktioner
 • Fjernstart via mobilappen “Mercedes me connect
 • Dobbelt USB-lydport
 • Elektronisk bagagerumslukker
 • Automatisk klimaanlæg med to zoner
 • Apple CarPlay og Android Auto
 • KEYLESS GO
 • Vinduesgitterantenne
 • MB-Tex-polstring
 • HD Radio-modtager
 • Fjernbetjent åbning og lukning af soltag og vinduer

Bemærk, at C-Klassen også kan prale af nogle ekstraordinære udvendige standardudstyr såsom LED-bremselys, tågeforlygter bagtil, let tonet glas, karrosserifarvede dørhåndtag, klar lak, helårsdæk, fast bagrude med defrost, perimeterlys og meget mere.

Ydeevne

Med hensyn til ydeevne er C-Klassen en af de bedst præsterende biler i sin klasse. Den præsterer bedre end Audi A4 og går på tå med BMW 3-serie. Denne bil leveres med en turboladet 2,0-liters inline-4-cylindret motor med turbolader. Motoren yder maksimalt 255 hk og 273 lb-pund moment.

Derudover leveres den med en 9-trins automatgearkasse. Den er også brændstoføkonomisk, da den har en kombineret EPA-rating på 28 mpg. Men hvis du vil have en mere kraftfuld bil, kan du vælge dens AMG-version, som er kraftigere og også dyrere.

Bagagerum

Bortset fra ydeevne har Mercedes-Benz C-klasse også et betydeligt lastrum, der er okay for sin størrelse. Sedanen har 12,6 kubikfod bagagerum, mens coupéen har 10,5 kubikfod plads, og cabriolet har 8,8 kubikfod plads.

  Kræver Mercedes premium benzin?

Sikkerhed

Som alle de andre Mercedes-modeller er C-klassen sikker og leveres med mange high-end sikkerhedsfunktioner. Standardsikkerhedsfunktionerne i Mercedes C-Klasse er aktiv bremseassistent, sidevindsassistent, opmærksomhedsassistenter, blindvinkelassistent med udkørselsassistent og meget mere. Mercedes tilbyder også valgfrie sikkerhedsfunktioner som aktiv vognbanekontrol som f.eks.

FAQ

Er ventilerede sæder fra Mercedes det værd?

Ja, ventilerede sæder fra Mercedes-Benz er det hele værd. Ikke alene er de ventilerede sæder fra Mercedes det værd, men de er nogle af de bedst ventilerede sæder på markedet sammen med Audis ventilerede sæder. Disse sæder holder dig kølig og komfortabel, når vejret bliver uudholdeligt.

Er der nogen Mercedes, der har afkølede sæder?

Ja, mange Mercedes-Benz-modeller har afkølede, ventilerede eller ventilerede sæder. Nogle af de Mercedes-Benz-modeller, der har afkølede sæder, er Mercedes A-Klasse, C-Klasse, CLS-Klasse, E-Klasse, S-Klasse, G-Klasse og meget mere. Temperaturen om vinteren og sommeren kan blive ekstrem, og det kan være en stor hjælp for dig at have en sådan funktion.

Hvorfor er det vigtigt at have en Mercedes-Benz med ventilerede sæder?

Selv om det ikke er et must at have en Mercedes-Benz med ventilerede sæder, er det vigtigt, hvis du vil have en smidig og mindeværdig køreoplevelse i disse luksuriøse tyske maskiner. Ventilerede sæder er med til at holde dig kølig, når det er fugtigt eller varmt inde i bilen.

Selv om den luft, der produceres af Mercedes ventilerede sæder, ikke er afkølet, er den stadig nyttig, da den holder dig kølig og behagelig om sommeren. Uden luftcirkulation forhindrer det at sidde i et Mercedes-sæde de dele af din krop, der er i kontakt med sædet, i at regulere temperaturen ordentligt, og det kan få dig til at føle dig svedig eller endnu varmere.

  Kan du køre en Mercedes uden ekstra batteri?

Hvad er C-sæder?

C-sæder er ikke ensbetydende med Mercedes C-Klasse sæder. Tværtimod betyder det airconditionerede sæder. I modsætning til ventilerede sæder begrænser airconditionerede sæder den afkølede luft direkte til det sted, hvor føreren eller passageren sidder. Desuden udnytter konditionerede sæder energien mere effektivt end klimaanlæg, der køler hele bilens indre.

Hvilke funktioner har Mercedes C-Klasse med Premium-pakke?

Premium-pakken Mercedes C-klasse leveres med nogle førsteklasses funktioner, som omfatter indvendig 64-farvet ambientebelysning, paneler i døre foran og bagtil, fodrum bagtil, kopholder, udsparinger i bagdørshåndtag og opbevaringsrum. Ikke desto mindre koster disse funktioner ekstra.

Resumé

Nu hvor du ved, at Mercedes C-klasse leveres med ventilerede sæder som ekstraudstyr, kan du købe denne funktion og få en behagelig og kølig køretur. Ikke desto mindre er det vigtigt at forstå, at de ventilerede sæder som ekstraudstyr kun fås til forsæderne og ikke til bagsæderne.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z