Hvad er bedst – S-klasse eller E-klasse?

Hvis du er på udkig efter en Mercedes-sedan af høj kvalitet, er det lettere at blive forvirret mellem at vælge Mercedes S-klasse og E-klasse. Mercedes E-Klasse er Mercedes-sedanen i mellemklassen, mens S-Klassen er Mercedes-sedanen i den højere klasse. Men hvilken bil er bedre end den anden?

Både Mercedes E-Klasse og S-Klasse er smukt designet, rummelige, avancerede og luksuriøse. Ikke desto mindre er Mercedes E-Klasse mere pålidelig, yder bedre, er brændstoføkonomisk og har mere benplads end S-Klassen. S-klassen er derimod mere luksuriøs, mere avanceret og mere raffineret end E-klassen.

Med hensyn til de funktioner, vi har nævnt ovenfor, afhænger det endelige valg af, hvad køberen ønsker. Desuden er Mercedes S-klassen dyrere end E-klassen. Samlet set tilbyder S-klassen flere funktioner, men E-Klassen er den mere pålidelige og billigere bil.

Forskelle mellem Mercedes S-Klasse og E-klasse

For at finde ud af, hvilken bil der er bedre end den anden, er det vigtigt at sammenligne forskellige faktorer for at vide, hvilken bil der skiller sig ud. Her er, hvordan Mercedes S-klasse og E-klasse sammenligner sig med hinanden i forskellige kategorier:

Udvalg af modeller

Mercedes S-klassen er en full-size sedan, mens Mercedes E-klassen er en midsize sedan. De kommer dog begge med en række forskellige biler i deres klasse, som omfatter sedan, cabriolet og coupé. Ikke desto mindre, selvom begge biler har en række forskellige biler at byde på, kommer E-Klassen til tops, da den har en vogn, hvilket S-Klassen ikke tilbyder.
Så i E-Klassen kan du vælge en sedan, coupé, cabriolet og vogn. På den anden side tilbyder S-klassen kun en sedan, coupé og cabriolet.

Ydelser

Med hensyn til ydeevne ligger disse biler side om side, men E-Klassen har også en fordel i forhold til S-Klassen. Dette skyldes, at E-Klassen tilbyder fremragende kraft og acceleration, mens S-Klassen tilbyder maksimal hastighed. Så hvis du ønsker en hurtigere bil, skal du vælge S-klassen, men hvis du ønsker ydeevne, er E-klassen det bedste valg.
Ikke desto mindre har begge disse biler en række forskellige trims at tilbyde afhængigt af dit budget og behov. E-Klassen tilbyder f.eks. fire drivlinjer og 4Matic-firehjulstræk. Dens basismotor er en 2,0-liters inline 4-turbo-motor, som yder op til 255 hk og 273 lb-pft moment.
På den anden side kommer Mercedes S-klassen med fire motorer samt en plug-in hybridvariant. Basismotoren i Mercedes S-klassen er en turboladet 3,0-liters inline-sekscylindret motor med turboladning, der yder maksimalt 429 hk og 384 lb-ft drejningsmoment.

  Hvad er den største Mercedes sedan?

Avancerede funktioner

Med hensyn til funktioner er begge disse biler meget avancerede og luksuriøse, men S-Klassen har en fordel. Ud over at have de fleste funktioner, der findes i E-klassen, har S-klassen også særlige funktioner som AIRMATIC-luftophæng, transponder til betalingsanlæg, soft close-døre, magic vision control og meget mere.

Sikkerhed

Der er en forskel mellem sikkerhed og pålidelighed. Når det kommer til pålidelighed, er E-klassen den bedre bil. Men når det kommer til sikkerhed, har S-klassen nogle ekstra sikkerhedsfunktioner, der gør den lidt mere sikker. Begge biler er dog sikre, da de er udstyret med vigtige sikkerhedsfunktioner som aktiv bremseassistent, PRE-SAFE-teknologi og meget mere.

