Hvad er forskellen på Mercedes-Benz C-klasse og E-klasse?

Hvad er forskellen på Mercedes-Benz C-klasse og E-klasse?

Der er masser af forskelle mellem E-klassen og C-klassen, hvoraf de mest fremtrædende er prisen, størrelsen, segmentet og motorvarianterne. C-klassen repræsenterer en Mercedes-sedan på begynderniveau, der skal konkurrere med Audi A4 eller BMW 3-serie.

E-klassen er en mellemstor luksus-sedan, og den repræsenterer et trin over C-klassen på begynderniveau. E-klassen er den mest populære Mercedes-sedan, og E-klassens konkurrence består af Audi A6 og BMW 5-serien.

Begge disse modeller tilbyder alt, hvad du kan forvente af en Mercedes-model fra 2021. E-klassen blev opdateret i 2020, og C-klassen fik et komplet redesign, især af interiøret. Uanset hvilken af disse to du ender med at vælge, tilbyder de begge et usædvanligt udformet ydre og indre.

Prisforskel

Den billigste indgang til ejerskab af Mercedes C-klasse går gennem C300-modellen, der sælges til 41.000 kr. og tilbyder en 2,0-liters 4-cylindret turbolader kombineret med en 9G TRONIC 9-trins gearkasse med omkring 255 hestekræfter. Hvis du betaler 2.000 mere, kan du vælge C300 4MATIC, som repræsenterer topmodellen af den bedste ikke-AMG C-klasse.

Den billigste indgang til ejerskab af Mercedes E-klasse går gennem E350 sedanen, som sælges til 54.000 kroner, og som også tilbyder en 2,0-liters 4-cylindret turbo med samme gearkasse og effektudbytte. Hvis du betaler 2.000 mere, kan du vælge E350 4MATIC, men E-Klasse-linjen stopper ikke her.

C-klassens lineup består ikke af nogen 400-modeller, men du kan bruge 62.000 kroner og købe Mercedes E450 4MATIC. Denne sedan er drevet af en 3,0-liters 6-cylindret rækkemotor, der ikke fås i C-klasse-linjen. Denne motor producerer 362 hestekræfter og repræsenterer den bedste ikke-AMG E-klasse model uden AMG.

  Hvilke Mercedes har fjernstart?

Størrelses- og segmentforskel

Den åbenlyse forskel mellem disse to modeller er størrelsen. C-klassen er også primært designet som en sedan, og den tilbyder plads til op til 5 personer, men den kan ikke matche E-klassen, når det gælder de indvendige eller udvendige dimensioner.

E-Klassens hjulkasse måler 115,7 tommer, mens C-klassens hjulkasse måler 111,8 tommer. Desuden er E-klassen 193,8 tommer lang, og C-klassen er 184,6 tommer lang. E-klassen er også et par tommer bredere og højere. Disse forskelle i udvendige dimensioner betyder, at E-klassen er en betydelig større bil.

De indvendige dimensioner er også ret forskellige, idet E-klassen måler flere tommer i henholdsvis hoved- og benplads. E-klassen har også et større bagagerum på 13,1 kubikfod i forhold til 12,6 kubikfod i C-klasse sedanen. E-klassen føles større, ser større ud, og kører større.

Mercedes E-klasse vs. Mercedes C-klasse

Hvis du sætter disse to legendariske Mercedes-sedaner over for hinanden, vil du have svært ved at vælge vinderen. Normalt ville E-klassen altid komme ud på toppen, men den nyligt udgivne 2022 Mercedes C-klasse tilbyder mere end E-klassen på mange forskellige områder, f.eks. interiørdesign og layout eller motorens effektivitet.

E-klassen er en bedre bil, hvis du har planer om at køre med chauffør, E-klassen er også lidt mere komfortabel, større og mere kraftfuld. C-klassen byder derimod på et utroligt højteknologisk interiør, avancerede LED-forlygter, avancerede AI-funktioner og et mere moderne design.

Du kan ikke købe en 6-cylindret Mercedes C-klasse fra nu af, men du kan vælge E450 som den 6-cylindrede Mercedes E-klasse. Vælger du en af disse to, er du sikker på at få en fuld Mercedes Benz-oplevelse.

  Bedste bil luftfriskere til Mercedes

Men hvis du ikke har travlt, bør du vente et par år, til Mercedes lancerer den nye E-klasse, da den nye E-klasse helt sikkert vil være et stort skridt opad i forhold til den nuværende C-klasse.

FAQ-afsnit

Hvad er de dyreste versioner af E- og C-klassen?

Den dyreste E-klasse-variant er E63 AMG S-modellen, som sælges for 107.000 dollars. E63 er udstyret med en 4,0-liters BiTurbo V8-motor med 600 hestekræfter kombineret med en 9-trins AMG Speedshift-gearkasse med AMG-gear med 9 gear. E63 klarer en 0-100-tid på under 3 sekunder, men den mangler i brændstofeffektivitetsafdelingen.
Den dyreste variant af C-klassen er C63 S AMG Coupé. C63 Coupé koster 78.000 dollars, og den har også en 4,0-liters V8 BiTurbo-motor med 4,0 liter V8 BiTurbo-motor kombineret med en AMG 9-trins Speedshift-transmission. C63 har 503 hestekræfter, en 0-60-tid på 3,5 sekunder, og den lider også under lave brændstofeffektivitetskvoter.

Giver C-klassen mere værdi sammenlignet med en Audi A4 eller en BMW 3-serie?

Mercedes Benz C-klasse sedan sælges for ca. 41.000 kr. for indgangsmodellen, mens A4 starter ved ca. 39.000 kr. BMW 3-serie er den dyreste med en startpris på 42.000 dollars. Det er sikkert at sige, at alle tre er sammenlignelige prissat, og mange forhandlere er opsat på at tilbyde rabatter og særlige priser og pakker.
Audi’en kommer også med en mulighed for manuel transmission, som ikke er tilgængelig på de 2 andre modeller. C-klassen er den mest komfortable bil at køre i af de tre, og 3-serien er den mest sportslige med den smidigste gearkasse.
A4 ligger et sted i midten. Den tilbyder en lidt mere sportslig kørsel sammenlignet med Mercedes og er også er lidt mere komfortabel sammenlignet med 3-serien, men den skal opdateres om nogle få år. Før den nye C-klasse kommer på gaden, er den bedste værdi af disse tre den nye BMW 3-serie.

  Skal jeg rustbeskytte min Mercedes?

Er E-klassen mere værd i forhold til Audi A6 eller en BMW 5-serie?

I segmentet for mellemstore luksusbiler tilbyder Mercedes E-klassen på begynderniveau til 54.000 dollars. Denne version tilbyder ikke et 4MATIC-system, og du kan få 4MATIC-systemet for 2.000 mere.
Audi A6 på begynderniveau sælges for omkring 55.000 dollars, og fordelen ved A6 er, at selv A6 på begynderniveau leveres med et Quattro AWD-system som standard.
BMW 5-serien starter ved omkring 54.000 dollars for den baghjulstrukne version, hvis du vil have AWD skal du også betale et par tusinde oven i den udbudte pris. Alle tre byder på et exceptionelt komfort- og luksusniveau, hvor E-klassen er førende med hensyn til affjedringens blødhed, mens BMW er førende med hensyn til kørselsdynamik.
Men den bedste værdi ud af disse tre er Audi A6 med en perfekt blanding af komfort og sportyhed. Uden at føles kedelig eller mangle karakter er A6 den all-round bedste tyske midsize sedan.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z