Hvilke nye SUV’er har ventilerede sæder?

Premium SUV’er er blevet ekstremt eftertragtede i den seneste tid, og det er ret indlysende, fordi den yngre generation har en tendens til at elske SUV’er, især dem, der kombinerer både komfort og anvendelighed. Der er et par relativt overkommelige SUV’er derude, som også har mulighed for ventilerede sæder.

Begyndende med den ret imponerende Mazda CX-5 kan du få ventilerede sæder, hvis du er villig til at betale mere for Premium GT-pakken. Det er den samme historie med Jeep Grand Cherokee, hvilket betyder, at du skal opgradere til Traillhawk- eller Overland-trim for at få ventilerede sæder.

Hyundai Tucson fås også med ventilerede sæder, men du skal betale for Ultimate-pakken. Hvis du vil have en mere luksus-SUV, der også leveres med ventilerede sæder, skal du se nærmere på Mercedes Benz GLC kompakt-SUV’en med premium-interiørpakken.

Hvis du mest er interesseret i SUV’er i fuld størrelse, kan Hyundai Palisade også fås med sædeventilation som en del af Limited-pakken. Alt i alt kommer mange nye SUV’er med ventilerede sæder, men du skal betale en heftig merpris for at få dem.

Mazda CX-5 – En fantastisk allround SUV

Mazda CX-5 starter på omkring 30.000 kroner, men hvis du vil have ventilerede sæder, skal du opgradere til GT Premium-pakken, hvilket koster dig yderligere 1.600 kroner. Du kan også bevæge dig opad i serien for at få endnu mere ekstra udstyr som fine lædersæder, træbeklædning, ambient belysning osv., men prisen kan nemt nå op på 37.000 kr. eller mere.

Ikke desto mindre er CX-5 en fantastisk SUV både til familier og enkeltpersoner, fordi den tilbyder overlegen pålidelighed, praktisk anvendelighed og effektivitet. Nyere generationers Mazda-modeller er blevet ret overlegne i forhold til mange andre konkurrerende mærker inden for deres segment, og CX-5 kan lige så godt være den bedste Mazda-bil på markedet.

  Hvad gør en luksusbil til en luksusbil?

Jeep Grand Cherokee – En velfortjent opgradering

Den nye Jeep Grand Cherokee er en markant opgradering i forhold til den gamle model, fordi den nu ser ud til at være på linje med alle de andre nye SUV’er, der er på markedet i øjeblikket. Den nye Cherokee fås i hele 12 forskellige udstyrsniveauer, hvoraf 8 af dem kan udstyres med den ventilerede sædeindstilling.
Hvis du vil have ventilerede sæder, skal du opgradere til Cherokee Limited og betale for en ekstra Luxury II-pakke, som omfatter ventilation, panortag og opvarmede sæder på anden række. Hvis du opgraderer til Traillhawk- eller Overland-specifikationen, får du ventilerede sæder som standard. Du skal betale mindst 44.000 dollars, hvis du vil have ventilerede sæder i den nye Grand Cherokee.

Hyundai Tucson – Et tæt match med CX-5

Ligesom med CX-5 er Hyundai Tucson også en god kompakt SUV med mange gode egenskaber. Hvis du vil have ventilerede sæder, skal du betale 32.000 kr. for Hyundai Tucson Ultimate, der som standard har denne pakke.

Både CX-5 og Tucson repræsenterer en hel del værdi, når det kommer til SUV’er med ventilerede sæder, fordi de begge ligger i den absolut nederste ende, når det kommer til prisen. Alligevel er begge to ekstremt gode SUV’er, men de er ikke helt så luksuriøse, især ikke hvis de ikke er i deres top-trim-niveauer.

Mercedes Benz GLC – En ægte premium executive kompakt SUV

Mercedes Benz GLC tilbyder også ventilerede sæder som en del af en læderpakke til 1.000 dollars til interiøret, og hvis du kombinerer det med startprisen på omkring 40.000 dollars, kan du få GLC’en med ventilerede sæder til en ret fristende pris.

  Hvad er den største BMW SUV?

Ud over de ventilerede sæder er GLC’en godt udstyret fra fabrikken, men hvis du vil have den bedste GLC, der findes, skal du sørge for at få Premium-pakken til 3900 dollars. Hvis du derimod ønsker at få det maksimale ud af din GLC, skal du vælge enten AMG-pakken eller Premium-pakken, men disse koster en del flere penge.

Hyundai Palisade – Stærk værdi for pengene

Med en startpris på 36.000 kr. har Hyundai Palisade meget at byde på. Kabinen er ret rummelig, og den kommer med masser af lækre materialer. Hvis du vil have ventilerede sæder, skal du opgradere til Limited- eller Caligraphy-trimniveauet. Palisade Limited koster 45.000 dollars, mens Caligraphy-versionen koster omkring 47.000 dollars.

AWD er også et ekstraudstyr på alle trimniveauer, og det koster 1.700 dollars og er et must for en SUV så stor som Palisade. Limited er den bedste at få, da den kommer med et dobbeltpanetag, ventilerede sæder, opvarmet rat, Premium Nappa-læder, Harman Kardon-højttalere, 10” display og et 12,3” virtuelt cockpit.

FAQ-afsnit

Er det det værd at vælge ventilerede sæder?

Det afhænger af, hvordan og hvor du bruger din bil mest. Hvis du har mulighed for det, skal du sørge for at prøvekøre en bil med ventilerede sæder, da mange anser dem for at være en gimmick. Desuden er der nogle, der slet ikke mærker den ventilerende effekt.

  Påvirker et soltag en bils ydeevne?

Hvorom alting er, er ventilerede sæder en god ting at have om sommeren, for hvis de kombineres med klimaanlægget, er de en dejlig ledsager, især hvis du skal holde dig frisk i lang tid.

Hvordan virker sædeventilation overhovedet?

Sædeventilationssystemet består af små ventilatorer i sæderne, som blæser luft ind på din ryg og din bagdel for at køle dig ned i sommermånederne. Disse systemer aktiveres normalt ved hjælp af en særlig knap på enten sædebunden eller dørpanelerne.

Nogle infotainmentsystemer integrerer knappen til sædeventilation i menuen, hvilket nogle gange kan være lidt vanskeligt for dem, der ikke er indviet i, hvordan visse infotainmentsystemer fungerer. Ikke desto mindre tilbyder de fleste biler ventilerede sæder til forsædepassagererne, men kun få biler tilbyder også ventilerede sæder til bagsædepassagererne.

Er alle sædeventilationssystemer ens?

Der er et par forskellige måder, som disse systemer fungerer på, men de adskiller sig primært fra hinanden, alt efter om systemet køler luften eller ej. Det mest grundlæggende system suger blot kabineluften ind uden at køle den, hvilket kun gør en forskel, hvis kabineluften i forvejen er ret kold.

På den anden side indeholder et mere avanceret system et mere sofistikeret design, hvor luften, der suges ind i sæderne, også afkøles, inden den spredes tilbage på din ryg gennem sædets ventilationsåbninger.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z