Mercedes Benz EQS 580 vs. S-klasse

Landet med luksusbiler med et sekscifret beløb er beboet af mange Mercedes-biler, men på toppen af bjerget sidder den mægtige og ikoniske Mercedes Benz S-klasse. Den nye 2022 Mercedes EQS er en fuld elektrisk S-klasse i elbilsverdenen, men kan den nye elektriske EQS til over 100.000 dollars konkurrere med S-klassen og måske endda blive flagskibet i Mercedes’ luksusbilsprogram?

W223 S-klassen er blevet lanceret for lidt over et år siden og har siden da vakt stor interesse, fordi den er den nye S-klasse, det øverste Mercedes-flagskib i serien, som har tendens til at føre branchen fremad og som alle fuldstørrelse luksusbiler sammenlignes med.

Mercedes har dog også besluttet at bruge “S”-bogstavet til deres EQ-serie, hvilket betyder, at EQS teknisk set skulle være S-klassen i EQ-serien (Mercedes elbiler). EQS virker mere teknologisk imponerende, især på grund af EQS, og den byder også på en perfekt kalibreret drivlinje, som er perfekt til en luksuscruiser.

EQS er dog ikke så statelig eller komfortabel som S-klassen. S-klassen er betydeligt mere rummelig både foran og bagi, selv uden at nævne modellen med forlænget akselafstand. S-klassen er mere komfortabel, blødere og fås med flere luksuriøse muligheder.

Den bedste Mercedes luksusbil: EQS VS S-Klassen

Luksus er et begreb, der ikke let kan defineres. Vi er alle klar over, at luksusgenstande har en tendens til at være dyre, meget eftertragtede, eksklusive og ofte endda teknologisk imponerende og overlegent funktionelle, og man kan roligt sige, at både EQS og S-klassen falder inden for den kategori.

  Hvad er mest prestigefyldt, Mercedes eller BMW?

Komfort – S-klassen vinder

Komfort er en væsentlig del af enhver ægte luksussedan, og mellem de to tager S-klassen kagen, fordi den er en mere komfortabel og rolig bil. S-Klassen vejer betydeligt mindre end EQS, hvilket gør det lettere at gøre bilen blødere og mere rolig i svingene.

S-Klassen tilbyder en mere komfortabel kørsel, og EQS er simpelthen ikke på samme niveau. Både S-Klassen og EQS nyder godt af et firehjulsstyresystem, men det, der findes i S-Klassen, er integreret meget bedre. Desuden er lydisoleringen også bedre i S-Klassen.

Teknologi – EQS vinder

Alle 2022-flagskibsbiler er teknologifestivaler, og det er den samme historie med både EQS og S-Klasse. EQS nyder dog godt af nogle få funktioner, som S-Klassen ikke har, og det er den fantastisk flotte Hyperscreen og luftrensningssystemet.

Hyperscreen fås som en del af ekstraudstyret, og det får EQS til at føles som fremtiden. S-klassen ser smuk ud indvendigt, men Hyperscreen overgår simpelthen S-klassens interiør. Uden Hyperscren ser EQS næsten identisk ud med S-Klasse indefra.

Drivlinje – Det er en uafgjort

Mercedes Benz EQS 580 tilbyder en 516 hk dobbeltmotor, der driver alle fire hjul med en rækkevidde på ca. 350 miles. EQS leveres med et 108 kWh-batteri, der kan oplades via en hurtig DC-oplader på ca. 30-40 minutter afhængigt af opladerens maksimale opladningsoutput.

S-klassen tilbyder et par forskellige motorvarianter, men den bedste er den, der findes i S580-modellen. S580 leveres med en 4,0L BiTurbo V8 med ca. 500 hk, en rækkevidde på næsten 600 miles og en tanktid på kun 5 minutter.

  Bedste Mercedes GLA-model

Som sådan er EQS bedre, fordi den tilbyder en mere jævn kraftoverførsel og en mere økonomisk drivlinje, mens S-klassen tilbyder mere rækkevidde og er lettere at leve med.

Plads og praktiske egenskaber – S-klassen vinder

En ægte luksus-sedan i fuld størrelse skal være god at køre og god at blive kørt i, og her slår S-Klassen nemt EQS. S-Klassen tilbyder mere plads og større og mere rummelige sæder. EQS placerer batterierne under sæderne, hvilket hæver gulvet op og forkorter afstanden mellem sædernes bund og gulvet.

Det gør den betydeligt mindre rummelig, desuden fås S-klassen som en model med forlænget hjulbase, og det gør EQS ikke. EWB S-klassen har to kaptajnsstole i ryggen, der både kan lægges tilbage, masseres, opvarmes og køles. EQS føles mere som en E-Klasse, hvad angår plads.

FAQ-afsnit

Er elbiler bedre luksusbiler?

Elbiler kan faktisk være bedre luksusbiler, fordi EV-platformen giver et lettere kalibreret effektområde, hvilket gør bilen mere jævn og lettere at køre. En elmotor giver dig 100 % af drejningsmomentet på ethvert tidspunkt, og den har ikke brug for en gearkasse for at levere strøm.

En EV er også meget mere støjsvag, hvilket betyder, at selv den blødeste og mest støjsvage V12 ikke kan matche en EV, hvad angår smidighed. EV’er har dog stadig ikke nok rækkevidde til at være lige så gode som ICE-biler er, men kun tiden vil vise, om dette vil ændre sig.

  Toyota VS Mercedes Pålidelighed

Er EQS en mere eftertragtet bil end S-klassen?

S-klassen har altid været en utrolig eftertragtet bil, fordi alle ved, at en S-klasse er toppen af Mercedes’ luksus-sedan-segment. Men den nye EQS synes at samle en masse interesse, fordi alle anser den for at være den mest luksuriøse EV på planeten.

S-klassen ser uden tvivl pænere ud, men EQS har mere tilstedeværelse på vejen. Alt i alt er begge lige ønskværdige, men EQS er kun kommet på markedet, mens S-klassen har eksisteret i årtier.

Er EQS dyrere end S-Klassen?

Den nye S-klasse fra 2022 starter ved 111.350 dollars for S500 AWD-modellen, mens S580 starter tættere på 120.000 dollars. Den øverste Maybach-version koster mere end 210.000 dollars og er den mest luksuriøse og mest eftertragtede S-Klasse-model.

På den anden side starter EQS omkring 102.000 dollars for indgangsmodellen EQS480, mens den mere kraftfulde og mere eftertragtede EQS580 koster 120.000 dollars. Topmodellen EQS AMG koster mere end 150.000 USD og er den mest kompetente og mest eftertragtede EQS-model på markedet i øjeblikket.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z