Pris

Som forventet er S-Klassen lidt dyrere end E-klassen. Ikke desto mindre er prisen det værd, da den kommer med mere avancerede funktioner som aktive multikontur forsæder med 4 positioner hukommelse, massage, lændestøtte og komforthovedstøtter foran. Derudover har den et større lastrum end E-Klassen.

FAQ

Hvad er den bedste Mercedes-klasse?

Dette er et retorisk spørgsmål, da forskellige mennesker har forskellige behov. Afhængigt af folks behov vil nogle måske finde S-klassen bedst, mens andre måske foretrækker G-klassen. Men når vi taler om Mercedes-sedaner, er S-klassen den bedste, men hvis det drejer sig om Mercedes SUV’er, er G-klassen den bedste.

Hvilken bil er dyrere at vedligeholde – S-klassen eller E-klassen?

Det er selvfølgelig Mercedes-Benz E-klasse. Ja, Mercedes E-Klasse og S-Klasse er begge high-end Mercedes-modeller, men delene på Mercedes S-Klasse er meget dyrere end dele på Mercedes S-Klasse. Desuden er E-klassen mere pålidelig end S-klassen, så du vil få færre problemer under ejerskabet.

  Hvilken Mercedes har en aktiv bagspoiler

Hvorfor bliver Mercedes S-klasse så hurtigt nedskrevet?

Først og fremmest er de fleste nye Mercedes-Benz S-Klasse leaset. Så efter tre år oversvømmer de markedet, hvilket får deres priser til at falde drastisk. Mens en ny Mercedes-Benz S-klasse koster omkring 100.000 USD, vil en leaset model koste 20 % mindre efter den treårige leasingperiode.

En anden grund til, at Mercedes S-klasse afskrives så hurtigt, er de høje udgifter til reparation og vedligeholdelse. Bortset fra den planlagte vedligeholdelse er det meget dyrt at udskifte dele på en Mercedes S-klasse. Derudover tager Mercedes-teknikerne meget for at reparere og vedligeholde din bil.

Hvor pålidelig er en Mercedes E-Klasse?

Pålideligheden af Mercedes E-Klasse afhænger af modelåret. Mercedes-Benz E-Klasse-modeller bygget indtil 1995 var meget pålidelige, mens modeller bygget mellem 1995 og 2008 var upålidelige. Derudover er Mercedes E-Klasse-modeller bygget mellem 2008 til dato også meget pålidelige.

Samlet set er Mercedes-Benz E-Klasse den mest pålidelige Mercedes-model på markedet. De fleste pålidelighedsagenturer vurderer den som gennemsnitlig eller lidt over gennemsnittet. E-Klassen er solidt bygget og har færre problemer pr. hundrede køretøjer end Mercedes-Benz C-Klasse eller S-Klasse.

Hvordan føles det at eje en Mercedes S-Klasse?

Den føles speciel og uden for denne verden. Det skyldes, at Mercedes S-klasse tilbyder alle de bedste funktioner, du kan ønske dig i en Mercedes. Fra de luksuriøse sæder, der ændrer form, når du tager et sving, til de opvarmede sæder, der giver dig varme, når vejret er koldt, er dette en køretur, som kun få mennesker kan drømme om at have.

  Hvilken Mercedes har det største bagagerum?

Desuden vil du nyde andre bemærkelsesværdige funktioner som fartpilot, der gør det muligt for dig at slappe af, og ambient belysning, der skaber et underholdende miljø, mens du får massage fra kvalitetslædersæderne. Selv om denne bil ikke er bygget til fart, yder den stadig usædvanligt godt og har et væld af højteknologiske funktioner.

Konklusion

Hvis du vil have en Mercedes-klasse med høj ydeevne, pålidelig og brændstoføkonomisk, er E-klassen den bedste mulighed. Men hvis du er på udkig efter en meget avanceret sedan, sikker og luksuriøs, så er det S-klassen, der tager dagen. Begge disse biler er dog luksuriøse og kraftfulde. Det er et spørgsmål om budget og præferencer.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z